Realtid > Ekonomi

Monday, 22 April, 17:56

Realtid - 18 jul 11 kl. 08:10

Grekland ska räddas av bankskattDen privata sektorn ska bidra med räddningsinsatsen..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greklandska , räddasav , bankskatt
DI - 12 maj 15 kl. 12:29

Lunchnyheterna: Så ska Grekland räddas

Jätten borde rädda Grekland, börsen faller men hör vilken folk-favorit som ska upp enligt SEB. Här är dagens lunchnyheter..

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 05:26

Bankskatt ska rädda Grekland

De 17 länderna i eurozonen vill införa en bankskatt för att på det sättet få den privata sektorn att bidra till räddningsinsatsen för det skuldtyngda Grekland. Skatten ska omfatta även banker som inte är direkt involverade i Grekland, skriver Die Welt. Tyskland väntas senare i år införa en skatt på bankvinster, som väntas dra in 1,4 miljarder euro om året..

Nyhetskanalen - 19 jul 11 kl. 06:58

Bankskatt kan införas för att rädda Grekland

Spänningen fortsätter att stiga inför torsdagens EU-toppmöte om skuldkrisen i Grekland. Enligt uppgifter till tyska tidningen Die Welt finns nu ett förslag om att bankerna i Euro-området skall hjälpa till med räddningen av landet via en särskild bankskatt..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 11 kl. 09:52

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland uppger EU-källor för Reuters. Det är en följd av uppgörelsen som träffades mellan Tyskland och Frankrike i går kväll. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och den franske presidenten Nicolas Sarkozy nådde då en överenskommelse om en ny plan för att förhindra en statsbankrutt i Grekland..

SR - 21 jul 11 kl. 09:45

Ingen bankskatt inom EU

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland, uppger EU-källor för nyhetsbyrån Reuters..

UNT - 21 jul 11 kl. 09:50

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland, uppger EU-källor för Reuters. Det är en följd av uppgörelsen som träffades mellan Tyskland och Frankrike i går kväll. (TT).

GöteborgsPosten - 21 jul 11 kl. 06:37

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland uppger EU-källor för Reuters..

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 19:58

Det borde egentligen vara enkelt för Grekland att välja väg.

Det var ganska försiktiga tongångar när ledare från euroländerna samlades till krismöten i Bryssel. Så handlade det också om det ytterst känsliga läget för Greklands ekonomi. Tonen i kommentarerna varierade från viss skepsis till försiktig optimism.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 15 kl. 19:58

Det borde egentligen vara enkelt för Grekland att välja väg.

Det var ganska försiktiga tongångar när ledare från euroländerna samlades till krismöten i Bryssel. Så handlade det också om det ytterst känsliga läget för Greklands ekonomi. Tonen i kommentarerna varierade från viss skepsis till försiktig optimism.

SvD - 02 apr 15 kl. 10:23

”Grekland måste räddas”

Grekland måste räddas. Det är förre finansministern Anders Borgs syn på det problematiska läget. – Om man kör landet genom en köttkvarn så minskar landets förmåga att städa i sin ekonomi, säger han i SVT..

DI - 22 jun 15 kl. 10:02

Anders Borg: Grekland måste räddas

Grekland måste räddas kvar i eurosamarbetet. Det säger den förre finansministern Anders Borg till Dagens Nyheter, och varnar för att vinnaren på en ”Grexit” är Rysslands president Vladimir Putin..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 18 apr 19 kl. 13:16

”Aktiv förvaltning märks vid pressade marknader”

Den svenska fondbranschen kommer att konsolideras. Det spår Lannebo Fonders vd Martin Öqvist. – Jag tror att nya regelverk och mindre antal PPM-fonder kommer att driva på konsolideringen..

Realtid - 18 apr 19 kl. 12:27

Kursrekord på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen slog nytt kursrekord på torsdagen när det breda indexet omxspi gick över den tidigare toppnivån..

Realtid - 18 apr 19 kl. 12:21

Formsvacka för Europas tillväxt

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 51,3 i april, jämfört med 51,6 föregående månad..

Realtid - 18 apr 19 kl. 12:01

Statliga insättningsgarantin skapar ockersöt räntemarginal 

Den finaste arbetsfria intäkten man kan ha sägs vara apanage. Den näst finaste är arbitrage. Den tredje finaste verkar vara att nyttja den statliga insättningsgarantin.

Realtid - 18 apr 19 kl. 11:38

Combigene lägger bud på Panion

Life science-bolaget Combigene har lagt ett bud på konkurrenten Panion. Budet värderar Spotlight-noterade Panion till 16,7 miljoner kronor..

Realtid - 18 apr 19 kl. 11:13

Expert: Problemen inte över för Oscar Properties

Även om den viktiga förlängningen av Oscar Properties obligationslån ser ut att gå igenom är problemen knappast över för bostadsutvecklaren, enligt Danske Banks kreditanalytiker Louis Landeman..

Realtid - 18 apr 19 kl. 08:49

"Fler kunder får upp ögonen för Skandia"

UPPDATERAD Skandiabanken vänder till rörelsevinst under det första kvartalet då banken vann betydande marknadsandelar inom bolån och ökade volymerna även inom sparande..

Realtid - 18 apr 19 kl. 08:58

”Lång och svår resa mot högre ränta”

Det kommer att dröja innan räntan ligger på historiskt sett normal nivå. Det skriver Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson i en analys..

Realtid - 18 apr 19 kl. 08:54

Deutsche och Danskes fusionssamtal sätter press på Tysklands finansminister

Tysklands finansminister Olaf Scholz sitter i en rävsax. Om affären kollapsar ses han som en förlorare och om affären går igenom får han skulden för alla förlorade jobb..

Realtid - 18 apr 19 kl. 08:55

Kinas ekonomi slår förväntningarna

Kinas ekonomi ser ut att återhämta sig efter en svag avslutning på fjolåret.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.