SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 11:21

SR - 18 jul 11 kl. 07:43

Strängare straff vid upprepade brott föreslåsDet svenska straffsystemet håller på att reformeras. Svea Hovrätts president Fredrik Wersäll leder en utredning om påföljdssystemet som ska vara klar nästa år. Men redan nu berättar han att han vill att straffet vid ett första brott ska mildras medan det vid återfall ska bli strängare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hovrätts, Fredrik Wersäll

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strängare, straffvid , upprepade, brott, föreslås
SR - 16 mar 15 kl. 03:00

Vill se strängare straff för arbetsmiljöbrott

Av alla dödsfall som sker på arbetsplatser leder bara ett fåtal till åtal. Medan Arbetsmiljöverket vill se strängare straff och hårdare krav på arbetsgivare ser man från åklagarna att polisen måste bli bättre på att prioritera de här misstänkta brotten..

DN - 20 okt 17 kl. 16:09

Strängare straff för grova vapenbrott snart verklighet

Snart är strängare straff mot grova vapen brott verklighet. Minimistraffet för grovt vapenbrott ska höjas från ett år till två års fängelse – något regeringen hoppas ska ge polis och åklagare bättre verktyg i kampen mot den kriminella nätverksmiljön..

YLE - 06 feb 13 kl. 07:22

Experter tror inte på strängare straff

EU-domare Allan Rosas' åsikt om sambandet mellan straffskala och brottslighet delas inte av alla juridiska experter. Rosas sade i går till Yle Nyheter att brottsligheten skulle minska om straffen för våldsbrott var strängare. Men Elina Pirjatanniemi, chef för institutet för mänskliga rättigheter vid Åbo akademi, säger att forskningen inte hittat några bevis för att skärpta straff har en avskräckande effekt.

YLE - 22 maj 18 kl. 06:53

HS-mätning: Finländarna efterlyser strängare straff för våld och sexualbrott

Finländarna vill att straffen blir strängare för våldsbrott och sexualbrott, visar en enkät i Helsingin Sanomat. Enligt den är tre av fyra för strängare straff..

GöteborgsPosten - 14 jan 13 kl. 14:49

Vill ha strängare straff för misshandeln

Riksåklagaren vill se ett strängare straff för de två 16-åringar som misshandlade Carl Eric Cedvander vid Kortedala torg..

Kristianstadsbladet - 06 apr 13 kl. 12:10

Strängare straff för elefantjakt


Kenya förbereder nya lagar med strängare straff för tjuvjägare som skjuter elefanter och för de som smugglar elefantbetar. Elfenben är eftertraktat på en internationell marknad, vilket fått tjuvjakten att bli ett växande problem i Kenya."Vi ska bekämpa tjuvjägare på alla tänkbara sätt för att rädda våra elefanter", meddelade den kenyanska regeringens talesperson Muthui Kariuki på lördagen.

SR - 23 feb 15 kl. 17:39

Centerpartiet vill ha strängare straff för barnmisshandel

Centerpartiet vill införa barnmisshandel och barnfridskränkning i lagen. Brotten ska enligt förslaget ge strängare straff än för de som döms för till exempel misshandel, enligt Centerpartiets rättspolitiske talesperson Johan Hedin..

YLE - 03 mar 15 kl. 21:09

Nej till strängare straff för rattfyllerister

Riksdagens lagutskott behandlade på tisdagen ett medborgarinitiativ om strängare straff för rattfyllerister. Utskottet föreslår att riksdagen godkänner sex punkter i initiativet. Till exempel borde alkolås användas i större utsträckning.

GöteborgsPosten - 16 apr 15 kl. 16:11

Lokalpolitikerna vill ha strängare straff

Både socialdemokraterna och moderaterna i Göteborg vill ha strängare straff för att få bukt med skottlossningarna. - Det krävs skärpta lagstiftningar om vapeninnehav och droger, säger Marina Johansson (S)..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 16 kl. 15:00

Vill se strängare straff för tvångsgifte

Åklagaren vill ha strängare straff för man som gifte bort sin dotter..

BT - 14 nov 16 kl. 11:51

Åklagare kräver strängare straff efter kokainresor

Åklagaren överklagar domen och kräver strängare straff för en 40-årig boråsare som pekats ut som boss bakom kokainresor från Brasilien till Libanon..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

I dag avgörs om al-Sisi får mer makt

I dag hålls en folkomröstning i Egypten som avgör om presidenten al-Sisi ska få mer makt. Människorättsgrupper är kritiska men al-Sisi beskriver sig som "den stabila ledaren i en turbulent region"..

SR - 1 timme sedan

Buss har kört av vägen – stort räddningspådrag

En buss med runt 20 passagerare ombord har kört av vägen på E18 utanför Örebro..

SR - 1 timme sedan

Två gripna för journalistmord

Två personer har gripits misstänkta för mordet på en journalist på Nordirland natten till fredagen..

SR - 2 timmar sedan

Misstänkt mord i Gamla stan i Stockholm

En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i Stockholm, skriver polisen på sin hemsida..

SR - 2 timmar sedan

Inte längre rasrisk i Notre-Dame

I Paris har byggarbetare nu stabiliserat de väggar och byggnadsstruktur som skadades i branden i Notre-Dame i måndags..

SR - 3 timmar sedan

Förslag om könsuppdelad tv får kritik

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver The Guardian..

SR - 4 timmar sedan

Hårda ord i debatt inför presidentvalet

Inför morgondagens presidentval i Ukraina hölls under fredagskvällen till slut den enda debatten mellan de två kandidaterna som är kvar. Debatten sändes i flera tv-kanaler, hölls på Olympiastadion i Kiev inför tusentals åskådare och det fälldes många hårda ord..

SR - 4 timmar sedan

Hårda ord i enda debatten inför presidentvalet

Inför söndagens presidentval i Ukraina hölls under fredagen till slut den enda debatten mellan de två kandidaterna som är kvar. Debatten sändes i flera tv-kanaler, hölls på Olympiastadion i Kiev inför tusentals åskådare och det fälldes många hårda ord..

SR - 5 timmar sedan

Italiensk sjuksköterska dömd för fyra mord

I Italien har en sjuksköterska dömts till livstids fängelse för att ha dödat minst fyra av sina patienter, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SR - 6 timmar sedan

Staten kan förlora miljarder på Saabs konkurs

Staten kan förlora närmare två miljarder kronor på biltillverkaren Saabs konkurs, enligt en kartläggning som Ekot har gjort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.