Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 20 April, 19:42

Alingsås tidning - 18 jul 11 kl. 07:50

Stora utmaningar för sektorschefen VÅRGÅRDA:  Han är rektorn som vände grundskolan i Essunga från Sveriges sämsta till bästa och blev rikskänd..
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
VÅrgÅrda, Essunga, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora utmaningarför , sektorschefen
Skånskan - 11 timmar sedan

Akademiledamot som gillar nya utmaningar

För tre veckor sedan blev skånska författaren Anne Swärd och kollegan Ellen Mattson de senaste nytillskotten i Svenska Akademien. För Anne Swärd kom det som en fullständig överraskningen men hon är övertygad om att hon har mycket att tillföra akademiarbetet – som författare, som hängiven läsare men också för att hon befinner sig på avstånd från den litterära Stockholmsvärlden.
– Jag kände det när jag vaknade här hemma i morse, att jag är så otroligt långt borta från allt det och det tror jag är sunt, säger hon.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 22:29

"Avgörande utmaningar för V"

När partiledarkandidaterna för Vänsterpartiet på måndag kväll frågas ut på Moriskan i Malmö är det sex utmaningar för partiet som står i fokus, skriver fem ledande vänsterpartister i Malmö. Hur kandidaterna ser på dessa utmaningar blir avgörande för vem som får Malmövänsterns stöd, skriver de.
Behovet av en stark och självständig vänster som skapar ett alternativt politiskt projekt är skriande.

Politologerna - 29 feb 16 kl. 08:05

Att möta den högre utbildningens utmaningar

Detta inlägg är samförfattat av Douglas Brommesson, Gissur Erlingsson, Johan Karlsson Schaffer, Jörgen Ödalen och Mattias Fogelgren och är en populärvetenskaplig sammanfattning av deras rapport Att möta den högre utbildningens utmaningar. *** Dick Harrissons debattinlägg i Svenska Dagbladet härförleden utlöste en rejäl debattfestival om tillståndet i svensk högre utbildning. Proportionerna blev extra omfattande som följd av Harrissons namn, position, liksom personliga historia vid sin hemmainstitution.

Trelleborgs Allehanda - 26 nov 13 kl. 15:22

Stora utmaningar väntar Bonniers nye vd

Som en blixt från klar himmel. Det är reaktionerna på att Tomas Franzén nu tar över som vd för Bonnier, ett företag som går en högst osäker framtid till mötes. - Utmaningen blir att navigera Bonnier genom den digitala omställningen, säger medieanalytikern Olle Lidbom.

Kristianstadsbladet - 26 nov 13 kl. 15:22

Stora utmaningar väntar Bonniers nye vd

Som en blixt från klar himmel. Det är reaktionerna på att Tomas Franzén nu tar över som vd för Bonnier, ett företag som går en högst osäker framtid till mötes. - Utmaningen blir att navigera Bonnier genom den digitala omställningen, säger medieanalytikern Olle Lidbom.

Skånskan - 01 apr 17 kl. 06:00

Många utmaningar kvar på miljöområdet

Lund Trots att det ser bra ut när det gäller koldioxidutsläppen står Lunds kommun inför en rad utmaningar om de aktuella miljömålen ska uppnås till 2020. ERWP.fif(0)Det framgår av miljöredovisningen för 2016 som nu överlämnas till kommunstyrelsen för vidarebefordran till fullmäktige.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Utmaningar för männen i kyrkan

Vi män kan inte sitta och vänta på utmaningar att ta tag i. Någon måste ta det första steget. Här är några saker vi kan göra.

Sydsvenskan - 05 apr 11 kl. 00:05

Replik: "Uselt svar på Malmös utmaningar"

Stefan Lindhe, moderat kommunalråd i Malmö, tycks till varje pris vilja distansera sig från den rödgröna majoriteten i debatten kring Malmös utveckling och en ny översiktsplan (Aktuella frågor 29.3).
Han gör det så vildsint att han inte bara pratar mot bättre vetande utan också mot hur Moderaterna själva beskrev sina ambitioner inför valet.

Regeringen - 13 jun 11 kl. 13:03

Möjligheter och utmaningar i fokus på landsbygdskonferens

Framtidens landsbygd var temat för den konferens som Landsbygdsdepartementet arrangerade den 10 juni på Johannesbergs slott utanför Rimbo. Syftet med dagen var att diskutera idéer, tankar och visioner kring landsbygdens möjligheter och utmaningar i framtiden. Ett åttiotal aktörer som alla arbetar med eller har intresse i landsbygdsfrågor deltog.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

”Det bästa med påskparaden är godis”

Massor av barn och föräldrar hängde med i årets påskparad genom ett soldränkt och vårvarmt Alingsås.  Med påskharen Päggy i spetsen, följd av Alingsås drill & dans och musiker från två kårer, gick paraden från Åmanska parken till Järtas park. – Det bästa med påskparaden är godis.

Alingsås tidning - 11 timmar sedan

Bil brann på Vintergatan

En parkerad bil på Vintergatan i Alingsås brann på långfredagens kväll. En förbipasserande slog larm vid 22-tiden. Tack vare den tidiga upptäckten kunde räddningstjänsten släcka elden innan den spred sig till andra bilar.

Alingsås tidning - 21 timmar sedan

Villa övertänd i Skogsbygden

En villa och ett garage i Bastås, i södra Skogsbygden, är helt övertända i en brand som utbröt på långfredagens kväll. Larmet om branden kom klockan 20.21.

Alingsås tidning - Igår: 17:06

Tre ska skrapa triss

Tre alingsåsare kommer att skrapa triss i tv-rutan i maj och juni. Svenska spel rapporterar att inte mindre än tre personer här på kort tid har köpt vinstlotter med tre tv-apparater på. Två av dem köpte sina lotter i samma butik, Direkten spel & tobakshörnan, medan den tredje köpte sin vinstlott hos Ica Maxi.

Alingsås tidning - Igår: 16:51

Mycket grus i rekordlopp

Det 27:e Chickenracet på långfredagen blev ett rekordlopp med 1 200 deltagare. Tack vare det torra vädret var det ovanligt mycket grusvägar i årets mopedrally, som gick från Borgens gata i Alingsås via Långared, Östadkulle och Fullestad till Vårgårda Rasta, där mopedisterna fick vända tillbaka igen mot Alingsås.  – Det är ju grusvägar som mopederna är byggda för från början, säger Kerstin Karlsson i arrangerande Alingsås motorveteraner.

Alingsås tidning - Igår: 07:52

Fyra fulla togs omhand

Skärtorsdagskvällen och natten till långfredagen gick i alkoholens tecken, sett ur Alingsåspolisens synvinkel. Fyra berusade personer, alla män, omhändertogs men inga brott har anmälts i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. De fyra togs enligt lagen om berusade personer, LOB, och fick sova ruset av sig på polishuset i Alingsås.

Alingsås tidning - Igår: 07:15

Efterlängtad öppning av Tallhyddan

Nyöppningen av Tallhyddan har varit efterlängtad – skärtorsdagens premiär med bandklippning och påskäggsjakt lockade mycket folk.
Det var mycket folk på plats när Tallhyddan slog upp portarna i ny regi på skärtorsdagen. – I dag öppnar vi med stor våffelbuffé och det kommer vi ha som ett stående inslag på menyn, säger Marie Crona, marknadsansvarig på Serneke Fastighetsstyrning.

Alingsås tidning - I förrgår: 18:10

Trafikolycka vid Brobacka

Vid halvfemtiden på torsdagseftermiddagen inträffade en singelolycka på väg 190 i höjd med Brobacka. Några personskador har inte rapporterats i samband med olyckan..

Alingsås tidning - I förrgår: 08:22

Hotade och misshandlade personal

Vid 23-tiden på onsdagskvällen fick polisen in en anmälan om misshandel och olaga hot på en restaurang i centrala Alingsås. En man ska ha gett sig på personal på restaurangen med både fysiska och fysiska hot. Polis tillkallades till platsen men när de kom dit hade mannen redan lämnat.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Uppmaningen: Skjut inga fyrverkerier

Skjut inga fyrverkerier! Det är räddningstjänsten tydliga uppmaning inför påskhelgen.
– Det finns mycket stora risker med att skjuta fyrverkerier i den extrema torkan som vi har just nu, säger Börje Lindgren räddningschef Alingsås/Vårgårda räddningstjänstförbund
I Alingsås kommun finns det i dagsläget ett förbud mot att använda pyrotekniska varor inom stadskärnan, (Norra Ringgatan, Västra Ringgatan, Vänersborgsvägen och Stationsgatan), på offentlig plats, inomhus och närmare än 100 meter från Alingsås lasarett (Viktoriagatan, Oscarsgatan, Södra Ringgatan och Vilo­vägen).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.