Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 22 April, 17:53

Nya Wermlands Tidningen - 18 jul 11 kl. 07:31

Familjevåldet ökar under semesternSommarlov innebär lata dagar på stranden och mys med mamma och pappa. Men för barn i våldsutsatta familjer är ledigheten en plåga. ? Semestern är en utsatt period, precis som högtider. Misshandeln eskalerar, säger Sabina Gómez Jansson, kvinnofridshandläggare i Kristinehamns kommun..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Sabina Gómez Jansson, Kristinehamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjevåldet, ökarunder , semestern
YLE - 04 jun 18 kl. 17:20

Familjevåldet är fortfarande ett stort problem i Finland - Expert: 30 procent av kvinnorna har upplevt våld i en närrelation

Familjevåldet är fortfarande ett stort problem i Finland, säger Helena Ewalds, utvecklingschef på Institutet för hälsa och välfärd. Jämfört med andra länder toppar vi listorna när det handlar om familjevåld..

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 15:36

Olle Lönnaeus: Gangstermorden ökar – men det dödliga familjevåldet minskar

ANALYS. Risken för kvinnor och barn att bli ihjälslagna av berusade familjefäder har minskat i Sverige. Däremot skjuts allt fler unga män till döds i storstäderna – inte minst iMalmö.

YLE - 23 aug 13 kl. 06:50

"Knappast har familjevåldet upphört i Esbo"

Vd:n för Förbundet för mödra- och skyddshem Ritva Karinsalo tror inte att behovet av skyddshem har minskat i Esbo. Enligt stadens egna uppgifter har behovet av skyddshem minskat radikalt sedan Esbo stängde sitt skyddshem vid årsskiftet. Det här skulle bero på att andra tjänster, som skyddsbostäder utan personal och rådgivande telefonjour, har nått fram.

ÖstersundsPosten - 02 okt 15 kl. 10:53

Hjälp oss att lyfta fram det osynliga familjevåldet – berätta under #minhistoria

Med start måndag 5 oktober publicerar ÖP artikelserien Våld i hemmet. I en serie artiklar blottläggs det polisanmälda våldet som sker inom familjen..

YLE - 11 okt 15 kl. 07:45

Esborådgivningen frågar rakt ut om familjevåld

Esbo stad har bestämt sig för att minska mängden familjevåld i landets näststörsta stad. Det ska man göra med hjälp av ett nytt frågebatteri i samband med mödrarådgivningen.
Bland annat frågar vi om kvinnan upplevt familjevåld i barndomen eller i parförhållandet, antingen som offer eller som den som själv varit den aggressiva parten.

YLE - 16 okt 15 kl. 08:37

Våldet i parförhållanden minskar

Trots att våld i parförhållanden allt oftare anmäls till polisen, har våldet på det hela taget avtagit de senaste åren, skriver Savon Sanomat. Familjevåldet har minskat med cirka sex procent om året, trots att polisen numera får kännedom om allt fler fall. Minskningen gäller våld mellan såväl äkta makar som sambor, uppger tidningen.

ÖstersundsPosten - 05 okt 15 kl. 05:38

ÖP blottlägger familjevåldet i ny granskning

En höstdag sitter ett par mittemot varandra vid ett köksbord. De diskuterar sin förestående skilsmässa och kvinnan säger att hon vill få enskild vårdnad om barnen. Mannen reser plötsligt sig och sträcker sig över bordet och slår henne med öppen hand över hennes kind.

Nyan - 28 jan 17 kl. 12:55

Nu kartläggs familjevåldet

Landskapsregeringen har beslutat kartlägga våld i nära relationer på Åland genom att beställa en utredning av Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

– En central förutsättning för effektiva insatser är kunskap om den åländska situationen, vilket hittills inte har varit tillgängligt. Syftet med denna utredning är att kartlägga förekomsten av våld i nära relationer på Åland.

DN - 13 nov 18 kl. 05:00

Ny telefonlinje ska minska familjevåldet

Snart startar den nya telefonlinjen ”Välj att sluta” för personer som vill ha hjälp med att stoppa sitt våldsamma beteende. Den riktar sig i ett första skede till dem som bor i Skåne och Stockholms län..

YLE - 27 apr 17 kl. 13:33

Brotten minskar i Österbotten - narkotikan fortsatt stor utmaning

Antalet brott mot strafflagen fortsätter minska i Österbotten. Men narkotikabrotten fortsätter öka. Det är en av våra största utmaningar, säger polischef Risto Lammi på Österbottens polisinrättning.

YLE - 08 okt 13 kl. 15:05

Våga reagera på familjevåld

En kampanj mot familjevåld vid Helsingfors stad ska sänka tröskeln att anmäla om familjevåld och uppmuntra Helsingorsbor att reagera på familjevåld i närkretsen. - Alla helsingforsbor kan fråga sig själva om de känner någon som har problem med familjevåld. Och alla kan fråga sig själva om de skulle kunna föra problemet till tals eller vid behov anmäla om våldet till polisen, säger biträdande stadsdirektören Laura Räty(saml).

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.