Nyhetskanalen > Nyheter

Saturday, 20 April, 23:41

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 01:33

Förslag om e-handel för SystembolagetSystembolaget bör få rätt att införa e-handel med leverans hem till dörren. Reformen kan också vara ett sätt att lösa frågan om gårdsförsäljning, genom att besökare på svenska brännerier och vingårdar kan beställa på plats och få leverans hem, anser FP-riksdagsmannen Carl B Hamilton.

.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Systembolaget, FP, Carl, Hamilton

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagom , e-handelför , Systembolaget
BT - 09 jul 13 kl. 12:59

Systembolaget anmäler City Gross

Systembolaget polisanmäler City Gross och företaget Winefinder, som börjat sälja alkohol över nätet. "Det är nu oerhört viktigt att regering och riksdag tydliggör vem som har rätt att sälja alkohol i Sverige och vem som inte har det", säger Systembolagets vd Magdalena Gerger i pressmeddelandet.Matkedjan City Gross har exempelvis börjat sälja alkohol tillsammans med sin matkasse via internet, och kassen kan även hämtas ut i butik.

YLE - 28 mar 17 kl. 10:41

Svenska Systembolaget kritiserar Finlands nya alkohollag - oroat över berusningskulturen

Systembolaget lyfter fram riskerna med en liberal alkohollagstiftning och anser det positivt att detaljmonopolet hålls kvar i Alkos regi också i fortsättningen. Som motivering anger svenskarna att finländarna dricker mer för att berusa sig än sina nordiska grannar Sverige och Norge. ”Helhetskonsumtionen av alkohol är 10,4 liter ren alkohol i året per vuxen, vilket är mindre är EU-medeltalet 12,5 liter.

Trelleborgs Allehanda - 09 jul 13 kl. 13:13

Systembolaget anmäler City Gross

Arkivfoto: Scanpix
Systembolaget polisanmäler City Gross och företaget Winefinder, som börjat sälja alkohol över nätet.
"Det är nu oerhört viktigt att regering och riksdag tydliggör vem som har rätt att sälja alkohol i Sverige och vem som inte har det", säger Systembolagets vd Magdalena Gerger i pressmeddelandet.Matkedjan City Gross har exempelvis börjat sälja alkohol tillsammans med sin matkasse via internet, och kassen kan även hämtas ut i butik.

Kristianstadsbladet - 16 sep 12 kl. 10:07

Systembolaget börjar med hemkörning

Regeringen är nu överens om att tillåta Systembolaget att börja med hemkörning.
I höst inleds ett försök i sex olika områden i landet, rapporterar Ekot.Sedan 2008 kan privata aktörer erbjuda hemleverans av alkohol.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

DN - 21 jul 15 kl. 11:40

Alkoholforskare sågar förslag om söndagsöppet på Systembolaget


Systembolaget har inga planer på söndagsöppet. Och styrelseledamot Carl B Hamiltons förslag möter starkt motstånd hos Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning. ”Det leder med största sannolikhet till fler skador”, säger föreståndaren Jenny Cisneros Örnberg..

Kristianstadsbladet - 16 sep 12 kl. 07:37

Systembolaget börjar med hemkört


Regeringen är nu överens om att tillåta Systembolaget att börja med hemkörning. I höst inleds ett försök i sex olika områden i landet, rapporterar Ekot. - Det blir en försöksverksamhet för att se att Systembolaget på vanligt sätt kan upprätthålla ålderskontroll och inte sälja till personer som har ett alkoholproblem och så vidare, säger barn- och äldreminister Maria Larsson till radion.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Inför söndagsöppet på Systembolaget"

Det har alltid funnits de som tyckt att Systembolaget varit lite snåla med öppettiderna – och nu ansluter sig en i Systembolagets egna styrelse till den gruppen. Det är Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot för Folkpartiet, som själv skrev om det på Dagens Nyheters debattsida under gårdagen.Bild: TTHan skriver att det "ska ska vara bekvämt" för kunderna, annars riskerar hela tanken med ett monopol att urholkas.

BT - 09 sep 14 kl. 18:58

Ulf Olsson till attack mot förslag om gratis parkering: "Vore en katastrof"

Handeln i Borås står still. Det visar nya siffror från Svensk handel. När politiker i går debatterade frågan kom det till stor del att handla om hur människor ska ta sig till butikerna för att handla.

DI - 29 jun 18 kl. 07:05

Alkoglass får bara säljas på Systembolaget

Alkoglass ska framöver bara kunna säljas på Systembolaget, rapporterar Ekot. Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss med förslag om förbud mot att sälja alkoglass i detaljhandeln..

Sydsvenskan - 29 jun 18 kl. 07:04

Alkoglass får bara säljas på Systembolaget

Alkoglass ska framöver bara kunna säljas på Systembolaget, rapporterar Ekot. Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss med förslag om förbud mot att sälja alkoglass i detaljhandeln. Glassen har en alkoholhalt på 4–5 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.