VA > Ekonomi

Sunday, 21 April, 19:09

VA - 18 jul 11 kl. 07:00

Aktierna som trotsar börsen18 juli

Förstora På förra veckans förlorarlista var det tätt med flera storbolag som tappade runt 10 procent, exempelvis SEB, Oriflame, Hexagon, Autoliv och Scania. Alla släppte inte rapporter, som SEB, men de flesta sjönk på grund av Europeiska skuldkrisen och oron för konjunkturen.
På vinnarlistan var det glesare. Förra veckans storvinnare var Millicom som steg med över 5 procent. Rapporten väntas vid tisdag lunch och efter ett starkt första kvartal har förväntningarna höjts ytterligare.
Läs mer på VA
Läs mer om:
, SEB, Scania, Europeiska, Millicom, Latinamerika, Afrika, EBITDA, Central, Sydamerika, Eniro, Ebitda, Karolinska Development, DNB NOR, Karolinska Developments, II, Fenix Outdoor, DI, Börsveckan, Widmark, Johan Widmark,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiernasom , trotsar, börsen
Dagens PS - 28 jun 17 kl. 09:00

Blytungt: Bästa aktierna om börsen rasar

Hittills i år är Stockholmsbörsen upp med drygt 13 procent, inklusive utdelningar, och fortsätter trenden året ut blir det sjätte året i rad som börsen stänger på plus. Dagens Industris Magnus Dagel konstaterar att Stockholmsbörsen endast avslutat på minus två år under de senaste tio åren: 2008 och 2011. Samtidigt har börsyran fått stora finansmän som Carl Bennet och Rune Andersson att varna för de höga värderingarna och att raset kommer.

SvD - 30 aug 14 kl. 13:00

Teknisk analys av tre av de mest omsatta aktierna på börsen

Investtech analyserar den här veckan tre av de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, Hennes & Mauritz, Nordea och Volvo..

SvD - 21 sep 14 kl. 14:41

Analys av tre av de mest positiva aktierna på börsen

Investtech har den här veckan analyserat tre av de mest positiva aktierna på Stockholmsbörsen. Det är tre aktier som gett en stark köpsignal från en rektangel-formation och där uppsidan är stor..

DI - 16 okt 14 kl. 14:24

Sämsta aktierna på börsen

Torsdagen utvecklas till en ny svart dag på Stockholmsbörsen. För att hitta vinnaraktier får man leta sig långt ner i börslistorna..

PrivataAffärer - 06 aug 18 kl. 13:00

Aktierna som gett mest de senaste 40 åren

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 14:41

De mest omsatta aktierna 2:a januari 1970

Dags för lite börshistoria. Vilka var de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen årets första handelsdag i 1970?
Ett urval av aktiebrevsamlingen hos en mycket god vän till bloggarjäveln.

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 08:02

Teknisk analys: Sälj aktierna direkt

Här är aktietrojkan som döms ut av börsproffsen, det ser ”särskilt dystert ut”. Det är Investtech som anser att Stockholmsbörsen nu börjar visa ”kortsiktiga svaghetstecken”, skriver Di och uppger att Investtech kommit fram till att hela 27 procent av aktierna på Stockholmsbörsen anses ha negativa utsikter. I vart fall på sex månaders horisont, enligt Investtechs Börsbarometer.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 17:50

Vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen 2017

Stockholmsbörsen backade i december, men det räckte ändå till för att göra 2017 till det sjätte året i rad med uppgång. Det breda SIX Generalindex, som omfattar alla aktier på Stockholmsbörsen, steg med 6,12 procent till 545,74. Avkastningsindex SIX Return index, som inkluderar utdelningar, klättrade med 9,47 procent till 1 094,53.

DI - 12 mar 18 kl. 15:52

Teknisk analys: Två guldkorn bland gruset på börsen

Börsen fortsätter att utvecklas sidledes samtidigt som en klar majoritet av aktierna på Stockholmsbörsen har neutrala eller negativa utsikter. Investtech visar denna vecka hur man kan sålla ut guldkorn och gruskorn..

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 14:50

Aktierna som blankarna flockas kring

För JM har andelen blankade aktier räknat som del av det totala antalet sedan den 10 september stigit från 5,9 till 7,7 procent, och för Tele2 från 6,5 till 7,5 procent. Åt motsatt håll har utvecklingen gått för bland andra Billerud Korsnäs, Betsson och Fingerprint Cards. Andelen blankade aktier i Billerud Korsnäs har minskat från 8,6 till 6,4 procent och för Betsson har andelen halverats från 5,0 till 2,5 procent.

Sydsvenskan - 22 maj 15 kl. 07:55

Coor till börsen

Börsnoteringarna står som spön i backen. Nu anmäler även ägarna till serviceföretaget Coor Service Management sin avsikt att notera aktierna på Stockholmsbörsen, enligt ett pressmeddelande.Bolaget, med en årlig försäljning på omkring 7,2 miljarder kronor, har cirka 6 000 anställda och hjälper sina företagskunder med allehanda service som fastighetsskötsel, restaurangverksamhet och receptionstjänster.

Fler nyheter från VA

VA - 18 apr 19 kl. 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - 18 apr 19 kl. 10:33

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - 18 apr 19 kl. 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - 18 apr 19 kl. 09:22

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - 18 apr 19 kl. 09:01

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - 18 apr 19 kl. 08:27

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - 17 apr 19 kl. 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - 17 apr 19 kl. 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.