Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 19 April, 17:43

Affärsvärlden - 18 jul 11 kl. 07:19

ECB: Europa kan fixa det härEuropa kan överstiga sitt skuldberg ifall rätt vilja och beslutsamhet visas..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, Europakan , fixadet här
Realtid - 05 aug 11 kl. 10:31

ECB: "Europa är inte på väg in i recession"

Finansmarknaderna har angripits av en stor osäkerhet, men Europa är inte på väg väg att falla tillbaka in i en recession..

Sydsvenskan - 05 mar 11 kl. 06:30

ECB vallar för höjning av den svenska räntan

Europeiska centralbanken (ECB) har ­blivit ­tuffare. Nu kommer ­antagligen en ränte­höjning i april. Det ger större sannolikhet för nya svenska räntehöjningar från Riksbanken.

HBL - 10 aug 13 kl. 05:30

"ECB borde stödja krisländerna direkt"

Centralbankerna på bägge sidor om Atlanten fortsätter med låga räntor och ovanlig penningpolitik. Lämpliga åtgärder, tycker Finlands Bank. Till ingen nytta utan direkta stöd till krisländerna och stimulerande finanspolitik, säger Lauri Holappa, forskare på Helsingfors universitet.

YLE - 12 feb 17 kl. 09:18

1 500 miljarder euro - så påverkar ECB:s stimulansprogram din ekonomi

Europeiska centralbankens stora stimulansprogram börjar få önskad effekt. Tillväxten och inflationen ökar i euroländerna. Både företag och vanliga hushåll har kunnat dra nytta av kombinationen förmånliga lån och rekordlåga räntor.

VA - 08 aug 11 kl. 13:08

ECB-köp lugnar inte marknaden

8 augusti Den generella oron för världskonjunkturen och en ekonomisk inbromsning tog dock snart överhanden igen och de flesta Europabörserna vände ned efter tidigare uppgångar samtidigt som inledande ränteuppgångarna i Europa kärna gröpts ur. På valutamarknaden försvagas dollarn mot övriga större valutor efter att Standard & Poor's i helgen sänkt USA:s kreditbetyg. Kronan visar små förändringar mot dollarn, medan den har tappat mot euron som, åtminstone tillfälligt, gynnades av uppgifterna om ECB:s obligationsköp.

VA - 10 aug 11 kl. 13:20

Krismöten runt om i Europa

10 augusti Förstora Frankrike ska den 24 augusti besluta om nya budgetåtgärder för att minska statens underskott, enligt ett uttalande från president Nicolas Sarkozy kansli. Enligt uttalandet står regeringen fast vid åtaganden om att minska budgetunderskottet "oavsett hur det ekonomiska läget utvecklas". Tidigare kom besked om att Sarkozy avbryter sin familjesemester på Rivieran för att hålla ett krismöte om ekonomin, enligt AFP.

HBL - 02 aug 12 kl. 07:34

ECB besluter i dag om nya krisåtgärder i Europa

Europeiska centralbanken ECB väntas i dag meddela om nya åtgärder för att sköta den ekonomiska krisen i Europa. Det har bland annat förekommit spekulationer om en ny sänkning av styrräntan. Marknadens förväntningar på bankens rådsmöte steg förra veckan då ECB-chefen Mario Draghi försäkrade att banken gör allt för att på bukt med krisen och för att rädda euron.

YLE - 04 nov 13 kl. 17:52

ECB väntas sänka räntan

Det ekonomiska läget i eurozonen är fortfarande så dåligt att Europeiska centralbanken, ECB väntas lätta på penningpolitiken. Frågan lär inte vara om ECB sänker räntan, utan när man sänker. Det som har fått marknadsbedömare att reagera är förra veckans inflationssiffror.

YLE - 22 jan 15 kl. 16:56

Experti: ECB försöker starta euroekonomin med defibrillator

Europeiska centralbanken försöker starta euroekonomin med hjälp av en defribillator, såsom som man i sjukhusserier försöker starta ett stannat hjärta, säger ekonomen Martin Paasi Nordnet till Yle Nyheter. Stimulans på 60 miljarder varje månad Är det här medicinen som botar den ekonomiska nedgången eller är det bara lite tillfällig värkmedicin? - Det här är egentligen ett tillfälligt sätt, som med defribillatorn, att få i gång hjärtat.

HBL - 04 sep 14 kl. 05:31

Europa hotas av deflation

Europa står på tröskeln till deflation. Trots ECB:s försök att vända utvecklingen har effekten varit den motsatta. – Tankern är på drift.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - Igår: 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - Igår: 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - Igår: 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - Igår: 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - Igår: 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - Igår: 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - Igår: 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.