Opinionen.se > Opinion

Thursday, 18 April, 19:50

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kraftig ökning av rut-avdraget
Det så kallade rut-avdraget för hushållsnära tjänster ökar kraftigt. Under första halvåret fick hushållen dra av 804 miljoner kronor, som betalades av Skatteverket. Det är en ökning med 29 procent jämfört med samma tid förra året.- Städtjänsterna ökar stort, säger Pia Blank Thörnros, jurist på Skatteverket, till Dagens Nyheter.Även rot-avdraget för byggtjänster ökar.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Skatteverket, Pia Blank Thörnros, Dagens Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, ökningav , rut-avdraget
BT - 19 jul 11 kl. 08:16

Rut-avdraget alltmer populärt

7,2 miljarder - Så mycket har Skatteverket betalat ut för rut- och rotavdrag 2011. Det är 500 miljoner mer än förra året.
En kraftig ökning som också märks i hela Sjuhärad.

BT - 25 jul 12 kl. 09:10

Rut-avdraget ger chans att bo kvar hemma

Miriam och Bibben Fagerström bor i Sandared och har valt rut-avdrag i stället för att använda hemtjänst. ? Då kan vi själva välja vad vi vill ha gjort, säger de.

BT - 25 nov 13 kl. 13:54

Rut-avdraget ger nya arbetstillfällen

Jobben kommer att bli valets viktigaste fråga. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik kan alliansen nu fortsätta göra satsningar i budgeten för fler jobb. Alliansens mål är full sysselsättning.

Kristianstadsbladet - 28 jan 16 kl. 10:25

Fler utnyttjar rut-avdraget

Fler utnyttjar rut-avdraget. Störst ökning i Skåne finns i Osby..

Nyheter 24 - 04 apr 11 kl. 08:52

Waidelich fortsatt positiv till rut-avdraget


"Folk börjar vänja sig." Den nya socialdemokratiska partiledningen håller fortfarande på att ta form. Förutom Håkan Juholt är också ekonomiske talespersonen utsedd i form av Tommy Waidelich.

Kristianstadsbladet - 31 jul 13 kl. 08:30

Många tjänar på Rut-avdraget!

Foto: Lars Pehrson 30152
Att RUT-avdraget har blivit ett ideologiskt slagträ kan nog ingen förneka, vilket bland annat tydligt ses på debattsidorna här i KB. Det är låg- mot höginkomsttagare, fattiga mot rika och dessutom jämförs starka borgerliga kommuner med starka röda kommuner, för mig lite som att jämföra Sverige med Vitryssland och dra ?korrekta?

Nyheter 24 - 14 mar 11 kl. 12:18

Rut-avdraget allt mer poppis


Barnfamiljer och äldre använder avdraget mest. STOCKHOLM. Det omdiskuterade rut-avdraget blir allt mer populärt.

Västerbottens Folkblad - 17 mar 11 kl. 00:08

Få nyttjar Rut-avdraget

NYLIGEN PUBLICERADE SCB 2010 års siffror kring det omdebatterade Rut-avdraget. Regeringen slår sig för bröstet och kallar det en succé. NYLIGEN PUBLICERADE SCB 2010 års siffror kring det omdebatterade Rut-avdraget.

Affärsvärlden - 27 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill sänka taket för RUT-avdraget

Regeringen vill sänka taket för RUT-avdraget till 25.000 kronor för personer som inte har fyllt 65 år vid årets ingång. Vidare ska RUT-avdraget inte omfatta matlagning och mer avancerat städarbete såsom rengöring av inomhuspool, och ROT-avdragets subventionsgrad föreslås sänkas från 50 till 30 procent..

Aftonbladet - 04 jan 12 kl. 11:51

Bygg ut rut-avdraget

Debattören: Rut-avdraget skapade 1000 nya jobb förra året ? att utvidga avdraget är effektiv arbetsmarknadspolitik.

Västerbottens Folkblad - 21 jul 11 kl. 00:08

Spola Rut-avdraget

LEDARE: Rut är dåligt för jobben och fördelningen Dyrt. Räknar man ihop summorna staten betalar ut för Rut-avdraget, kostar varje heltidsjobb som skattereduktionen skapar inom branschen dubbelt så mycket som ett jobb med bra genomsnittlig lön.    FOTO: CLAUDIO BRESCIANI Västerbottens ?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.