Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:25

Expressen - 18 jul 11 kl. 07:13

Svenska folket har skulder på 89 miljarderSvenska folket har obetalda skulder till kronofogden på 89 miljarder kronor. Samtidigt har skatteverket fått bättre möjligheter att driva in pengar. - Vi har fått flera nya avtal med olika skatteparadis vilket gör det betydligt svårare att gömma tillgångar där, säger Anders Bäck som är skattedirektör på Skatteverket till Dagens Nyheter. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anders Bäck, Skatteverket, Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska folkethar , skulderpå 89 , miljarder
DN - 26 mar 13 kl. 12:20

Nätbolag i rätten om 33 miljarder dyrare elräkning

Ett hundratal elnätbolag utkämpar just nu en kamp i förvaltningsrätten i Linköping om att få höja priset på att transportera el till hushåll. Vinner de blir elräkningen för svenska folket 33 miljarder kronor dyrare..

Sydsvenskan - 01 feb 11 kl. 00:06

Frihet för miljarder

Sälja ut statliga bolag och ge pengarna till folket? Nej, det finns en bättre idé.
Här kommer en lysande idé: Sälj statens ägarandelar i Nordea, SBAB och TeliaSonera och dela ut pengarna till svenska folket.

Expressen - 18 jul 11 kl. 09:14

Svenska folket har skulder på 89 miljarder

Svenska folket har obetalda skulder till kronofogden på 89 miljarder kronor. Samtidigt har skatteverket fått bättre möjligheter att driva in pengar. - Vi har fått flera nya avtal med olika skatteparadis vilket gör det betydligt svårare att gömma tillgångar där, säger Anders Bäck som är skattedirektör på Skatteverket till Dagens Nyheter.

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 13:32

15 miljarder ger bara 13 000 jobb?

Alliansregimen lanserar nu ännu ett jobbskatteavdrag om 15 miljarder kronor, som enligt beräkningar ska ge 13 000 nya jobb. Detta innebär en kostnad per skapat jobb om 1.153 MSEK om året.

Cornucopia - 20 nov 15 kl. 10:21

Hushållens skulder ökar allt snabbare

Hushållens skulder fortsätter att öka allt snabbare. Samtidigt minskar nu hushållens finansiella nettoförmögenhet enligt SCB:s Sparbarometer.
Hushållens skulder, förändring fyra kvartal (%).

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 15:08

Hushållens skulder och likvida tillgångar är lika stora

SEB släppte idag sin Sparbarometer, som innehåller en del kompletterande information som SCB:s motsvarighet inte har. Exempelvis har SEB med det totala värdet på hushållens egenägda bostäder, och inte som SCB bara bostadsrätterna.
Tillgångarna inklusive
illikvida tillgångar Större delen av hushållens tillgångar är i icke-likvida tillgångar.

Ekonomistas - 14 nov 13 kl. 09:04

Noll-inflation medför högre skulder, betydligt högre skulder

SCB:s senaste inflationssiffra för KPI är negativ, minus 0,1 procent. Inflationen har nu legat runt noll sedan november 2012. Det betyder att KPI, den allmänna prisnivån, är på samma nivå som för två år sedan, i november 2011.

BT - 07 sep 11 kl. 13:02

6,9 miljarder i skulder

Saab föreslår inte något offentligt ackord just nu i alla fall. "När det gäller de skulder som har ackumulerats som en direkt följd av bristen på likviditet är någon nedskrivning av fordringarna inte avsedd i dagsläget" står det i ansökan. Under en rekonstruktion får ett bolag inte dra på sig nya skulder utan allt måste betalas kontant.

DN - 18 jul 11 kl. 08:43

Svenska folket har 89 miljarder i skuld

Svenskarna har obetalda skulder på drygt 89 miljarder kronor hos kronofogden. Det visar kronofogdens siffror efter årets första sex månader..

Cornucopia - 25 aug 15 kl. 18:33

Svenskarnas skulder större än de likvida tillgångarna

De svenska hushållens samlade likvida tillgångar är sedan år 2000 lägre än hushållens skulder. Även om man skulle sälja av eller använda samtliga likvider man förfogar över kan man alltså inte lösa sina skulder.

Det finns diverse "experter" som är sk socialister, dvs gillar att jämföra de svenska hushållens totala tillgångar med skulderna och hävda att det inte finns några problem, eftersom tillgångarna överstiger skulderna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Buss och personbil i olycka – oklart skadeläge

En buss och en personbil är inblandad i en trafikolycka i småländska Strömsnäsbruk. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen och stor påverkan på trafiken. .

Expressen - 1 timme sedan

Nya planen för att stoppa kriminell djurrättsaktivism

Regeringen ändrar i Polismyndighetens regleringsbrev. Myndigheten ska nu redovisa hur de arbetar för att motverka brottslighet kopplad till djurrättsaktivism..

Expressen - 1 timme sedan

Ytterligare en jordbävning skakar Filippinerna

En jordbävning inträffade i går måndag på Filippinerna. Bara timmar senare drabbas landet av ytterligare en jordbävning, det skriver Times of India. .

Expressen - 1 timme sedan

Barn påkört – fört till sjukhus

Ett barn har blivit påkört i Härryda utanför Göteborg.Barnet har förts till sjukhus med ambulans.Skadeläget är oklart..

Expressen - 2 timmar sedan

Landssorg efter dåden – dödssiffran stiger

Det har utlysts landssorg i Sri Lanka på grund av bombdåden som krävt 311 människoliv och skadat 500. Dyster musik spelas på radiostationerna och flaggorna är på halvstång. På tisdagen hölls tre tysta minuter för att hedra offren.

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikolycka i Göteborg – två till sjukhus

Två bilar har krockat på Mellbyvägen i Göteborg.Två personer kommer föras till sjukhus.Skadeläget är oklart..

Expressen - 2 timmar sedan

Nya IRA tar på sig journalistmordet

Nya IRA tar på sig mordet på journalisten Lyra McKee, 29, i Londonderry i Nordirland. I ett uttalande ber gruppen om ursäkt till McKees vänner och familj.”IRA sänder våra mest uppriktiga ursäkter”, skriver de enligt The Irish News.

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Dödssiffran stiger i Sri Lanka • En allvarligt skadad efter krock • Skogsbranden har begränsats

Dödssiffran stiger efter terrorbombningarna i Sri Lanka – 311 personer har omkommit, enligt Washington Post. En person är allvarligt skadad efter en kollision mellan en personbil och en lastbil söder om Borås.Räddningstjänsten har nått framsteg i att begränsa den stora skogsbranden som brinner utanför Motala.

Expressen - 2 timmar sedan

Eldningsförbud råder i Skåne och Blekinge

Sedan annandagen råder eldningsförbud i fem blekingska och tio skånska kommuner. Fler väntas följa efter i början av veckan.Det har brunnit ute i naturen på många ställen i Sydsverige under helgen.

Expressen - 2 timmar sedan

Tre till sjukhus efter flerbilskrock

Tre bilar krockade på tisdagsmorgonen på Härskogsvägen i Lerum.Ambulanshelikopter har larmats till platsen och tre personer kommer föras till sjukhus.Skadeläget är oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.