SR > Nyheter

Friday, 26 April, 19:07

SR - 18 jul 11 kl. 05:30

Försvaret misstänks för jäv i upphandlingAllvarliga felaktigheter begicks när försvaret upphandlade reklam för 300 miljoner kronor. Försvarets revisorer hävdar att upphandlingen gjordes så att bara ett företag kunde få uppdraget och jäv kan ha förekommit..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretmisstänks för , jävi , upphandling
Dagens PS - 23 okt 17 kl. 08:11

Försvaret köpte schäfrar för miljoner

I snitt har affären kostat staten 210.000 kronor per hund. Det blåser upp till storm hur den svenska försvarsmakten hanterar statliga pengar.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:21

Ingen direktbeställning av Sisu-lastbilar till försvaret

Nu är det klart att beställningen av lastbilar till försvarsmakten görs som en militär beställning istället för en vanlig civil beställning. Beställningen konkurrensutsätts som en militäranskaffning. En ny beredning har gjorts gällande upphandlingen av lastbilar till försvarsmakten.

YLE - 25 feb 13 kl. 12:19

Försvaret kan inte köpa civila lastbilar direkt från Sisu

Det är omöjligt för försvaret att köpa civila lastbilar från Sisu i Karis utan konkurrensutsättning. Det säger försvarsministern Carl Haglund (SFP) i sitt svar på riksdagsledamoten Maarit Feldt-Rantas (SDP) skriftliga spörsmål.. ?

Cornucopia - 10 dec 15 kl. 15:12

Regeringen bekräftar att civila myndigheter ska stödja försvaret

Regeringen tog idag det beslut som stod i vårens försvarspolitiska inriktningsproposition, dvs att civila myndigheter ska bistå Försvarsmakten vid kris eller krig, sk totalförsvarsplanering. Det innebär alltså inte att det ska återupptas någon planering för skydd av civilbefolkningen vid krig, även om det kan låta så.
Behöver civilt stöd i krig.

Dagens Media - 05 feb 14 kl. 09:22

Försvaret söker contentbyrå

Försvarsmakten går ut i en upphandling för att hitta en informationsproducent. Uppdraget omfattar bland annat tidningar och webb..

Dagens Media - 03 nov 15 kl. 10:51

Försvaret ut i stor byråpitch

Försvarsmakten inleder en stor byråupphandling, kan Dagens Media berätta. DDB Stockholm riskerar att tappa en av byråns största kunder..

SR - 23 okt 17 kl. 05:26

Försvaret köpte hundar för miljonbelopp – kan vara olagligt

Försvarsmakten köpte schäferhundar för mångmiljonbelopp – utan att annonsera ut en offentlig upphandling. Det kan ha brutit mot lagen, avslöjar P1-programmet Kaliber..

Expressen - 23 okt 17 kl. 07:33

Försvaret köpte hundar för 12 miljoner kronor

Försvarsmaktens köp av schäferhundar för mångmiljonbelopp kan bryta mot lagen, rapporterar P1 Kaliber.Hundarna har kostat över 200 000 kronor styck – tio gånger mer än vad experter anser rimligt.– Enligt min bedömning är det här en upphandling som borde ha konkurrensutsatts, säger Andrea Sundstrand, docent vid Stockholms universitet och expert på offentliga upphandlingar, till P1 Kaliber.

SR - 23 okt 17 kl. 10:30

Försvaret: Vi upphandlar inte våra medarbetare

Det riktas kritik mot Försvarsmaktens inköp av schäferhundar till sitt avelsprogram. P1-programmet Kaliber kan nu avslöja att Försvarsmakten gjorde affärerna utan att annonsera ut en offentlig upphandling..

Cornucopia - 29 okt 17 kl. 20:33

Trams om försvarets, polisens och tullens hundar - djuravel är inte inköp av kylskåp

I dagarna har Sveriges Radio i sitt uppdrag från Kreml att förtala Försvarsmakten satt efter uppfödningen av militärens hundar, som också hanterar t ex polisens och tullens hundar. SR visar i sitt Kremluppdrag sin djupa okunskap om djuravel och lagen om offentlig upphandling.
Fyra av Försvarsmaktens krigare på Södermalm under Aurora.

YLE - 10 dec 13 kl. 13:26

Huvudstaben förklarar sina överskridningar

Det var Aamulehti som på söndagen (8.12) - med hänvisning till uppgifter från Statens revisionsverk - skrev att att försvaret under en period på 10 år skulle ha överskridit sina fullmakter under 10 års tid.
Enligt tidningen ska försvaret ha använt mer än budgeterat på representation och alkoholinköp.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Olyckor på E4 Uppsalavägen

Just nu köer i bägge riktningar på E4 Uppsalavägen på grund av två olika olyckor..

SR - 1 timme sedan

Uber vill dra in tio miljarder dollar med aktier

Amerikanska taxitjänsten Uber siktar på att aktien ska kosta motsvarande mellan 420 och 475 kronor när bolaget noteras. Det framgår av villkoren för börsnoteringen, som offentliggjordes idag..

SR - 1 timme sedan

Extra hög säkerhet runt moskéer i Colombo

I Sri Lanka har myndigheterna skrivit ned antalet döda efter terrorattentaten till 253 personer. I dag har det varit extra hög säkerhet runt moskéer, rapporterar vår korrespondent..

SR - 2 timmar sedan

Lankesisk polis beskjuten vid tillslag

Skottlossning har brutit ut i en stad i östra Sri Lanka, uppger polisen för Reuters..

SR - 2 timmar sedan

Svenske forskaren har varit fängslad i tre år

KI-forskaren Ahmadreza Djalali skulle föreläsa i Teheran när han greps av iransk underrättelsetjänst. I dag har den svensk-iranska medborgaren varit fängslad i tre år. – Vårt krav är att dödsdomen inte ska verkställas, säger Patric Nilsson, presschef på UD..

SR - 10 timmar sedan

Det här gäller om du drabbas av strejken

Omkring 170 000 resenärer kan beröras de närmsta dagarna av flygstrejken. Men den som drabbas har alltid rätt att få sitt flyg ombokat av SAS..

SR - 2 timmar sedan

SAS vd om strejken

Tusentals flygresenärer drabbas idag av inställda flyg efter att 1 500 SAS-piloter vid midnatt gick ut i strejk. – Jag kan bara djupt beklaga, säger Rickard Gustavsson, vd SAS..

SR - 2 timmar sedan

Gräsbrand stoppar tågtrafiken genom Nässjö

Klockan 15:03 fick SOS in ett alarm om öppna lågor i närheten av rälsen mellan Bodafors och Sävsjö..

SR - 4 timmar sedan

USA:s ekonomi växer mer än väntat

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) växte med 3,2 procent i beräknad årstakt under det första kvartalet. Det visar en första beräkning från landets handelsdepartement. Det är betydligt högre än de 2 procent som analytikerna hade förväntat sig..

SR - 4 timmar sedan

1300 migranter rymde ur mexikanskt förvar

I södra Mexiko har minst 1300 migranter rymt från ett förvar. Massrymningen skedde efter att de hotat att tända eld på anläggningen som en protest mot trångboddheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.