Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 22 April, 15:37

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 04:00

170 stiftelser förvaltar 2 400 miljoner kronorI Helsingborg delas det ut pengar till fattiga, sjuka, gamla och kulturella samt till forskning kring olika sjukdomar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 170, stiftelser, förvaltar2 , 400miljoner kronor
YLE - 14 feb 13 kl. 16:16

Bensow-trion har makten i fler stiftelser

Herrarna bakom den skandalomsusade Stiftelsen Bensows barnhem har tunga poster i flera andra stiftelser. Tillsammans har de här stiftelserna tillgångar för nästan 60 miljoner euro. Vicehäradshövding Ralf Blomqvist, diplomekonom Valter Gadolin och pensionerade finansdirektören Rolf Wahlsberg har tillsammans en majoritet av styrelseplatserna i både Greta och Alfred Runebergs Stiftelse samt Märta Sohlbergs stiftelse.

Barometern - 01 dec 17 kl. 15:57

Kommunen vill outsourca stiftelser

Kommunen funderar på att outsourca administrationen av de stiftelser kommunen förvaltar..

YLE - 11 jun 13 kl. 18:39

Liten klick vid makten i stiftelser och fonder

Ralf Blomqvist är den person som har flest styrelseuppdrag vid finlandssvenska stiftelser och fonder ? totalt 10 stycken. Det framkommer i Yle Nyheters granskning av hur koncentrerad stiftelsemakten i Svenskfinland är.

Expressen - 07 sep 17 kl. 16:11

Kungen tog ut 400 000 kronor extra – utöver miljonapanaget

Kungen har tagit ut 400 000 kronor extra till sin privata ekonomi – utöver det vanliga apanage som skattebetalarna står för.Men enligt hovet beror det inte på någon ansträngd privatekonomisk situation.– Det var av rent praktiska skäl detta gjordes, säger Jan Lindman, ekonomidirektör vid hovet.

BT - 21 feb 13 kl. 12:51

400 mil i bil på en kossas gödsel

Biogas är en viktig pusselbit för att minska transporternas klimatpåverkan. Ett hållbart transportsystem innebär att fler resor görs med kollektivtrafik och att mer gods transporteras på järnväg, samtidigt som vi utvecklar fler förnybara drivmedel. Biogas är det miljöbästa fordonsbränslet som idag finns att tillgå.

SmålandsPosten - 26 okt 13 kl. 09:40

Misslyckad renovering ? säljare krävs på 400 000

När mannen köpte en bostad i Lessebo kommun för 440 000 kronor trodde han att det var ett bra köp.
Men problemen har hopat sig och nu kräver han drygt 400 000 kronor i skadestånd. Sedan försöken att få betalt av säljarna hade misslyckats valde köparen att lämna in en stämning till Växjö tingsrätt.

YLE - 28 jan 14 kl. 14:42

Drygt 170 nya företag i Västnyland

Novago Företagsutveckling hjälpte under fjolåret 171 företag att grundas i västra Nyland. Året innan fick omkring 150 företag stöd av Novagos nyföretagarrådgivning - så tillväxten är 13 procent. Novagos nyföretagarådgivning besöktes under år 2014 av 400 nya kunder.

DN - 23 sep 16 kl. 20:54

Oslos biltull kan höjas med 400 procent


Oslo kommun vill till vintern kunna ta ut kraftigt höjd biltull under dagar med svåra luftföroreningar. I stället för 32 norska kronor (cirka 34 svenska kronor) ska en personbilsägare få punga ut med 160 kronor (170 svenska kronor) för att få passera tullstationer i den norska huvudstaden, en höjning med 400 procent..

Länstidningen i Jämtland - 16 maj 18 kl. 09:06

Äldre hus i Hammerdal sålt – priset: 400 000 kronor

400 000 kronor fick Ulrika Björnsdotter Ganning, 53 år, från Strömsund, ge för huset på adressen Åsen 170 i Hammerdal. Byggår för huset är 1929 och boarean är 71 kvadratmeter. Köpet från säljaren....

YLE - 24 okt 18 kl. 11:59

I december kommer PET-CT-apparaten till VCS - insamlingen inbringade 400 000 euro

I början av nästa år kommer de första patienterna att kunna undersökas med den nya PET-CT-röntgenapparaten. Donationer från privatpersoner, föreningar, företag och stiftelser i Österbotten bidrar med 600 000 euro..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Justin Bieber dök upp på scen med Grande

Justin Bieber dök överraskande upp på scen under Ariana Grandes spelning på Coachellafestivalen, skriver E News. – Jag tänkte inte ha några gäster i kväll, men min vän Justin Bieber kom hela vägen hit för att tillbringa lite tid med er, sade Grande till.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kvinna skuren med kniv i Trollhättan

En kvinna har blivit huggen eller skuren med en kniv i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt försök till dråp. Händelsen har inträffat utomhus och området är avspärrat.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fischer målskytt när Wolfsburg vann

Nilla Fischer stod för ett av målen när Wolfsburg besegrade Duisburg i Bundesliga-fotbollen. Den svenska mittbacken och lagkaptenen tog tillvara på en passning från Alexandra Popp när hon petade in 3–0-målet i den 49:e minuten. Ewa Pajor, Zsanett Jakabf.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

På påskspaning efter vårens fåglar

Ornitologen Lars Göte Nilsson guidade på Kullaberg under påsken..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bouteflika-kopplade affärsmän gripna

I början av april tvingades president Abdelaziz Bouteflika avgå efter långvariga protester i Algeriet. Nu har flera miljardärer som anses ha stått presidenten nära gripits misstänkta för korruption. Enligt statlig algerisk tv är en av de gripna Issad Re.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mästaren Piteå tappade poäng mot Växjö

Trots mängder av hörnor och ribb- och stolpträffar i andra halvlek lyckades inte svenska fotbollsmästaren Piteå få hål på Växjö. Det damallsvenska mötet slutade 0–0. Piteå kom till Växjö efter en premiärseger över Djurgården (1–0).

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kärleken till veteraner rostar aldrig

”Med dessa gamla bilar får du vara lite av en forskare”..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Volleybollungdomar fixade vårfina stränder

30 säckar skräp samlades in på en förmiddag..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Misstänkt anlagda bränder i Gislaved

Det brinner kraftigt i närheten av speedwaybanan i småländska Gislaved. Det är oklart hur stort område det är som brinner, men räddningspersonalen har lyckats ta sig runt branden, – Vi har ringat in den med slang och har även börjat vattenbomba med heli.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rullade ner traktordäck i trafiken

På påskdagskvällen rullades ett stort traktordäck ner för en väg och ut i trafiken i en av de branta backarna på Frösön i Östersund. Däcket korsade en väg och smällde sedan in i en husfasad, rapporterar Länstidningen Östersund. – Det hade kunnat hamna p.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.