Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:37

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 02:01

Fler köper hushållstjänsterIntresset för att utnyttja rut-avdraget för hushållsnära tjänster ökar. Under första halvåret betalade Skatteverket ut 804 miljoner kronor, en ökning med 29 procent jämfört med förra året. ? Städtjänsterna ökar stort, säger Pia Blank Thörnroos, jurist på Skatteverket, till Dagens Nyheter. Även rot-avdraget för byggtjänster ökar, fast inte lika mycket..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skatteverket, Pia Blank Thörnroos, Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, köper, hushållstjänster
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Få men fler köp av hushållstjänster

Invånarna i Jämtlands län köper betydligt mindre hushållstjänster än svenskarna i stort, även om köpen ökat. Det framgår av färska siffror från Skatteverket..

Corren - 20 jan 14 kl. 16:38

Fler vill köpa hushållstjänster

Veckans avsnitt av Affärsliv i 24Corren handlar om det ökade intresset för hushållstjänster som berättigar Rut-avdrag..

UT - 11 jul 13 kl. 10:53

Fler gör avdrag för hushållsnära tjänster

Intresset för att göra avdrag för hushållsnära tjänster, det så kallade Rut-avdraget, ökar. I Ulricehamns kommun är börjar antalet köpare närma sig tusen. Första halvåret 2012 var det drygt 800 ulricehamnare som utnyttjade möjligheten att köpa en hushållstjänst som de sedan har gjort skatteavdrag för.

UT - 11 jul 13 kl. 10:53

Fler gör avdrag för Rut och Rot

Intresset för att göra avdrag för hushållsnära tjänster, det så kallade Rut-avdraget, ökar. I Ulricehamns kommun är börjar antalet köpare närma sig tusen. Första halvåret 2012 var det drygt 800 ulricehamnare som utnyttjade möjligheten att köpa en hushållstjänst som de sedan har gjort skatteavdrag för.

UNT - 24 jul 12 kl. 02:24

Allt fler gör rut-avdrag

Allt fler svenskar gör rut-avdrag på hushållstjänster. Under första halvåret i år var siffran 313 000 personer, mot 257 000 under samma mätperiod i fjol, visar ny statistik från Skatteverket..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jul 12 kl. 08:21

Allt fler gör avdrag för rot och rut

Intresset för rot- och rutavdraget fortsätter att öka. Antalet köpare av hushållstjänster ökar mest, enligt statistik från Skatteverket..

Corren - 15 jan 14 kl. 08:59

Antalet rutköpare har fördubblats

Allt fler östgötar köper hushållstjänster. I fjol gjordes rutavdrag för 95 miljoner kronor. Nästan hälften i Linköping.

BT - 01 okt 12 kl. 15:06

S bygger trösklar på arbetsmarknaden

Att jobben blir fler är en prioriterad fråga för oss moderater. Sysselsättningen nationellt har ökat med 200 000 personer sedan år 2006. Det är därför Sverige står starkt när andra länder krisar, och det är därför vi i årets höstbudget fortsätter att stärka jobbpolitiken.

BT - 03 dec 12 kl. 00:03

Stöka inte till väljarnas vardag

Sommaren 1993 föreslår Anne-Marie Pålsson, på ett seminarium i Almedalen, att hushållen ska få göra avdrag för vissa hushållstjänster. Tio år senare skriver två centerkvinnor, Birgitta Carlsson och Annika Qarlsson, en riksdagsmotion där de yrkar på införandet av ett avdrag för rengöring, tvätt och underhåll. 2004 finns Rutavdrag med på språknämndens lista för nyord.

Vimmerby Tidning - 25 jul 12 kl. 08:18

Tusen rotare i Vimmerby

Allt fler Vimmerbybor gör Rot-avdrag och avdrag för hushållstjänster.
Särskilt Rut-avdragen ökar. Första halvåret i år gjorde nära 60 fler kommuninvånare avdrag för hushållstjänster än samma tid i fjol..

Kristianstadsbladet - 10 jul 13 kl. 07:19

Rutavdragen fortsätter öka


Under första halvåret betalade staten ut 8,1 miljarder kronor i skattereduktion för så kallade rot- och ruttjänster. Köparna av ruttjänster, hushållsarbete, var 14 procent fler jämfört med motsvarande period 2012 medan rotavdragen låg på en stabil nivå. Det visar statistik från Skatteverket.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

När samvetet sitter i magen.

Att handla mat är att välja. Och det är svårt..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skulle hjälpa hundbiten – hotades med gevär

En man i Kungälvs kommun blev attackerad och biten av sin hund på fredagsmorgonen. En person som blev vittne till händelsen försökte komma till undsättning varpå hen hotades av hundägaren med gevär, skriver GP. Vittnet larmade polis som grep hundägaren.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mueller-rapporten lockar amerikaner

USA verkar inte få nog av Robert Muellers Rysslandsrapport. Först samlades miljoner kring tv-apparaterna för att se den presenteras, och nu vill oväntat många läsa rapporten i bokform. Den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsrapport slukades av.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Sjuksköterska dömd för fyra mord

En italiensk sjuksköterska har dömts till livstids fängelse för att ha dödat fyra patienter. Men polisen misstänker att hon kan ha upp till tio liv på sitt samvete. Den 56-åriga Fausta Bonino ska ha tagit livet av sina patienter, som alla var allvarligt.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Påven riktar påskkritik mot världens ledare

Påve Franciskus tillägnade långfredagens mässa åt offren för människohandel och den svåra situationen för flyktingar världen över. Den katolska kyrkans högste ledare ger varje påsk en person eller en grupp i uppgift att skriva de tal som hålls i samband.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Rånare slog till mot livsbutik – greps av polisen

På fredagskvällen blev en livsbutik på Artillerigatan rånad..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Warren vill ställa Trump inför riksrätt

Demokraten Elizabeth Warren tar öppet ställning för ett riksrättsåtal som skulle kunna avsätta USA:s president Donald Trump, med hänvisning till den så kallade Rysslandsutredningen. Hon är den första presidentkandidaten som tar det steget. "Mueller-rapp.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Guidetti målskytt när Alavés tappade ledning

Svensken satte ledningsmålet efter fyra minuter i matchen mot Valladolid..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

George Weah jagad från kontoret av ormar

Den tidigare fotbollsstjärnan George Weah har evakuerats från sin arbetsplats..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Dan Ekborg fick lämna ”Let's dance”

Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark fick lämna "Let's dance" efter veckans känslosamma fredagsfinal. – Så här länge trodde jag aldrig själv att jag skulle få vara kvar, sade Dan Ekborg. Kvällen bjöd på starka känslor då deltagarna uppmanades tilläg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.