Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 22 April, 05:22

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 11 kl. 22:53

Beslut om biogas näraEn tekniskt avancerad och unik anläggning för produktion av biogas och 150 arbetstillfällen ligger i potten. Tre huvudkandidater återstår: Malmö, Helsingborg och Landskrona.
I slutet av augusti kommer Eon att välja sitt förstahandsalternativ..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Landskrona, Eon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutom , biogas, nära
Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:45

Avsteg från Skånes färdplan för biogas hotar kretsloppssystemet

Opinion En fossiloberoende fordonsflotta är kanske den allra största utmaningen för ett hållbart Sverige. I det sammanhanget utgör Skåne ett föredöme när det gäller att ställa om till hållbara transporter. Inget annat län har kommit så långt när det gäller att reducera andelen fossila drivmedel i de publika transporterna.

Sydsvenskan - 24 nov 11 kl. 06:30

Både Malmö och Lund satsar stort på biogas

Skånsk biogas tar ett jättekliv framåt. Minst två stora nya anläggningar ska byggas i Malmö och Lund. Men ingen av aktörerna tror att det blir någon större konkurrens kring råvaran - skåningarnas avfall.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 10:00

Statliga miljoner till biogas

På landet Regeringen satsar 270 miljoner kronor för att öka produktionen av biodrivmedel och samtidigt stärka konkurrenskraften.64 procent av den producerade biogasen i Sverige uppgraderas till fordonsgas, enligt Energigas Sverige.Regeringen har fattat beslut om en ny förordning om statligt stöd till produktion av biogas som ska användas som biodrivmedel.

YA - 31 jul 14 kl. 15:22

Resa gav ny insikt om biogas

Resan till biogasanläggningen i Sävsjö var både givande och lärorik, anser kommunalrådet Magnus Björkman (M). Samtidigt medger han att satsningen i Tomelilla står inför andra utmaningar än den i Sävsjö.
Som YA berättade häromdagen for ett 20-tal ledande Tomelillapolitiker iväg till Sävsjö i tisdags för att studera ortens biogasanläggning.

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 12 kl. 06:00

Äntligen dags för biogas på Jordberga

På fredag väntas delägarna fatta beslut att starta bygget av den sedan länge planerade biogasanläggningen på Jordberga. Målet är att anläggningen, som blir Sveriges största, ska producera 110 gigawattimmar biogas för fordonsdrift per år.
?

Trelleborgs Allehanda - 25 maj 12 kl. 19:13

Snart start för biogas

Foto: Jenny Isaksson
Redan nästa höst kan biogasanläggningen i Jordberga stå färdig för produktion av biogas. Byggstart av anläggningen, som beräknas kosta omkring 200 miljoner kronor, sker i september i år. Fem anställda ska sköta driften.

YLE - 25 jul 12 kl. 08:25

Stormossen redo erbjuda biogas som fordonsbränsle

Sopanläggningen Stormossen i Korsholm utvinner dagligen biobränsle ur sopor men det mesta går till att värma upp anläggningen och till elproduktion. Bland annat värms Botniahallen upp av biogas från Stormossen.
Vd Leif Åkers säger att Stormossen är redo att utvinna biogas som kunde användas som bränsle i till exempel bussar men att det behövs ett politiskt beslut.

Supermiljöbloggen - 01 okt 15 kl. 08:09

Produktionen av biogas fortsätter att öka

Men takten skulle kunna vara betydligt högre med mer långsiktiga besked från regeringen, menar flera aktörer. Produktionen av biogas var 1 784 GWh förra året, upp sex procent jämfört med föregående år, det visar statistik från Energimyndigheten. Nästan 60 procent av biogasen gick till fordonsgas.

Dalarnas tidningar - 10 jun 15 kl. 10:05

Nej till biogas på Pellesberget

Företaget Dala biogas har i flera år planerat för en anläggning där gödsel och slaktavfall omvandlas till biogas. Men de boende har protesterat mot planerna, framför allt på grund av lukten som befaras uppstå. Länsstyrelsen gav dock klartecken till anläggningen, men beslutet överklagades.

DalaDemokraten - 10 jun 15 kl. 10:05

Nej till biogas på Pellesberget

Företaget Dala biogas har i flera år planerat för en anläggning där gödsel och slaktavfall omvandlas till biogas. Men de boende har protesterat mot planerna, framför allt på grund av lukten som befaras uppstå. Länsstyrelsen gav dock klartecken till anläggningen, men beslutet överklagades.

SmålandsPosten - 02 jul 13 kl. 08:20

Sydöstra Sverige kan storsatsa på biogas

Biogas kan bli en viktig näringslivssektor i sydöstra Sverige. Nu har länsstyrelserna tagit fram en regional strategi, skriver landshövdingarna och medlemsorganisationerna i Biogas Sydost. Biogas har goda förutsättningar att bli en viktig näringslivssektor i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tesla utreder misstänkt självantänd bil

Elbilstillverkaren Tesla skickar en grupp utredare för att undersöka en Tesla Model S som ska ha självantänt och exploderat. En video som sägs vara filmad i Shanghai visar en parkerad bil som först börjar ryka, för att sedan brinnande explodera och skad.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Solen fortsätter lysa över landet

Påsken slutar som den började, med att solen skiner över stora delar av Sverige – Det blir 20 grader upp till i alla fall södra Svealand. Norrut blir det runt 15 grader, säger Malva Lindborg, meteorolog vid SMHI, och lockar med uppemot 22 grader lokalt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Ett alternativ kan vara att resenärer kan förbeställa eller prenumerera på turer.”

Anna Grönlund, Sveriges bussföretag, och Mikael Nilsson, Skånes bussbranschförening..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Många döda i jordskred i Colombia

Minst 17 personer har dödats och 13 personer saknas efter att ett jordskred begravit åtta hus tidigt på söndagen i sydvästra Colombia. Sökandet pågår efter personer som kan ha hamnat under massorna. Jordskredet utlöstes av häftiga regn som svept ned öve.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jätteras av världsettan Johnson

PGA-tävlingen i Hilton Head såg ut att få en favoritseger i Dustin Johnson. Då tappade världsettan precis allt och föll som en sten genom resultatlistan. I stället fick publiken se en helt ny vinnare på den amerikanska golftouren.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Expert: Attacken slår mot turismen

Sri Lankas turism har varit på kraftig frammarsch sedan inbördeskriget tog slut 2009. Nu riskerar påskdagens attacker att slå hårt mot den viktiga sektorn. – När du har tre större hotell som måltavlor, bland annat Shangri-La, som är ett globalt märke, s.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fem gripna efter rån i Örebro

Fem personer har gripits efter ett personrån i Örebro under söndagskvällen. En man i 20-årsåldern rånades, efter rånet åkte de nu gripna i en bil mot Västmanland. Efter att polisen stängt av en del av E18 kunde fem personer gripas utanför Köping.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Valspurta. Det är inte så svårt.

Det svåraste att svara på borde vara varför man inte skulle rösta..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Myndigheter förvarnades om attacken

Lankesiska myndigheter förvarnades om risken för förestående attacker mot stora kyrkor i Sri Lanka. Minst 207 personer dödades under påskdagen, i en rad bombdåd mot kyrkor och hotell. – Vi måste undersöka om varför adekvata åtgärder inte togs, säger pre.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Polisutbildning kritiserad – bryter mot lagen

Arbetsmiljöverket riktar skarp kritik mot Linnéuniversitetet och den polisutbildning som bedrivs i Växjö. Universitetet följer inte lagen på en rad punkter. Trots att studenter har drabbats av svåra skador som diskbråck, muskelavslitningar och whiplashs.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.