Expressen > Nyheter

Thursday, 18 April, 15:50

Expressen - 17 jul 11 kl. 22:51

Nätattack mot Ship to GazaAktivistflottan Ship to Gazas svenska hemsida utsattes på söndagen för en dataattack. Ett överbelastningsangrepp skedde samtidigt som fartyget Dignité avseglade mot Gaza och server-företaget stängde ner sidan för att rädda andra sajter på servern. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ship, Gaza, Gazas, Dignité

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nätattackmot , Shipto , Gaza
YA - 28 jun 11 kl. 06:30

Upphäv blockaden av Gaza

I veckan avseglar åter­igen den så kallade solidaritetskonvojen Ship to Gaza mot Gaza. Även denna gå?
Även denna gång deltar svenskar och även denna gång är debatten lika hopplöst polariserad som förra året.

Nyheter 24 - 27 maj 11 kl. 07:58

Egypten öppnar gränsen ? Siwert Öholm: "Inte alls så eländigt i Gaza"


Befolkningen ska kunna ta sig ut och in ur Gaza via Egypten. Ship to Gaza seglar igen för att stoppa blockaden helt. KAIRO.

Sydsvenskan - 04 jul 11 kl. 00:05

"Ship to Gaza har redan fått önskad effekt"

Ship to Gaza har en enorm indirekt påverkan, skriver Jakob Lundgren, förbundsstyrelseledamot i Grön ungdom.
Enligt FN, EU, den svenska regeringen och Amnesty är blockaden av Gaza illegal. Blockaden har länge varit föremål för ryktesspridning och ren propaganda, men faktum är att de 1,5 miljoner palestinier som lever i Gaza drabbats hårt.

Kristianstadsbladet - 20 sep 12 kl. 08:23

Ship to Korsika

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt hoppar på Ship to Gaza och uppmanar övriga partiledare att hänga med. Det lär inte bli mycket av med det resesällskapet. Sjöstedt kommer dock att ta det säkra före det osäkra och hoppa av redan när fartyget Estelle angör Korsika.

BT - 15 sep 14 kl. 10:34

Häv blockaden mot Gaza

Bomber faller inte längre över Gazaremsan. Livet för civilbefolkningen förblir dock lika miserabelt. Det var flera veckor sedan parterna enades om en vapenvila men vi ser fortfarande inga lättnader i blockaden som ligger över Gaza.

YLE - 26 jun 15 kl. 20:53

Misstänkt sabotage mot "Ship to Gaza"

Den så kallade ”Freedom Flotilla” med fem båtar och ett femtiotal aktivister och journalister från olika länder avseglade i fredags från farvatten strax söder om Kreta, där båtarna hade samlats. Man beräknas nå Gazaremsan på måndag eller tisdag, om vädret är stabilt. Men resan har redan präglats av bakslag.

Dagen - 03 jun 11 kl. 03:00

Nytt skepp styr mot Gaza

I slutet av juni styrs nya skepp till Gaza. Förra årets oroligheter stoppar inte engagemanget för palestinierna och ett hävande av blockaden. - Diplomati är bra men räcker inte, säger deltagaren och broderskapen Evert Svensson.

Dagen - 07 jul 11 kl. 11:15

Ship to Gaza-aktivister återvänder

I dag kommer flera av aktivisterna skulle segla mot Gaza hem till Sverige igen. Två presskonferenser är utlysta, en på Landvetter utanför Göteborg och en på Arlanda utanför Stockholm.

 Tio båtar skulle vara med i Ship to Gaza II, den politiska manifestationen med huvudsyfte att sätta stopp för Israels blockad av Gazaremsan.

Kristianstadsbladet - 20 okt 12 kl. 12:51

Ship to Gazas Estelle bordat

Ship to Gaza-fartyget Estelle, som närmar sig Gazaremsan, har omringats och bordats av israelisk militär.Ombord finns aktivister som vill bryta Israels blockad och nå Gazaremsan med förnödenheter.
- Omkring klockan 10.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 15 kl. 15:13

Ship to Gaza söker konfrontation.

Ett skepp kommer lastat med solcellspaneler och medicin. Arrangörerna bakom Ship to Gaza framställer sig som ädla riddare, besjälade av den goda saken, som vill hjälpa de utsatta palestinierna på Gazaremsan.Israels premiärminister Benjamin Netanyahu skräder inte orden: "lögner" och "hyckleri".

Sydsvenskan - 30 jun 15 kl. 15:13

Ship to Gaza söker konfrontation.

Ett skepp kommer lastat med solcellspaneler och medicin. Arrangörerna bakom Ship to Gaza framställer sig som ädla riddare, besjälade av den goda saken, som vill hjälpa de utsatta palestinierna på Gazaremsan.Israels premiärminister Benjamin Netanyahu skräder inte orden: "lögner" och "hyckleri".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.

Expressen - 1 timme sedan

Polisens varning: Se upp för inbrott under påsken

Internationella brottsnätverk har koll på att vi reser bort under påsken och andra storhelger. Nu varnar polisen om riskerna och påminner om förebyggande insatser.Som granne kan du vara till god hjälp om du är uppmärksam på detaljer..

Expressen - 1 timme sedan

”Det finns fortfarande frågetecken kring Trump”

Nu släpps Mueller-rapporten.Utredningen har dykt ner i allt som går att hitta om Donald Trumps påstådda koppling till Ryssland under valet 2016.Men vad innebär resultatet för USA:s president?

Expressen - 1 timme sedan

Grävmaskin välte – föraren fastklämd

Räddningstjänsten har ryckt ut på en olycka i Jönköpings kommun.– Det är en grävmaskin som vält och föraren är fastklämd, berättar Mikael Simmeborn, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Känd artist misstänkt för rattfylleri

En känd artist riskerar fängelse efter att ha kört bil påverkad.Artisten åtalas för grovt rattfylleri och har erkänt brottet.– Han är djupt ångerfull och känner stor skam, säger artisten i en kommentar via sin affärspartner..

Expressen - 2 timmar sedan

Då gör svenska Jessica Meir sin första rymdfärd

Att Jessica Meir, 41, kommer att bli den första svenska kvinnan i rymden är känt sen tidigare.Nu är datumet satt:Den 25 september åker hon till rymdstationen ISS, meddelar Nasa. – Så hedrad och förväntansfull, skriver hon på Instagram..

Expressen - 2 timmar sedan

Brittisk vd häktad i Falcon Funds-härvan

Han var vd och ägare till företaget som misstänks ha hjälpt Falcon Funds svindla svenska pensionssparare.Nu har brittiske Anthony Farrell, 51, förts till Sverige och häktats misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.– Han greps på Arlanda i måndags kväll, säger kammaråklagare Jerker Asplund..

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikolycka på E4 i påsktrafiken

En trafikolycka har inträffat på E4 vid trafikplats Bredäng strax söder om Stockholm.Enligt Trafikverket är en avfart avstängd – och olyckan väntas ha stor påverkan på trafiken..

Expressen - 2 timmar sedan

Kim Jong-Un och Putin träffas i april

Vladimir Putin och Kim Jong-Un kommer att träffas i Ryssland i slutet av april, rapporterar AFP..

Expressen - 2 timmar sedan

250 000 svenska bilägare förorenar sjöarna i helgen

Under påsken tvättar en halv miljon svenskar sina bilar. Hälften av alla gör det hemma – något som släpper ut ett ton tungmetaller i våra sjöar. – Ingen skulle väl få för sig att slänga batterierna i hushållsoporna eller att spola ned gamla mediciner i toaletten?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.