SvD > Inrikes

Sunday, 21 April, 05:31

SvD - 17 jul 11 kl. 22:32

Algblomning hot mot sjöarNy forskning. Ökar i varmare vatten..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Algblomning, hotmot , sjöar
Skånskan - 28 jul 18 kl. 13:44

Algblomning siktad vid Eslövs officiella badplats

SJÖHOLMEN Även vid Eslövs kommuns officiella badplats i Sjöholmen vid Ringsjön syns nu tecken på algblomning.Boende vid Ringsjön har rapporterat om algblomning, som är när växtplankton uppstår i riklig mängd och ger ett gröngrumligt vatten.
En del av algarterna är giftiga och försiktighet med badandet för framförallt barn och husdjur kan vara befogat, säger man på Eslövs kommun.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 05:00

Algblomning stoppar badare i Gamla Boo

Gamla Boo Det pågår riklig algblomning vid Gamla Boo badplats.
– Jag brukar bada annars, men i dag får det vara, säger Eivor Duvenett som besökte badplatsen på onsdagen.Höörs kommun gick ut med en varning på sin hemsida tidigare i veckan om riklig algblomning vid Gamla Boo badplats.

TA - 07 jul 11 kl. 15:34

Algblomning på väg

Arkivfoto: Pontus Lundahl
Algblomning kan närma sig skånska kusten i helgen.
För första gången i år har det upptäckts algblomning på den svenska sidan av Östersjön. Satellitbilder och flygspaning visar att det samlats cyanobakterier vid Bornholm och till helgen riskerar Skåne och Blekinge att drabbas.

Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 14:48

Algblomning på väg

Arkivfoto: Pontus Lundahl
Algblomning kan närma sig skånska kusten i helgen.
För första gången i år har det upptäckts algblomning på den svenska sidan av Östersjön. Satellitbilder och flygspaning visar att det samlats cyanobakterier vid Bornholm och till helgen riskerar Skåne och Blekinge att drabbas.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 10:00

Fiske som vapen mot algblomning

Foto: Annica Jönsson
Under många år har man utfört reduktionsfiske för att komma åt problemen med algblomning i Finjasjön. Genom det senaste projektet, ?Vårdfiske och fiskevård i Finjasjön och Bosarpasjön?

Barometern - 10 jun 14 kl. 06:42

Stor risk för algblomning i år

Risken för algblomning på ostkusten är stor. Enligt en prognos från finska miljöcentralen Syke finns det ett överskott av fosfor i vattnet, något som kan gynna algblomningen. – Finns det ett överskott av fosfor i vattnet får de blågröna algerna en fördel jämfört med andra alger, säger Rita Jönsson, marinbiolog på länsstyrelsen i Kalmar län.

Västerbottens Folkblad - 10 jul 14 kl. 09:15

Algblomning utanför Umeå och Skellefteå

Informationscentralen för Bottniska viken (ICBV) har fått in två rapporter om algblomning i länet. I Umeå har misstänkt algblomning hittat i Ostnäsfjärden, utanför Sävar. Prov kommer att tas och skickas till Umeå marina forskningscentrum (UMF) för analys.

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 14 kl. 12:08

Ingen risk för algblomning

Foto: Kustbevakningen/TT
Algerna har nått Stockholms yttersta skärgård, men på sydkusten finns det inget som tyder på algblomning.
Från Egentliga Östersjön på länsstyrelsen i Stockholm har de senaste rapporterna om algblomning i Östersjön visat att det finns ytansamlingar i Stockholms yttersta Skärgård. Men söder om Öland och Gotland ner till den sydskånska kusten finns det i nuläget inget som tyder på algblomning.

Supermiljöbloggen - 01 jul 16 kl. 17:22

Rekordtidig algblomning en dålig nyhet för Östersjön

På junis sista dag nådde algblomningen Sveriges östkust. Det är tidigare än någonsin förr och prognosen ser fortsatt negativ ut. Algblomning kallas den utveckling då planktonalgers tillväxt ökar kraftigt på kort tid och bildar stora algbestånd i hav och sjöar.

BT - 07 jul 11 kl. 16:21

Dags för sommarens algblomning

Sommarens första ytansamlingar av blommande alger finns nu på svenskt vatten. De kan ses på satellitbilder från Hanöbukten.
Men enligt en finsk prognos blir årets algblomning inte så stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.