Newsmill > Opinion

Wednesday, 24 April, 03:23

Newsmill - 17 jul 11 kl. 15:38

Fattiga barn gynnas inte av groteska överdrifterNär Håkan Juholt sprider Majblommans undermåliga statistik om fattiga barn gör han faktiskt de drabbade en otjänst. För om vi politiker skall komma fram till bra åtgärder så måste vi faktiskt ha korrekt information. Det skriver Per Hagwall, moderat lokalpolitiker i Stockholm..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Håkan Juholt, Majblommans, Per Hagwall, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fattiga, barn, gynnasinte av , groteska, överdrifter
BT - 03 maj 11 kl. 10:07

Fler fattiga barn utan sänkt skatt på arbete

Utan jobbskatteavdraget hade fler barn i Sverige levt i fattigdom. Lågavlönade har efter avdraget mer pengar att leva på och färre behöver försörjningsstöd. Detta går helt enkelt inte att prata bort, skriver Jan Ericson som svar på den kritik hans egen utredning om barnfattigdom fått.

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 01:30

Dansk lön ger färre fattiga barn

Det finns färre fattiga barn i Malmö än de höga tal som Rädda Barnen presenterade i förra veckan. Tar man med de barn vars föräldrar har inkomst i Danmark blir siffrorna annorlunda, visar en undersökning från Näringsliv Skåne.
I Rädda Barnens siffror utgår man från barn som lever i familjer med låg inkomst eller lever på försörjningsstöd, det som förr kallades socialhjälp.

Alliansfritt Sverige - 04 maj 12 kl. 11:34

Kristersson oroar sig för fattiga barn - utförsäkrar deras föräldrar

SKAMLÖST. Idag berättar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) om den nya moderata kampanjen för barn som växer upp under fattiga förhållanden:
Fig. 1: Moderat smörjaDet är okej att barn ärver sina föräldrars små ­ eller stora besparingar, men inte att barn ärver sina ­ föräldrars sociala utsatthet.

Sydsvenskan - 17 apr 11 kl. 00:03

Juholts fattiga barn

Regeringens politik ökar barnfattigdomen, enligt S-ledaren Håkan Juholt. Men ännu fler barn var fattiga när hans eget parti styrde landet.
Varför blir de fattiga barnen i Sverige allt fler?

Alliansfritt Sverige - 23 apr 12 kl. 06:00

M ojar sig över fattiga barn - fortsätter utförsäkra deras föräldrar

FATTIGDOM. Moderaterna har dragit igång sin osmakligaste kampanj till dags datum. Syftet är ?

Nyheter 24 - 08 feb 11 kl. 14:28

M-politiker ville inte prata om fattiga barn: "Mycket att göra ändå"


Socialnämndens ordförande i Haninge menar att det löser sig av sig självt, enligt oppositionen. STOCKHOLM. På måndagen sammanträdde kommunfullmäktige i Haninge.

YLE - 15 apr 14 kl. 16:14

27 miljoner fattiga barn i Europa

Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot barnfamiljerna i Europa. Mellan åren 2008-2012 har antalet fattiga barn ökat nästan med en miljon och man räknar med att nästan 27 miljoner barn lever i fattiga familjer runt om i Europa. Hur barnfattigdomen ser ut varierar från land till land eftersom levnadsstandarden är väldigt olika i olika delar av Europa.

BT - 14 mar 12 kl. 08:45

Antalet fattiga barn ökar i Sverige

Antalet fattiga barn i Sverige har ökat med 28 000 det senaste året. Rädda Barnen lägger på onsdagen fram sin årliga fattigdomsrapport som visar att 13 procent, 248 000 barn, är fattiga, jämfört med 11,5 procent året innan. Det krävs ett batteri av politiska åtgärder och en satsning på den mest utsatta gruppen, ensamstående föräldrar, för att få bort barnfattigdomen, skriver organisationens Elisabeth Dahlin och Agneta Åslund på Svenska Dagbladets debattsida.

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 12:20

Fattiga barn i Norge


Antalet fattiga familjer ökar i Norge, därmed också antalet fattiga barn. Den norska Riksrevisionen anser att det offentliga gör för lite för att de barnen ska få delta i det normala samhällslivet.Från 2002 till 2012 steg andelen barn som lever i låginkomstfamiljer från fem till åtta procent, vilket motsvarar 78 000 barn, framgår det av myndighetens egen undersökning.

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 14 kl. 12:26

Fattiga barn i Norge

Antalet fattiga familjer ökar i Norge, därmed också antalet fattiga barn. Den norska Riksrevisionen anser att det offentliga gör för lite för att de barnen ska få delta i det normala samhällslivet. Från 2002 till 2012 steg andelen barn som lever i låginkomstfamiljer från fem till åtta procent, vilket motsvarar 78 000 barn, framgår det av myndighetens egen undersökning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.