Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:28

Expressen - 17 jul 11 kl. 22:11

30 personer dödade i SyrienOmkring 30 personer har mist livet i sammanstötningar i staden Homs i Syrien, uppgav en aktivist för nyhetsbyrån AFP på söndagskvällen. Av det första beskedet framgick inte när det hade skett. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Syrien, Homs, AFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 30 personer dödadei , Syrien
UNT - 14 dec 17 kl. 20:10

IS-medlemmar och civila dödade Syrien

Över 20 medlemmar av terrorgruppen IS har dödats när de attackerades av en väpnad syrisk grupp med amerikanskt understöd..

GöteborgsPosten - 14 dec 17 kl. 20:10

IS-medlemmar och civila dödade Syrien

Cornucopia - 30 mar 15 kl. 09:16

Över 90% män dödade i Syriens inbördeskrig

"Som alltid drabbas kvinnor och barn hårdast av kriget." - biståndsminister Isabella Lövin (s) och utrikesminister Margot Wallström i Schibsted/SvD.Medan Sveriges biståndsminister och utrikesminister hävdar att kvinnor och barn drabbats hårdast av inbördeskriget i Syrien, så visar siffrorna snarare på ett relativt rent krig.

BT - 31 maj 12 kl. 18:14

31 dödade i Syrien på torsdagen

Totalt 31 människor har på torsdagen dödats i Syrien, uppger aktivister i landet för TT. Enligt Syriska nätverket för mänskliga rättigheter (SNHR) drabbades al-Qusayr i Homs-provinsen hårdast med 13 dödade av granateld från regimens militär.
- Granaterna träffade al-Qusayr och utkanterna av Idlib, det var en mycket omfattande attack, säger SNHR:s talesman Sami Ibrahim i telefon från Homs.

Kristianstadsbladet - 24 nov 13 kl. 21:15

Tiotusentals barn dödade i Syrien


I inbördeskriget i Syrien har 11 420 barn dödats. Av dem har 746 avrättats summariskt, 389 har dödats av krypskyttar och 128 har dödats av kemiska vapen, enligt en rapport från brittiska tankesmedjan Oxford Research Group.De har räknat dödade barn från stridernas början i mars 2011 till och med augusti i år - alltså har nu ännu fler barn fallit offer för våldet.

BT - 24 nov 13 kl. 21:17

Tiotusentals barn dödade i Syrien

I inbördeskriget i Syrien har 11 420 barn dödats. Av dem har 746 avrättats summariskt, 389 har dödats av krypskyttar och 128 har dödats av kemiska vapen, enligt en rapport från brittiska tankesmedjan Oxford Research Group. De har räknat dödade barn från stridernas början i mars 2011 till och med augusti i år - alltså har nu ännu fler barn fallit offer för våldet.

Nyhetskanalen - 15 jun 12 kl. 09:53

Över 50 dödade i strider i Syrien

Över 50 människor dog i strider och bombattacker i Syrien i torsdags. Upproret mot president Bashar al-Assad har nu gått in på sin 16:e månad. Bland annat exploderade en bilbomb nära en shiamuslimsk moské i Damaskus.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mer än 100 dödade i Syrien

Mer än 100 personer, de allra flesta civila, ska ha dödats i en ny massaker i Syrien, uppger Ekot. Massakern skedde i Treimseh i centrala hamarregionen.Under flera timmar ska attacken på torsdagen ha pågått, då eld öppnades från stridsvagnar och från helikoptrar.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 15:54

Syrien ber om ursäkt för attack

Syrien ber nu om om ursäkt för granatattacken mot en turkisk stad i går. Attacken, som dödades minst fem civila varav flera barn, har lett till turkiska vedergällningar och kraftigt ökad oror mellan grannländerna.
Syrien har via FN bett om ursäkt för onsdagens incident och sagt att det inte kommer att upprepas, enligt Turkiets biträdande premiärminister Besir Atalay, rapporterar Reuters.

BT - 02 sep 13 kl. 13:22

"Kongresstöd kan skada Syrien"

I USA pågår ansträngningarna för att få kongressen att ställa sig bakom ett angrepp på Syrien. Men att invänta kongressens ja kan innebära en förvärrad situation i landet, enligt en forskkare.USA:s president Barack Obama har sagt att kongressen ska rösta om en amerikansk militär insats i Syrien, och utrikesminister John Kerry har offentliggjort underrättelser om att det var nervgasen sarin som användes vid attackerna.

Kristianstadsbladet - 14 jun 14 kl. 21:39

Många offer i explosion i Syrien


Ett sprängattentat i en stad i östra Syrien nära gränsen till Irak har skördat många offer, uppger statlig syrisk tv."En stor explosion drabbade en vapenmarknad för terrorister i Mayadin, och dödade 30 terrorister och skadade dussintals andra", rapporterade tv-kanalen på lördagen.Staden kontrolleras av rebellgrupper, bland andra al-Qaida-allierade al-Nusra-fronten, som förutom regeringsstyrkor också bekämpar den sunniextremistiska rebellgruppen Islamiska staten i Irak och Syrien (Isis).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Buss och personbil i olycka – oklart skadeläge

En buss och en personbil är inblandad i en trafikolycka i småländska Strömsnäsbruk. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen och stor påverkan på trafiken. .

Expressen - 1 timme sedan

Nya planen för att stoppa kriminell djurrättsaktivism

Regeringen ändrar i Polismyndighetens regleringsbrev. Myndigheten ska nu redovisa hur de arbetar för att motverka brottslighet kopplad till djurrättsaktivism..

Expressen - 1 timme sedan

Ytterligare en jordbävning skakar Filippinerna

En jordbävning inträffade i går måndag på Filippinerna. Bara timmar senare drabbas landet av ytterligare en jordbävning, det skriver Times of India. .

Expressen - 1 timme sedan

Barn påkört – fört till sjukhus

Ett barn har blivit påkört i Härryda utanför Göteborg.Barnet har förts till sjukhus med ambulans.Skadeläget är oklart..

Expressen - 2 timmar sedan

Landssorg efter dåden – dödssiffran stiger

Det har utlysts landssorg i Sri Lanka på grund av bombdåden som krävt 311 människoliv och skadat 500. Dyster musik spelas på radiostationerna och flaggorna är på halvstång. På tisdagen hölls tre tysta minuter för att hedra offren.

Expressen - 2 timmar sedan

Trafikolycka i Göteborg – två till sjukhus

Två bilar har krockat på Mellbyvägen i Göteborg.Två personer kommer föras till sjukhus.Skadeläget är oklart..

Expressen - 2 timmar sedan

Nya IRA tar på sig journalistmordet

Nya IRA tar på sig mordet på journalisten Lyra McKee, 29, i Londonderry i Nordirland. I ett uttalande ber gruppen om ursäkt till McKees vänner och familj.”IRA sänder våra mest uppriktiga ursäkter”, skriver de enligt The Irish News.

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Dödssiffran stiger i Sri Lanka • En allvarligt skadad efter krock • Skogsbranden har begränsats

Dödssiffran stiger efter terrorbombningarna i Sri Lanka – 311 personer har omkommit, enligt Washington Post. En person är allvarligt skadad efter en kollision mellan en personbil och en lastbil söder om Borås.Räddningstjänsten har nått framsteg i att begränsa den stora skogsbranden som brinner utanför Motala.

Expressen - 2 timmar sedan

Eldningsförbud råder i Skåne och Blekinge

Sedan annandagen råder eldningsförbud i fem blekingska och tio skånska kommuner. Fler väntas följa efter i början av veckan.Det har brunnit ute i naturen på många ställen i Sydsverige under helgen.

Expressen - 2 timmar sedan

Tre till sjukhus efter flerbilskrock

Tre bilar krockade på tisdagsmorgonen på Härskogsvägen i Lerum.Ambulanshelikopter har larmats till platsen och tre personer kommer föras till sjukhus.Skadeläget är oklart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.