Newsmill > Opinion

Wednesday, 24 April, 21:31

Newsmill - 16 jul 11 kl. 22:30

Den samhällsnyttiga forskningen måste gynnasVad är egentligen akademisk framgång när det gäller forskning? Är det någon kvalitetsskillnad på forskning som leder till praktiska resultat eller enbart till teoretisk kunskap? Att bli citerad i olika vetenskapliga artiklar och publicerad i olika tidskrifter kan ju vara smickrande men säger det verkligen så mycket om den kvalitet eller resultat forskningen har lett fram till?.
Läs mer på Newsmill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den samhällsnyttiga, forskningenmåste , gynnas
SR - 03 nov 15 kl. 15:32

Italienska kulturarv kan klassas som samhällsnyttiga

Italienska kulturministeriet vill försöka hindra italienska kulturarbetare från att kunna strejka utan förvarning, detta genom att kalla dem samhällsnyttiga institutioner, att likställas med skolor och sjukvård..

Dalarnas tidningar - 18 apr 16 kl. 09:09

Stora Enso är Dalarnas mest samhällsnyttiga företag – men Ica Maxi är på frammarsch

DT brukar publicera en lista över de mest samhällsnyttiga företagen i Dalarna, alltså de som betalar mest skatt..

Regeringen - 17 jan 18 kl. 13:50

Stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksamhet och andra samhällsnyttiga funktioner

Utredningens uppdrag har varit att överväga och föreslå de ändringar som behövs för att åstadkomma ett modernt straffrättsligt skydd för blåljuspersonal och andra samhällsnyttiga funktioner, det vill säga yrkesutövare som bland annat har till uppgift att hjälpa andra..

Regeringen - 26 jan 18 kl. 09:52

Remiss SOU 2018:2 Stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksamhet och andra samhällsnyttiga funktioner

Här kan du ta del av till vilka remissinstanser som regeringen har remitterat betänkandet Stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksamhet och andra samhällsnyttiga funktioner (SOU 2018:2)..

Blekinge Läns tidning - 20 jun 17 kl. 09:49

Samhällsnyttiga åtgärder sprider sig

Sommaraktiviteter, expandering och ökad integration. Det är nyheterna för Schvung som arbetar med samhällsutveckling i Karlshamn. I höst etableras konceptet i ytterligare två städer..

DI - 20 apr 19 kl. 14:10

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 12 kl. 07:30

Vi gör samhällsnyttiga satsningar

I valet mellan satsningar på fler jobb och en bättre välfärd å ena sidan och skattesänkningar å den andra är det tydligt att Kristdemokraterna har valt sida, skriver Ulla Andersson..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 14 kl. 19:32

"Bankerna allt mindre samhällsnyttiga"

Bankerna ägnar sig allt mindre åt att flytta hushållens pengar till produktiva investeringar i företagen och finansierar i allt högre grad stigande priser på fastighetsmarknaden, skriver Sandro Scocco, chefekonom vid tankesmedjan Arena idé..

DN - 15 aug 12 kl. 00:50

?Svensk samhällsforskning är alldeles för provinsiell?

För få citeras utomlands. Att den humanistiska och samhällsvetenskapliga forskningen är hotad i Sverige vet vi redan. Frågan är emellertid huruvida denna forskning lever upp till en internationell kvalitetsstandard.

Ekonomistas - 11 dec 15 kl. 13:40

Vem gynnas av bredbandsutbyggnad?

Utsikten från min sommarstuga störs numera av en luftburen fiberoptisk kabel. Lyckligtvis är bredband mycket smalare än namnet antyder, så detta innebär en ytterst marginell försämring för min egen del. Däremot har den lilla kabeln i horisonten fått mig att fundera på vilka ekonomiska effekter en tunn tråd kan ha på ett litet samhälle i glesbygden.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 04:06

Svåra samhällsutmaningar

Foto: Bosse Nilsson
Kb anser: Grundläggande värden underlättar sammanhållning, men de får inte inskränka individuella rättigheter.
På onsdagen presenterade Framtidskommissionen rapporten Framtiden och samhällets grundläggande värden. Den är skriven av Joakim Ekman, professor i statsvetenskap vid Södertörns högskola, och är ett underlag för kommissionens utredningsspår att skapa rättvisa och sammanhållning i ett samhälle som blir alltmer mångfacetterat och individualistiskt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.