SvD > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:10

SvD - 17 jul 11 kl. 20:13

Nöjesparken är hans energikällaFölj med en dag på jobbet med Lisebergs nya vd Andreas Andersen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lisebergs, Andreas Andersen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nöjesparkenär hans , energikälla
Supermiljöbloggen - 17 jun 16 kl. 16:55

Solenergi är framtidens billigaste energikälla

Under de kommande 15 åren kommer kostnaden för solenergi att rasa till en nivå som kommer att göra solkraft till vår billigaste energikälla. Det visar en ny rapport från Bloomberg New Energy Finance. Rapporten menar att kostnaderna i de flesta länder kommer att sjunka med 60 procent och pressa ner elpriset till cirka 30 öre per kilowattimme.

Newsmill - 25 okt 12 kl. 20:09

Oansvarigt att förespråka vindkraft som energikälla

http://www.newsmill.se/trackback/47471SDU: Många framhäver vindkraften som framtidens energikälla.

Västerbottens Folkblad - 22 jul 16 kl. 23:04

Kärnkraften som energikälla behövs

De flesta forskare i världen är eniga om att klimatförändringarna på grund av eldning av fossila bränslen kommer att ge katastrofala förändringar av livsmiljön på jorden – ändå fortsätter den så kallade miljörörelsen att prioritera sitt emotionella motstånd mot kärnkraft. Ingen energikälla är ofarlig, men jämfört med de utsläpp kol– och gaseldning ger i form […].

Supermiljöbloggen - 07 jan 14 kl. 10:22

Vindkraft var Spaniens enskilt största energikälla under 2013

Vindkraften har vuxit kraftigt i Spanien på senare år och landet börjar nu se resultatet. Under 2013 gick vindkraften om kärnkraften som den ledande energikällan och bidrog med över 21 procent av landets energi, rapporterar business green. Under 2013 minskade klimatutsläppen från energisektorn på det spanska fastlandet med 23 procent.

Nyteknik - 17 dec 13 kl. 16:34

Varmvatten från kolgruvor ny energikälla

Nedlagda kolgruvor kommer att bli användbara energikällor när varmt vatten pumpas upp ur gruvgångarna..

DI - 28 okt 16 kl. 21:40

Förnybar energi nu större energikälla än kol

Även om kol fortfarande genererar mer, så har förnybara energikällor numera högre kapacitet än kolenergin, skriver Financial Times..

VA - 19 dec 16 kl. 08:30

Skrällen: Nu är det här världens billigaste energikälla

Nästan som en blixt från en klar himmel har den här energikällan gått om konkurrenterna. .

SvD - 17 jul 11 kl. 20:13

Nöjesparken är hans energikälla

Följ med en dag på jobbet med Lisebergs nya vd Andreas Andersen..

Dagens PS - 13 nov 18 kl. 11:37

Då blir vindkraft viktigaste energikällan

Vindkraften väntas bli Europas viktigaste energikälla år 2027, vilket är ett par år tidigare än vad som tidigare prognostiserats. Det uppger International Energy Agency (IEA) i sin analys 2018 World Energy Outlook. Vindkraften kommer således att passera kolet, kärnkraften och gasen som den viktigaste energikällan i EU tidigare än vad IEA tidigare förutspått.

SmålandsPosten - 03 jan 19 kl. 13:31

Förnybara energikällor går om kol i Tyskland

Förnybara energikällor stod i fjol för strax över 40 procent av Tysklands elproduktion, enligt en forskningsrapport från organisationen Fraunhofer. Därmed gick grön energi för första gången om kol, som stod för 38 procent, som landets största energikälla.(TT).

Sydöstran - 03 jan 19 kl. 13:31

Förnybara energikällor går om kol i Tyskland

Förnybara energikällor stod i fjol för strax över 40 procent av Tysklands elproduktion, enligt en forskningsrapport från organisationen Fraunhofer. Därmed gick grön energi för första gången om kol, som stod för 38 procent, som landets största energikälla.(TT).

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.