DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 19 April, 23:39

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu en elstolpe nerkörd i bynEn äldre man klöv en lyktstolpe med bilen när han körde av vägen i Bonäs utanför Mora på söndagkvällen. Det är andra lyktstolpsolyckan på en månad..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Bonäs, Mora

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ännuen , elstolpe, nerkördi , byn
Helsingborgs Dagblad - 21 mar 12 kl. 01:35

Elstolpe fick ligga i bostadsområde

När stormen Dagmar drev fram över Sverige i julas ställde hon till en hel del besvär. Så också i byn Boanäs, öster om Borås. Den enda elstolpen som lämnats kvar efter att en annan storm resulterat i att kablarna grävts ner, revs av Dagmar.

Cornucopia - 06 sep 14 kl. 17:17

Hästgårdsbubblan har ännu inte spruckit

Dags för anekdotvarning. Kan konstatera att hästgårdsbubblan inte spruckit och att priserna lokalt verkar ha dubblats sedan 2006.

Bor på gångavstånd till en liten by med drygt 1 000 invånare och full service (tre dagis, skola F-9, vårdcentral, apotek, tandläkare, bank, mataffär, frisör, krog, nybyggt gym, trä- och järnaffär, folkpark, badstrand, minigolf, café, kiosk, bensinmack, elljusspår, fotbollsplaner, sporthall, bibliotek, två bilverkstäder mm).

Cornucopia - 10 aug 17 kl. 20:27

Gästinlägg: Om flygande hundarnas stad, Leviathan-byn, och måsmyggorna

Nedan följer det femte inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

Skånskan - 05 jun 18 kl. 14:00

Laddar upp för en ordentlig fest i byn

TECKOMATORP Förra årets motorträff i Teckomatorp blev så lyckad att byn nu laddar för en ännu bredare fest. På lördag väntar nu ett riktigt bykalas som riktar sig till hela familjen.En virvel av nöjen för folk i alla åldrar väntar under Torparträffen som hålls i byn nu på lördag, den 9 juni mellan klockan 12 och 17.

YA - 17 jul 13 kl. 06:30

17 småttingar förstärker byn

Foto: Johanna Wallin
Det är babyboom i Sankt Olof. I år föds minst 17 barn i byn. Föräldrarna hoppas att politikerna inser att de ska satsa på att behålla byns skola.

YLE - 25 feb 15 kl. 06:09

Hela byn blev tvåspråkig tack vare skolan

Tanken på att skapa ett tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad fick en nytändning på medborgarmötet i Uttermossa på måndag kväll. Stadsdirektören började till och med tala om Uttermossamodellen som en tidig förebild för skolorna i Kristinestad. I slutet på 40-talet, när finska familjer kom till Uttermossa, beslöt man att sätta de finska barnen i den svenska skolan i byn.

Sydsvenskan - 11 maj 15 kl. 04:00

Hem till byn

När man bryter upp ett läger för att resa vidare till nästa nedslag ställer man kvällen innan avfärd till med stor fest, enligt romsk tradition: Jal a drom. Ordagrant betyder det ”Ta till vägen” på romani. Mihai Ioana är en av knappt en handfull romska borgmästare i Rumänien.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 14:15

Byn har väntat länge på tågen

ÖST­RA GRE­VIE – Ett upp­sving för byn och nå­got som många väntat länge på.
Många av de boende i Öst­ra Gre­vie ser fram emot den stora dagen när de kan börja an­vända den nya sta­tionen.– Det här har vi väntat länge på, kon­sta­terar Pier­re Sten­berg som är ute och rastar sina två hundar.

YLE - 18 aug 16 kl. 09:51

The Guardian: Nytt vapendrama i Rio – Storbritannien uppmanar idrottarna att inte lämna OS-byn

Enligt The Guardian har en brittisk OS-idrottare ha blivit hotad med handeldvapen under en utekväll i Rio de Janeiro. Nu uppmanar lagledningen att ingen ska lämna OS-byn. Enligt tidningen ska incidenten ha ägt rum under natten till tisdag och ingen skadades, även om den drabbade idrottaren fortfarande är chockad.

Skånskan - 06 mar 18 kl. 14:00

Prisad för att han väckte nytt liv i byn

Prisad Ett projektarbete på gymnasiet gjorde att Johan Hatje tog initiativ till att återuppväcka ett insomnat arrangemang i sin hemby. Nu har han fått pris för det.Namn: Johan Hatje
Ålder: 22 år
Yrke: Studerande
Familj: Mamma, pappa, två yngre syskon.

Skånskan - 25 mar 19 kl. 05:00

Bäcken i byn är en åder som glädjer

Södra Sandby Fåran i vilken Sularpsbäcken slingrar sig genom Södra Sandby har varit svårtillgänglig. Fram tills nu. Sly och träd har tagits bort och snart ska en cirka 70 meter lång träspång och ett uteklassrum sättas på plats.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.