NT > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:08

NT - 17 jul 11 kl. 16:35

Bruksföremål och skönhet på Slow craft"Ha ingenting i ditt hem som du inte har bruk för eller som du inte tycker är vackert". Så står det på väggen på utställningen Slow craft i Rejmyre där 50 utvalda slöjdare nu ställer ut..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Slow, Rejmyre

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bruksföremåloch , skönhet, Slow, craft
BT - 15 aug 12 kl. 08:39

Med Ellen Key som vägvisare

Idéhistorikern Ronny Ambjörnsson (f 1936) har gett ut engagerande böcker sedan 1960-talets slut. Han är en aktad akademiker men hans texter har också ett folkligt drag. De öppnar sig för en bredare publik.

SmålandsPosten - 05 aug 13 kl. 06:13

Michaela tar med traditionerna in i framtiden

Intresset för hantverk växer och det är en utveckling som Smålandsposten kommer att spegla i en serie artiklar. I första delen möter vi kopparslagarmästaren Michaela Ivarsdotter, Väckelsång. Michaela Ivarsdotter har en rik källa av inspiration att ösa ur som fjärde generationens kopparslagarmästare.

Kristianstadsbladet - 24 jul 12 kl. 12:09

I ständig förändring

Morgonljuset kommer in genom fönstret, det milda och självklara ljuset landar på trasmattan mellan fönstret och sängen, vissa av mattans färger blir matta och bleka av ljuset, andra har kvar sin lyster sedan mormors tid, minnen lägger sig i en glänta i solljuset och jag försöker benämna det som jag minns, så sover jag en stund till och tiden har flyttat solljuset, som nu har lämnat mattan och ger värme över ansiktet.
Med detta har jag ringat in David Svenssons centrala frågeställningar i utställningen, de kretsar kring ljus, färg, tid och minne. Ljuset är det han arbetar mest med och ljusets beroende av rum och miljö, men även ljuset som en verksam motor i förvandlingens själva process.

Skånskan - 25 mar 16 kl. 19:00

Kreativiteten lockade flera generationer till konstrundan

Malmö Regnet och dimman hindrade inte den konstintresserade publiken i flera generationer från att åka runt och uppleva all kreativitet när den traditionsenliga konstrundan drog igång för 49:e året på Österlen.Páll Sólnes är en av de 100-talet konstnärerna i ÖSKG som ställer ut i påsk. Han har skapat en ljus och öppen konsthall på en gård söder om Bollerup dit folk hittar tack vare en av hans stora abstrakta målningar, som hänger vid infarten.

Sydsvenskan - 05 sep 15 kl. 04:00

Skönheten talar för sig själv

Då Signe Persson-Melin började som keramiker och formgivare efter kriget, hade hon inte många föregångare. Det var en storhetstid för konsthantverk och design i så gott som hela Europa. Det skulle byggas nytt och estetiken fick politisk betydelse.

Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 05:30

"Mästarna bakom glaset" ger mersmak

För att hantera glödhet glasmassa krävs förmågan att snabbt agera, ta beslut och pröva nya vägar. Just de egenskaper som gjort satsningen ”Mästarna bakom glaset” möjlig. Med Norra Björstorp som knutpunkt möts svenska och internationella glaskonstnärer under några höstveckor på Österlen.

Skånskan - 17 jul 18 kl. 11:00

Svart om världens tillstånd

KONST I SOMMARSKÅNE: VÄSTKUSTEN
Galleri Arnstedt: Dan Wolgers med flera
Till och med 29 juli
Krapperups Konsthall: Det handlar om oss – Odd Nerdrum med flera
Till och med 29 juliLängs Skånes västtkust från Hallandsåsen i norr till Malmö i söder ligger gallerier och konsthallar som ett pärlband av konstmättade oaser: Galleri Arnstedt i Östra Karup, Krapperups Konsthall, Höganäs museum och konsthall, Sofiero, Pumphuset i Borstahusen, Landskrona Konsthall…
Ur denna mångfald höjer sig två över mängden: Galleri Arnstedt och Krapperups Konsthall. Den förra firar sitt 20-årsjubileum med att i Stallet visa färglagda etsningar och en skulptur av Lena Cronqvist och att fylla en nytillkommen stor och ljus utställningssal med verk av bland andra Linn

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

"Ett sätt att vara extra redo"

"Det blev inget extra tryck på akuten och verksamheten kunde fortsätta som vanligt", säger Bodil Knuthammar, pressekreterare på Region Östergötland, efter tisdagskvällens dramatik..

NT - 30 minuter sedan

Bilist krockade med vilt på 51:an

En bilist krockade med ett rådjur vid Ysunda på måndagskvällen..

NT - 1 timme sedan

Brand i träd och gräs

SOS larmar om en brand i träd och gräs i Norrköping..

NT - 45 minuter sedan

Larm: Två bilar har krockat

14..

NT - 1 timme sedan

Larmet: Det brinner i träd och gräs

SOS larmar om en brand i träd och gräs i Norrköping..

NT - 1 timme sedan

Nedblåst skylt stör trafiken

En nedblåst reklamskylt stör trafiken på Ståthögaleden..

NT - 2 timmar sedan

Kraschade och fick bensin över sig

Linköpings MS ångar på med sin elitsatsning på motocross..

NT - 2 timmar sedan

Här är svinens verk – på golfbanan

"Vi har varit förskonade tidigare..

NT - 2 timmar sedan

Oppositionen: "En panikåtgärd”

Höjningen av landstingsskatten med 85 öre är högre än man tidigare har diskuterat..

NT - 2 timmar sedan

Olycka inträffade i centrala Norrköping

SOS larmade om en bil som körde in i en lyktstolpe i korsningen Hantverkaregatan–Skepparegatan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.