DN > Utrikes

Friday, 26 April, 03:07

DN - 17 jul 11 kl. 16:27

FN-uppgifter om blodbad i NordsudanNubafolken har lnge varit mltavlor fr regeringen i Sudans huvudstad Khartum p grund av sin etnicitet. En frtvivlad kamp frs, men FN str maktlst trots trupp p plats, enligt egna rapporter..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-uppgifterom , blodbadi , Nordsudan
SvD - 08 jul 11 kl. 16:41

Nordsudan erkänner Sydsudan

Nordsudan har officiellt erkänt Sydsudan, som formellt bildas i morgon, meddelade en minister i statlig tv i dag..

NSD - 08 jul 11 kl. 16:41

Nordsudan erkänner Sydsudan

Nordsudan har nu officiellt erkänt Sydsudan, som formellt bildas på lördagen, meddelade en minister i statlig tv på fredagen..

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 20:49

Nordsudan erkänner Sydsudan

Nordsudan har officiellt erkänt Sydsudan, som formellt bildas den 9 juli, meddelade en minister i statlig tv på fredagen.
? Republiken Sudan tillkännager att den erkänner staten Sydsudan från och med den 9 juli, sade Bakri Hassan Saleh, minister för presidentiella ärenden.

UNT - 08 jul 11 kl. 16:41

Nordsudan erkänner Sydsudan

Nordsudan har officiellt erkänt Sydsudan, som formellt bildas i morgon, meddelade en minister i statlig tv i dag. FN:s säkerhetsråd har beslutat att skicka fredsbevarande trupper om 7 000 soldater till Sydsudan. (TT).

BT - 08 jul 11 kl. 16:42

Nordsudan erkänner Sydsudan

Nordsudan har nu officiellt erkänt Sydsudan, som formellt bildas på lördagen, meddelade en minister i statlig tv på fredagen.
- Republiken Sudan tillkännager att den erkänner staten Sydsudan från och med den 9 juli, sade Bakri Hassan Saleh, minister för presidentiella ärenden.
Samma dag beslutade FN:s säkerhetsråd att skicka en fredsbevarande styrka på 7 000 soldater samt 900 civila poliser till Sydsudan.

NSD - 17 jul 11 kl. 08:29

FN: Folkgrupp förföljs av Nordsudan

Regeringen i Nordsudan anklagas i två konfidentiella rapporter till FN:s säkerhetsråd för hetsjakt på den sudanesiska folkgruppen nuba och för att försvåra FN:s arbete i den oroliga provinsen Södra Kordofan, rapporterar tidningen The Observer..

UNT - 20 aug 11 kl. 07:27

FN släpps in i oroshärd i Nordsudan

Nordsudan släpper in representanter för flera FN-organ i delstaten Södra Kordofan för att bedöma behovet av nödhjälp. FN och väst kallar eftergiften för "en rökridå" för de övergrepp som man anklagar Khartum för. (TT).

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 13:51

Blodbad i Jemen under fredssamtal

Sjukvårdare på plats beskrev attacken som ett blodbad. Enligt uppgifter ska den Saudiledda alliansen ha dödat 31 personer när den anföll flera fordon med civila som flydde från staden Aden i sydöstra Jemen. Samtidigt ska de stridande parterna försöka få fram ett fredsavtal i Genève.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 13:51

Blodbad i Jemen under fredssamtal

Sjukvårdare på plats beskrev attacken som ett blodbad. Enligt uppgifter ska den Saudiledda alliansen ha dödat 31 personer när den anföll flera fordon med civila som flydde från staden Aden i sydöstra Jemen. Samtidigt ska de stridande parterna försöka få fram ett fredsavtal i Genève.

Expressen - 21 sep 13 kl. 09:04

Nya uppgifter om Norrmalmstorgsdramat

Nu kommer nya uppgifter om polisens metoder vid Norrmalmstorgsdramat. Polisen skulle enligt en tidigare okänd rapport skjuta rånaren Janne Olsson genom ett borrhål och vapnet var ett avsågat hagelgevär - som tillhört Lars-Inge Svartenbrandt, skriver Aftonbladet. ?

Expressen - 21 sep 13 kl. 09:04

Nya uppgifter avslöjar polisens taktik

Nu kommer nya uppgifter om polisens metoder vid Norrmalmstorgsdramat.Polisen skulle enligt en tidigare okänd rapport skjuta rånaren Janne Olsson genom ett borrhål och vapnet var ett avsågat hagelgevär - som tillhört Lars-Inge Svartenbrandt, skriver Aftonbladet. ?

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Intern strid i guldklubben: Inget fokus på

Konkurshotet följdes av två SM-guld i speedway för Smederna. Men nu stormar det igen i Eskilstunaklubben med interna strider, styrelseavhopp och en bolagsstyrelse som inte får ansvarsfrihet. – Det är självklart inte positivt, men inget som vi lägger fokus på, säger lagledaren Jerker Eriksson..

DN - 7 timmar sedan

Så förvandlades sjuksköterskan Niels Högel till massmördare

Han var uttråkad och ville imponera på kollegorna.   Så förklarar sjuksköterskan Niels Högel varför han dödat fler än hundra av sina patienter.   DN:s korrespondent Lina Lund berättar historien om mannen som misstänks vara Tysklands värsta seriemördare i modern tid.

DN - 8 timmar sedan

Räddningsledaren:

Röken låg tung över granskogarna vid Tidingshyttan utanför det lilla samhället Tjällmo i Motala under torsdagen. Vid Tjällmo idrottsplats hade en provisorisk samlingsplats upprättats. Personal från räddningstjänsten, hemvärnet, försvaret samt sex helikoptrar arbetade intensivt med släckningsarbetet och ett femtiotal civila stöttade upp med mat till räddningspersonalen.

DN - 8 timmar sedan

Fullt utvecklad brand på Sågverk utanför Umeå

En stor brand rasar i ett sågverk i Sävar strax utanför Umeå. Räddningstjänsten är på plats med 11 brandbilar och branden är inte under kontroll..

DN - 8 timmar sedan

Starbrink om Karolinskas ekonomi: ”All anledning att lägga korten på bordet”

Sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) uppger sig inte ha känt till djupet av den ekonomiska krisen på Karolinska. Vänsterpartiet kräver en kriskommission för att ta kontroll över sjukhuset, som har ett prognostiserat underskott på 1,5 miljarder.  ”Politiska beslut ligger bakom situationen, nu måste politiken agera”, säger Jonas Lindberg (V).

DN - 10 timmar sedan

Ovetjkin förstärker Ryssland i VM

Det är inte bara Tre Kronor som förstärks med väletablerade NHL-stjärnor inför kommande ishockey-VM..

DN - 10 timmar sedan

Zahui i EM-trupp – men missar läger

Amanda Zahui är en av 18 spelare i Sveriges bruttotrupp till sommarens basket-EM i Lettland och Serbien..

DN - 10 timmar sedan

Sjöstedt: Överens med M och KD om att fälla regeringen

Partiledaren Jonas Sjöstedt (V) säger till Expressen att han har kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om att lägga fram ett misstroendevotum mot regeringen.  Det skulle kunna bli aktuellt om frågan om arbetsrätten skulle läggas fram på riksdagens bord.  Moderaternas Ulf Kristersson säger att han inte har kontaktats av Jonas Sjöstedt men att han ”alltid är beredd att fälla regeringen”.

DN - 10 timmar sedan

Madeleine Sjöstedt tar över Svenska institutet

Svenska institutet (SI) har fått en ny generaldirektör. Madeleine Sjöstedt, tidigare bland annat borgarråd i Stockholms stad, tar över på posten under de närmaste sex åren..

DN - 11 timmar sedan

Filmlistan vecka 17: Superhjältefinal, förbjudna passioner och bodybuilding

Filmfredag listar veckans bästa filmer på bio..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.