SvD > Utrikes

Monday, 22 April, 07:34

SvD - 17 jul 11 kl. 09:42

Downs på väg bort i DanmarkDanskarna väljer i allt högre grad att abortera foster som har Downs syndrom..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Danmark, Downs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Downs, väg, borti , Danmark
BT - 21 mar 12 kl. 00:40

Hur länge firar vi Internationella Downs syndromdagen?

I dag den 21 mars är det den Internationella Downs syndromdagen. Det är sjunde året som dagen uppmärksammas. Men frågan är hur länge den kommer att finnas.

NSD - 17 jul 11 kl. 09:42

Downs syndrom på väg bort i Danmark

Danskarna väljer i allt högre grad att abortera foster som har Downs syndrom. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer det sista att födas runt år 2030, skriver Berlingskes söndagsbilaga. Sedan 2004 då Danmark tillät kontroller har antalet barn födda med Downs syndrom sjunkit med runt 13 procent årligen..

Expressen - 17 jul 11 kl. 12:10

Många danskar väljer bort barn med Downs syndrom

Om knappt 20 år kan det sista barnet med Downs syndrom komma att födas i Danmark. Det har blivit allt vanligare att abortera foster med utvecklingsstörningen - vilket upprör många föräldrar. - Vad är näst på tur?

UNT - 17 jul 11 kl. 09:42

Downs syndrom på väg bort i Danmark

Danskarna väljer i allt högre grad att abortera foster som har Downs syndrom. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer det sista att födas runt år 2030. (TT).

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Vad den här pappan gör för sin son med Downs syndrom är helt fantastiskt fint

Ettåriga William Lawrence kan flyga.
Bildkälla I alla fall på bilderna som hans pappa, Alan Lawrence, skapat i Photoshop. Alan har lyckats skapa bilderna genom att lyfta upp Will och sedan photoshoppa bort sig själv.

Världen Idag - 16 aug 18 kl. 11:23

Trendbrott – fler föds med Downs i Danmark

2015 talades det om att barn med Downs syndrom var på väg att försvinna helt i Danmark på grund av fosterdiagnostik och abort. Men något är på väg att förändras. Fler danska kvinnor väljer nu att behålla barn som får diagnosen..

DN - 02 okt 18 kl. 20:00

Färre i Danmark gör abort för att barnet har Downs syndrom

Fler familjer i Danmark väljer nu att behålla barnet efter att ha fått reda på att det har Downs syndrom. En orsak kan vara förbättrad information och en förändrad attityd inom vården. .

Expressen - 04 sep 11 kl. 10:36

Fler barn med Downs syndrom aborteras

I Danmark spår man att det sista barnet med Downs syndrom föds runt 2030. I Sverige blir först­föderskorna allt äldre och allt fler graviditeter med kromosomavvik­elser resulterar i abort. - En grov uppskattning är att 1,5 procent väljer att föda sitt barn trots vetskap om Downs syndrom, säger docent Karin Källén..

BT - 26 maj 13 kl. 15:28

Utvisas trots Downs syndrom

Maksim, 4 år, och hans familj får inte stanna i Sverige. De riskerar att avvisas trots att Maksim har Downs syndrom, autism och astma. ?

Världen Idag - 21 mar 18 kl. 11:00

I dag hyllas barn med Downs

På onsdagen infaller Världs-dagen för Downs syndrom. Många firar dagen genom att bära olika strumpor och på så vis hylla olikheter. Samtidigt lyfts den allvarliga frågan att alltfler barn med Downs aborteras bort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.