SR > Nyheter

Friday, 19 April, 23:38

SR - 17 jul 11 kl. 13:18

Hjälpmedel för att sluta röka omstrittAllt fler bevis för att gravida bör sluta röka för att skydda fostret, men metoderna är omstridda. Risken att fostret får i sig mer nikotin av plåster, spray eller tuggummi än av cigaretter kan man inte bortse från..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälpmedelför att , sluta, röka, omstritt
YLE - 05 feb 14 kl. 18:48

Finska språket förändras - omstritt utrryck godkänns

Också det finska språket lever i ständig förändring. Nämnden för det finska språket har nu godkänt det omstridda uttrycket "alkaa tekemään". Nämnden, som består av en grupp experter som Institutet för de inhemska språken utser, tvingas böja sig för masstrycket och sluta kämpa mot det här sättet att kombinera verbet "aloittaa".

YLE - 05 feb 14 kl. 18:55

Finska språket förändras - omstritt uttryck godkänns

Också det finska språket lever i ständig förändring. Nämnden för det finska språket har nu godkänt det omstridda uttrycket "alkaa tekemään". Nämnden, som består av en grupp experter som Institutet för de inhemska språken utser, tvingas böja sig för masstrycket och sluta kämpa mot det här sättet att kombinera verbet "aloittaa".

HBL - 05 apr 14 kl. 04:15

”Den Putin jag lärde känna var ingen machokarl”

– Den Vladimir Putin jag lärde känna på 1990-talet var en timid och anspråkslös man. Jag känner inte igen dagens macho-Putin som uppträder med motorcykelgäng. Det berättar Finlands tidigare Moskvaambassadör Markus Lyra.

Dagens PS - 26 mar 14 kl. 14:00

Handelsbanken sågar regeringen


Hur många styrelseuppdrag får en bankhöjdare egentligen ha? Handelsbanken tycker att regeringen är senfärdig med regelverket och struntar i det på stämman i morgon. Det handlar om ett omstritt lagförslag med skärpta bankregler, som dragit ut på tiden.

YLE - 25 jul 16 kl. 17:29

Markägaren är nu ansvarig för att ta bort jättelokan

Om du har växten jätteloka på din gård så är det från och med i år du som markägare som ansvarar för att den kommer bort, enligt en ny EU-lag. Lagen innefattar sammanlagt 37 skadliga arter. Finska myndigheter har också listat skadliga och mycket skadliga arter och bland dem hittas mördarsnigel men också lupin och katt.

YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Livstids fängelse för torterande föräldrar

I Kalifornien i USA har ett föräldrapar dömts till livstids fängelse efter att ha torterat och hållit sina barn inlåsta i ett hus under flera år..

SR - 3 timmar sedan

Demokrater vill läsa hela Mueller-utredningen

I USA har Demokraterna nu lämnat in en begäran om att få läsa hela den så kallade Mueller-utredningen..

SR - 5 timmar sedan

Tågurspårning i Ånge

Ett godståg spårade ur i Ånge vid 17-tiden. Rv 83 är avstängd genom Ånge, då det finns risk att godsvagnar ramlar ner från järnvägsviadukten..

SR - 5 timmar sedan

Emiratier gripna för spionage i Turkiet

Två personer från Förenade Arabemiraten har gripits i turkiska Istanbul misstänkta för spionage, rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia..

SR - 6 timmar sedan

Politiker fördömer dödsskjutning av en journalist

I Nordirland fördömer i dag alla de stora politiska partierna gårdagskvällens dödsskjutning av en journalist i gränsstaden Londonderry. De oroar sig för att dådet ska väcka liv i den våldsamma konflikten i Nordirland..

SR - 6 timmar sedan

"Ingenting fick vara roligt på långfredagen"

Vi är mitt i en av de största kristna högtiderna. Men mycket har förändrats genom åren kring hur vi på påsken och vad vi förknippar med den..

SR - 6 timmar sedan

Trump kan åtalas efter sitt presidentskap

Donald Trump reagerar nu på twitter efter att en maskad version av Muellerrapporten gjorts offentlig. Bland annat kallar han rysslandsutredningen en ”olaglig bluff”..

SR - 6 timmar sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Flera personer har omkommit i en bussolycka norr om Perus huvudstad Lima, rapporterar peruanska medier. I bussen satt en delegation som var på väg till den peruanske ex-presidenten Alan Garcías begravning..

SR - 7 timmar sedan

Morfar till Skråmos barn: Jag började gråta

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn är nu ett steg närmare att få komma hem till Sverige. Det uppger barnens morfar, Patricio Galvez för Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Fler metoder på väg för tidigare cancerupptäckt

Dödligheten i flera vanliga cancersjukdomar kan minska med nya screening-metoder som avslöjar tumörerna tidigare, enligt ny rapport från Socialstyrelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.