SN > Nyheter

Friday, 19 April, 19:41

SN - 17 jul 11 kl. 12:30

Gamla tider i Tuna



Kossan Stinta var lite tjurig p vg till hembygdsgrden i Tuna, men vl dr blev hon ordentligt ompysslad och handmjlkad. Tuna hembygdsfrening visar livet frn frr, som mjlkning, brdbak och tvtt. Dessutom kan barnen prva p att g i gammeldags skola..
Läs mer på SN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, tideri , Tuna
GöteborgsPosten - 01 okt 17 kl. 19:26

"Gamla tider" på Bokmässan

När Sveriges Grafiska Museers Samarbetsråd (Gramus) fick veta att de blivit grannar till Nya Tider på Bokmässan, föddes en idé hos medlemmarna: ”Gamla Tider”-skylten. – Det är viktigt att komma ihåg historien, säger styrelseledamoten Maria Methi..

Trelleborgs Allehanda - 12 jul 14 kl. 07:30

Ingen återgång till gamla tider

Det går inte att återgå till de gamla öppettiderna för akutens näralinje. Det står klart sedan man misslyckats med att rekrytera personal som kan ta hand om patienter med bland annat sårskador och magsmärtor.
Beslutet att stänga den så kallade näralinjen på kvällar och helger var redan verkställt när förvaltningschefen i Skånevård sund, P-O Sjöblom, gav order om att det skulle dras tillbaka.

Dalarnas tidningar - 24 mar 16 kl. 13:12

Elever och lärare mindes gamla tider när avskedsfest hölls för Bjursåsskolan

Snart inleds rivningsarbetet av den gamla Bjursåsskolan där sedan målet att en ny skola ska stå klar till årsskiftet 2016/2017..

Nya Wermlands Tidningen - 07 jun 16 kl. 17:21

Museum för gamla tider

Solen lyser in genom gliporna i väggarna. Det gamla magasinet är K-märkt men snart hoppas kommunen kunna komma i gång med arbetet att förvandla stora Vågen till ett historiskt museum för hela kommunen..

ÖstersundsPosten - 17 dec 16 kl. 08:00

Lennart Bäckström tjatar om gamla tider för att se framtiden - "Det är ingen som ser framåt i Bräcke"

Han gräver fram det gamla för att påminnas och blir nedslagen över vad som finns nu. Kan man inte sin historia kan man inte sträva framåt, menar Lennart Bäckström som skapat en bok om Bräcke..

Nya Wermlands Tidningen - 01 nov 17 kl. 06:00

Gravstenar som berättar om gamla tider

Gunnar Edström berättar i tre artiklar om Kristinehamns gamla kyrkogård och uppmärksammar några gravar som har anknytning till Kristinehamns historia - och även Sveriges historia..

Barometern - 06 okt 18 kl. 06:00

Ny bok om gamla tider

En dag fick Christer Löfgren en hög gamla stenciler av en släkting. Det var en levnadsuppteckning av hans farfars far som växte upp i Högsby på 1800-talet. Nu har det blivit en bok..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

Gamla traditioner hålls vid liv i gårdsprojekt

HÖRBY
På Peter Anderssons gård i Åkarp, utanför Hörby, hålls gamla traditioner vid liv. Här får äldre Hörbybor än en gång vara med om att tröska med vandring, hässja hö och plocka päror.
– Det är mycket man känner igen från förr, säger Elsa Olsson, och får medhåll av maken Bonde.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 15:00

De träffas för att prata om gamla tiders Hörby

HÖRBY Varannan vecka träffas ett gäng Hörbybor i en föreningslokal på Söderängen för att prata om gamla tider, och minnas tillbaka till Hörby som det såg ut förr.
– Vi vill återuppleva det som har varit, så att folk vet vad Hörby har bestått av, säger kursledaren och förre färghandlaren Sune Andersson.Sune Andersson drar upp riktlinjerna för dagens träff.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 13 kl. 08:00

Modern teknik för gamla tiders skull

Foto: Sara Johari
Anderslövs museum tar hjälp av modern teknik för att skildra gamla tider. Med en smart telefon ska besökare, både på museet och ute i byn, kunna höra berättelser om platser och föremål.
Lennart Olsson, ordförande i Kulturgruppen Anderslöv och bygden, håller upp en inplastad liten skylt som har ett fält med ett svartvitt rutmönster på, en så kallad QR-kod.?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.