Opinionen.se > Opinion

Saturday, 20 April, 19:38

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Börshandlad fond populär
Börshandlade fonder som går att handla i realtid har ökat kraftigt under första halvåret. Samtidigt har sparandet i aktivt förvaltade fonder sjunkit. – Den här typen av produkter har fått sitt genomslag under 2011, säger Håkan Johansson, chef för Swedbank Investment Center. Lägre avgifter och mer kunniga kunder ligger bakom succén för börshandlade fonder. XACT Fonder, som ägs av Handelsbanken, är störst.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Håkan Johansson, Swedbank Investment Center, XACT Fonder, Handelsbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börshandlad, fond, populär
Realtid - 17 sep 18 kl. 09:23

Nordea Markets ETF lanserar börshandlad fond

Nordea Markets ETF lanserar sin första börshandlade fond. Den följer ett index som baseras på en historiskt framgångsrik strategi och riktar sig till både privata sparare och professionella investerare med en tydlig hållbarhetsprofil. .

Affärsvärlden - 13 mar 17 kl. 07:07

SEC avslog ansökan om börshandlad Bitcoin-fond

Amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) avslog på fredagen ansökan om att få starta en börshandlad fond (ETF) noterad i bitcoin. Det uppgav tv-kanalen CNBC på fredagskvällen..

Affärsvärlden - 21 apr 16 kl. 13:23

Global X Funds lanserar katolsk ETF-fond

Global X Funds har lanserat en ny etisk börshandlad fond, eller ETF..

Realtid - 13 mar 17 kl. 07:00

Experter sågar idé om börshandlad bitcoin-fond

I fredags avslog den amerikanska finansinspektionen, SEC, en ansökan om en börshandlad bitcoin-fond. Den hade blivit den första i sitt slag i världen – och ett tecken på att kryptovalutan närmar sig ett erkännande inom den traditionella finansvärlden..

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 06:32

Börsoron sänker populära premiepensionsfonder

Ickevalsalternativet AP7 Såfan är med sin åldersanpassade uppbyggnad något svår att beräkna avkastning på. Men fram till 55 års ålder består Såfan till 100 procent av AP7 Aktiefond. Den fonden har på en månad fallit 6,2 procent vilket ändå är helt okej med tanke på att jämförelseindexet MSCI World Index fallit över 9 procent i oktober.

SmålandsPosten - 30 nov 13 kl. 09:47

Ny fond ska förhindra utanförskap för barn

Margareta Schlee (M) ger inte upp sin ambition att få Uppvidinge kommun att införa en socioekonomisk fond för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar. Hon har tidigare i år informerat kommunfullmäktige om fördelarna med en socioekonomisk fond, men eftersom ingen tagit tag i idén valde hon nu att lägga en motion till kommunfullmäktige.
Syftet med en socioekonomisk fond är att göra uppväxten bättre för barn och unga i Uppvidinge.

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 08:00

Trippelseger för Prior Nilsson i Årets Fond

Årets Fond är den största oberoende fondutmärkelsen i Sverige. Juryn gör bland annat en bedömning utifrån avkastning och risk under 2018 samt tre år tillbaka. Fonderna får inte ha bytt förvaltare under perioden och de måste finnas tillgängliga på minst ett stort fondtorg.

Dagen - 31 jan 11 kl. 14:30

Fond ska hjälpa fler att kunna gå i terapi

S:t Lukas på Gotland vill skapa en fond för personer som behöver samtalsterapi men inte har råd.

- Vi vill kunna hjälpa arbetslösa, sjukskrivna och lågavlönade som inte har egna pengar att gå i terapi, säger Marie Eenfeldt, ordförande för S:t Lukas på Gotland, till Dagen.
S:t Lukas i Sverige startade 1939 och är en ideell förening som erbjuder terapi och samtalsstöd i olika former.

PrivataAffärer - 20 dec 13 kl. 10:30

Rösta på Årets Fond - vinn prenumeration

Snart är det dags för Privata Affärer att utse Årets Fond men vi behöver din hjälp. Vilken fond tycker du förtjänar att utses till Årets Fond och varför? Du som röstar har chans att vinna en prenumeration....

Kristianstadsbladet - 21 dec 13 kl. 10:34

Blandfonder populärast 2013


2013 har inneburit ett stort lyft för blandfonder. Det står klart när fondåret nu börjar låta sig summeras. Nettoinflödet - det vill säga de totala insättningarna minus uttagen - kan fram till och med november summeras till 44 miljarder kronor.

TA - 21 dec 13 kl. 10:34

Blandfonder populärast 2013


2013 har inneburit ett stort lyft för blandfonder. Det står klart när fondåret nu börjar låta sig summeras. Nettoinflödet - det vill säga de totala insättningarna minus uttagen - kan fram till och med november summeras till 44 miljarder kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.