Nyheter 24 > Nyheter

Friday, 19 April, 15:51

Nyheter 24 - 17 jul 11 kl. 11:06

Hobbytatueringarna ökar: "en massa hepatit och sjukdomar"
I takt med att "göra det själv"-tatueringarna blivit en allt mer förankrad trend hos det svenska folket ökar smittrisken. SVERIGE. Allt fler svenskar ansluter sig till skaran människor som gör sina tatueringar utanför de professionella studiorna.Enligt den nya trenden ska gaddningarna i stället ske i hemmet.Sören Svanbergs startkit kostade 1 600 kronor.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Sverige, Svanbergs, Svanberg, Nyheter24, Det, VE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hobbytatueringarna, ökaren , massa, hepatitoch , sjukdomar
YLE - 14 feb 17 kl. 04:06

Epidemi av hepatit A härjar i Helsingforsområdet

Flera personer har fått leverinflammation efter hepatit A-smitta i Helsingforsregionen i januari. Hälsovårdsmyndigheterna påminner om vikten av god handhygien samt av att använda kondom. Antalet personer som har fått leverinflammation till följd av hepatit A-smitta är fem stycken.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:07

Anmälningar av smittsamma sjukdomar ökar

Antalet anmälda fall av smittsamma sjukdomar ökade i fjol med 25 procent i Kronobergs län jämfört med året innan.
En ökad spridning av klamydia uppges vara den främsta förklaringen. Landstinget Kronoberg gjorde i fjol 1 438 anmälningar enligt smittskyddslagen.

Kristianstadsbladet - 07 maj 13 kl. 22:06

Uppdrag om vaccinering mot hepatit B


Hepatit B är en sjukdom som bland annat ökar risken för levercancer. Socialstyrelsen har tidigare rekommenderat regeringen att införa vaccinering mot hepatit B i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn.Nu har regeringen sagt åt Socialstyrelsen att ytterligare analysera inte minst de ekonomiska konsekvenserna av rekommendationen och återkomma senast den 1 december i år.

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 13 kl. 22:17

Uppdrag om vaccinering mot hepatit B

Hepatit B är en sjukdom som bland annat ökar risken för levercancer. Socialstyrelsen har tidigare rekommenderat regeringen att införa vaccinering mot hepatit B i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Nu har regeringen sagt åt Socialstyrelsen att ytterligare analysera inte minst de ekonomiska konsekvenserna av rekommendationen och återkomma senast den 1 december i år..

YLE - 22 okt 12 kl. 08:13

Hepatit B kan smitta på dagis

I samband med den ökade invandringen och att resandet blir allt vanligare kan småbarn smittas med hepatit B via blod och kroppsvätskor på daghem. Finland är ett av få länder där hepatit B inte hör till det allmänna vaccinationsprogrammet. För tillfället vaccineras endast de som hör till riskgrupper mot hepatit B vid mödravårdscentralerna.

Dagen - 08 jun 11 kl. 03:00

Sprutbyte skyddar inte mot hepatit C

Att erbjuda narkotikamissbrukare sprutbyte är att invagga dem i falsk säkerhet. I stället måste arbetet att bryta missbruket få mycket bättre förutsättningar.

Sprutbyte framstår inte längre som en effektiv åtgärd för att hjälpa narkotikamissbrukare att slippa smittas av Hepatit C.

Trelleborgs Allehanda - 11 apr 13 kl. 12:01

Frysta bär kan ge hepatit A

Foto: Hasse Holmberg
Frysta bär misstänks ha orsakat utbrott av hepatit A. Nu uppmanar Smittskyddsinstitutet alla att koka köpta bär innan de äts. Sedan början av december har 22 svenskar smittats i olika delar av landet.

Kristianstadsbladet - 18 apr 14 kl. 12:12

Stora skillnader i hepatit B-vaccin


Andelen barn som vaccineras mot sjukdomen hepatit B ökar kraftigt. 2012 fick 45 procent av barnen vaccinet under sitt första levnadsår, förra året var andelen 67 procent, visar försäljningsstatistik från läkemedelsföretaget Glaxosmithkline.Men det är stora skillnader i landet.

BT - 18 apr 14 kl. 12:12

Stora skillnader i hepatit B-vaccin

Andelen barn som vaccineras mot sjukdomen hepatit B ökar kraftigt. 2012 fick 45 procent av barnen vaccinet under sitt första levnadsår, förra året var andelen 67 procent, visar försäljningsstatistik från läkemedelsföretaget Glaxosmithkline. Men det är stora skillnader i landet.

SvD - 18 apr 14 kl. 12:12

Stora skillnader i hepatit B-vaccin

Andelen barn som vaccineras mot sjukdomen hepatit B ökar kraftigt. 2012 fick 45 procent av barnen vaccinet under sitt första levnadsår, förra året var andelen 67 procent, visar försäljningsstatistik från läkemedelsföretaget Glaxosmithkline..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.