DalaDemokraten > Nyheter

Saturday, 20 April, 23:41

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Var fjärde mas snusarVar fjärde anställd man i Dalarna snusar. 23 procent av anställda män i Dalarna snusar. Bland kvinnorna snusar 3 procent. En av tio snusare använder minst sju dosor snus i veckan. .
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Dalarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var fjärde, mas, snusar
YLE - 09 jun 15 kl. 04:19

Halva laget snusar

Många idrottare längs kusten snusar. I Jaros representationslag är snus vanligt men för juniorerna gäller nolltolerans. Hermes nya tränare Juuso Hahl är förvånad över hur mycket idrottare längs kusten som snusar.

YLE - 13 jan 16 kl. 06:11

En tredjedel av beväringarna snusar

Ungefär en tredjedel av beväringarna snusar, visar en undersökning som har gjorts vid tre regementen. 42 procent av beväringarna uppger att de antingen snusar eller röker åtminstone ibland. Det är just snusandet som har ökat, och beväringarna använder betydligt mer snus än unga överlag.

YLE - 05 dec 14 kl. 14:32

Äggsamlaren kommer att dömas

Den 30-åriga Närpesbom som samlat på sig tusentals ägg kommer med stor sannolikhet att dömas för naturskyddsbrott. På fredagen hölls slutpläderingarna. Åklagaren Annette Enbacka höll fast vid den linje hon haft under den elva dagar långa rättegången.

Västerbottens Folkblad - 14 dec 16 kl. 08:05

Västerbottens kvinnor snusar mest i hela landet

Antalet kvinnor som snusar dagligen i Västerbotten har mer än fördubblats på tio år. Det visar statistik från Folkhälsomyndigheten som nyhetsbyrån Siren har sammanställt. – Ju längre norrut i Sverige man bor, desto mer snusar man, säger Sofia Ljungdahl som är utredare på Folkhälsomyndigheten till Siren.

SVT Debatt - 04 jan 14 kl. 06:00

Allas lika värde gäller också vita män

MÅNGFALD Vita, heterosexuella män utesluts från antirasistiska debatter på grund av sin hudfärg och sitt kön. De omfattas inte av Hets mot folkgrupp-lagen, trots att de utgör minoritet i delar av landet. Lika mycket tid och energi som vi lägger ner på att förklara för rasister och nazister att utländska folkgrupper präglas av en extrem mångfald och inte kan dras över en kam – lika mycket tid måste vi lägga ner på att förklara att denna mångfald också finns bland svenskar, skriver Christian Naccache.

Skånskan - 02 jan 19 kl. 05:00

Polis körde full till jobbet – får böter

MALMÖ Polismannen, som misstänktes för grovt rattfylleri, hade 2,13 promille alkohol i blodet.
Men han fälls endast för vanligt rattfylleri och slipper fängelse, eftersom blodprovet togs fyra timmar efter att han kom till jobbet och luktade sprit. Polisens påståenden om så kallad eftersupning kunde inte motbevisas.

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 11 kl. 08:40

Var fjärde anställd man snusar

Snusdosor är vanliga på arbetsplatser i Skåne - åtminstone bland männen. Var fjärde manlig anställd snusar, men bara två procent av kvinnorna gör det, enligt en undersökning bland 55 000 anställda som Previa presenterar. Fyra av tio snusare uppger att de förbrukar minst fyra dosor i veckan..

Jönköpingsnytt - 16 jul 11 kl. 15:20

Var fjärde anställd man i Jönköpings län snusar

Att männen i Jönköpings län snusar är ganska så vanligt. En undersökning som hälsoföretaget Previa har gjort visar att 26 procent av de anställda männen dagligen lägger in en prilla..

Hela Gotland - 18 jul 11 kl. 04:00

Var tredje gotlänning snusar

Nästan var tredje anställd man på Gotland snusar, meddelar Radio Gotland..

ÖstersundsPosten - 04 mar 14 kl. 15:10

Färre snusar och röker

Allt färre svenskar, och länsbor, röker och snusar..

Sydöstran - 28 nov 15 kl. 16:33

SD-politiker vill tvångsomhänderta gravida som snusar

I en motion på Sverigedemokraternas landsdagar vill Louise Erixon (SD) att sociala myndigheter ska gå in och tvångsomhänderta gravida kvinnor som snusar..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.