UNT > Utrikes

Saturday, 20 April, 03:33

UNT - 17 jul 11 kl. 10:07

Radioaktivitet i kött oroar i JapanOron stiger i Japan sedan rapporter om kött med radioaktiva partiklar i sig inkommit från fler delar av landet. I 31 av Japans prefekturer ska smittat kött ha ätits, enligt mediebolaget NHK. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Japan, Japans, NHK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Radioaktiviteti , kött, oroari , Japan
DI - 22 mar 11 kl. 12:49

Radioaktivitet i havet oroar i Japan

Läget vid Fukushima har förbättrats enligt experter. Men radioaktivitet har upptäckts i havet utanför kärnkraftverket och nu stoppas delar av den redan hårt ansatta fiskeindustrin..

NT - 17 jul 11 kl. 10:07

Radioaktivitet i kött oroar i Japan

Oron stiger i Japan sedan rapporter om kött med radioaktiva partiklar i sig inkommit från fler delar av landet..

NSD - 22 mar 11 kl. 14:21

Radioaktivitet i havet oroar

Läget vid Fukushima har förbättrats enligt experter. Men radioaktivitet har upptäckts i havet utanför kärnkraftverket och nu stoppas delar av den redan hårt ansatta fiskeindustrin..

SvD - 22 mar 11 kl. 16:01

Radioaktivitet i havet oroar experter i Japan

Miljöexpert: Vattnet bör ses som radioaktivt avfall..

Sydsvenskan - 21 mar 11 kl. 17:24

Japansk radioaktivitet i Sverige

Strålsäkerhetsmyndigheten uppdrar åt Totalförsvarets forskningsinstitut att ha beredskap för att kunna mäta radioaktivitet som når Sverige efter kärnkraftsolyckan i Japan. Hittills är de uppmätta nivåerna försumbara.
Strålsäkerhetsmyndigheten har gett Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att ha beredskap för att kunna mäta radioaktivitet som når Sverige efter kärnkraftsolyckan i Japan.

Nyheter 24 - 29 mar 11 kl. 21:28

Radioaktivitet når Gotland


Radioaktiva ämnen från Japan har under veckan nått Visby på Gotland. GOTLAND. Med anledning av kärnkraftsolyckan i Japan utförs nu mätningar av radioaktivitet i luften på sex platser i Sverige, däribland Visby.

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 13:37

En enda svensk på planet från Japan

En enda svensk valde att följa med det SAS-plan som lämnade Tokyo i dag. Enligt Kaj Reinius, ambassadråd på svenska ambassaden, kan en orsak till det svala intresset vara att avgången annonserades ut med ganska kort varsel.
STOCKHOLM.

DI - 19 mar 11 kl. 08:46

Radioaktivitet i mjölk och spenat

Japan har upptäckt avvikande halter av radioaktivitet i mjölk och spenat i områden nära kärnkraftverket Fukushima, uppgav kabinettssekreterare Yukio Edano på lördagen..

SVT - 19 mar 11 kl. 20:00

Radioaktivitet i livsmedel och i vatten

Japan drabbades på lördagen av ännu ett kraftigt efterskalv men situationen på kärnkraftverken har blivit lite hoppfullare då man lyckats få igång viss elförsörjning. Mer oroande är uppgifter om man nu funnit radioaktivitet i livsmedel och i dricksvatten..

DN - 21 mar 11 kl. 17:21

Försumbar japansk radioaktivitet i Sverige

Strålsäkerhetsmyndigheten har gett Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att ha beredskap för att kunna mäta radioaktivitet som når Sverige efter kärnkraftsolyckan i Japan..

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Mueller-rapporten lockar amerikaner

USA verkar inte få nog av Robert Muellers Rysslandsrapport..

UNT - 2 timmar sedan

Sjuksköterska dömd för fyra mord

En italiensk sjuksköterska har dömts till livstids fängelse för att ha dödat fyra patienter..

UNT - 3 timmar sedan

Påven riktar påskkritik mot världens ledare

Påve Franciskus tillägnade långfredagens mässa åt offren för människohandel och den svåra situationen för flyktingar världen över..

UNT - 4 timmar sedan

Warren vill ställa Trump inför riksrätt

Demokraten Elizabeth Warren tar öppet ställning för ett riksrättsåtal som skulle kunna avsätta USA:s president Donald Trump, med hänvisning till den så kallade Rysslandsutredningen..

UNT - 4 timmar sedan

George Weah jagad från kontoret av ormar

Liberias president, den tidigare fotbollsstjärnan George Weah, har evakuerats från sin arbetsplats och landets utrikesdepartement har pausat delar av sin verksamhet i några dagar..

UNT - 4 timmar sedan

Världens minsta bebis har fått åka hem

När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram..

UNT - 4 timmar sedan

Tusentals visade stöd för Serbiens president

Tusentals personer samlades i Serbiens huvudstad Belgrad på fredagen för att visa sitt stöd för president Aleksandar Vucic..

UNT - 5 timmar sedan

Israelisk beskjutning efter skott från Gaza

Stridsvagnar och stridsflygplan har angripit mål i Gaza efter att soldater beskjutits på den israeliska sidan av gränsen, uppger den israeliska militären..

UNT - 5 timmar sedan

Guaidó kallar till ännu en kraftsamling

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó kallar sina anhängare till den största marschen landet skådat, i ett nytt försök att pressa landets sittande ledare Nicolás Maduro..

UNT - 6 timmar sedan

Kameratillverkare backar om reklamfilm i Kina

En reklamfilm från en tysk kameratillverkare har mötts av hård kritik i Kina efter att den släppts i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.