DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:07

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Mindre brana på OutokumpuRäddningstjänsten har larmats till en mindre  brand på Outokumpu Stainless i Långshyttan. Branden ska ha släckts och man ventilerar nu ut röken. Vad som brunnit är inte känt..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Outokumpu, Outokumpu Stainless, Långshyttan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mindre brana, Outokumpu
YLE - 30 nov 13 kl. 09:22

Outokumpu försöker få kassa i balans

Stålbolaget Outokumpu försöker stärka sina finanser och lätta på sin skuldbörda. Natten till lördag meddelade Outokumpu att det säljer sin stålfabrik i Terni i Italien till det tyska bolaget ThyssenKrupp för 1,3 miljarder euro - samtidigt som ThyssenKrupp avskriver ett lån till Outokumpu som motsvarar köpesumman. Det handlar alltså om ett utbyte.

HBL - 30 nov 13 kl. 17:03

Outokumpu stärker sin kassa

Metallkoncernen Outokumpu säljer sin italienska stålfabrik Terni och specialmetallföretaget VDM till tyska Thyssen Krupp för 1,3 miljarder euro. Det tyska bolaget avskriver samtidigt ett lika stort lån till Outokumpu.Försäljningen av Terni har varit ett av EU-kommissionens villkor för att godkänna Outokumpus köp av Thyssens stålbolag Inoxum.

HBL - 30 nov 13 kl. 08:45

Outokumpu säljer för att nollställa lån

Stålföretaget Outokumpu som uppvisat svaga resultat en längre tid meddelade om omfattande omstruktureringar för att slå in företaget på ny kurs. Som en del av arrangemanget för att stärka Outokumpus balanser skall aktier för cirka 650 euro utfärdas. Dessutom säljer Outokumpu sin stålfabrik samt sin VDM-metallproduktion i Terni i Italien till tyska Thyssen Krupp.

HBL - 20 sep 12 kl. 09:59

EU-kommissionen tvingar Outokumpu sälja verksamhet

EU-kommissionen kräver att Outokumpu säljer en del av sin verksamhet på grund av köpet av Inoxum. Bolaget tänker sälja fabriker i Sverige och en del av sitt försäljningsnät i Europa på grund av EU:s krav.Outokumpu föreslår för kommissionen att smältverken och kallvalsningsverksamheten i Avesta, Nyby och Kloster säljs.

Opinionen.se - 14 feb 13 kl. 09:20

Outokumpu-sparpaket drabbar Sverige

Finländska Outokumpu, världens största tillverkare av rostfritt stål, lanserar ett nytt besparingsprogram, som även kan drabba svensk personal. Stålbadet aviseras sedan koncernen redovisat en oväntat stor förlust för fjärde kvartalet 2012. Samtidigt varnar bolaget för att resultatet kan komma att försämras ännu mer i början av 2013.

BT - 20 sep 12 kl. 14:35

Outokumpu vill sälja i Sverige

Den finländska stålkoncernen Outokumpu överväger att sälja sin verksamhet i Avesta, Nyby och Kloster. Det är en eftergift för att försöka få EU:s klartecken för att slutföra köpet av Inoxum från tyska Thyssen Krupp.
Degerfors blir i sådana fall Outokumpus enda stålverk kvar i Sverige.

YLE - 31 jan 13 kl. 16:23

Professor kan hjälpa Outokumpu

Outokumpus stålverk i Torneå får erbjudan om hjälp av expert på rökgaser för att få bukt med sina rekordhöga kvicksilverutsläpp. För tillfället finns inga konkreta planer i Torneåverken på att installera någon rening av kvicksilver. En reningsteknik som bygger på ett aktivt kolfilter är enligt Outokumpu svår att använda just i stålverket i Torneå.

YLE - 29 dec 14 kl. 05:13

Outokumpu minskar frivilligt på kvicksilverutsläppen

Myndigheterna har signalerat att det är okej för Outokumpu att fortsätta med sitt rekordhöga kvicksilverutsläpp i Torneå. Ståljätten väljer ändå att installera en reningsapparat. Efter åratal av kritik i främst svenska medier investerar Outokumpu i reningsteknik som kommer att minska kvicksilverutsläppen betydligt.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 12 kl. 09:22

Outokumpu i samtal med Thyssenkrupp

En större stålaffär kan vara på gång. Tyska Thyssenkrupp är i förhandlingar med finländska Outokumpu om ett möjligt samgående av deras stålenheter. ?

YLE - 10 jul 12 kl. 09:03

Outokumpu resultatvarnar

Stålkoncernen Outokumpu resultatvarnar. Bolaget uppger att resultatet för det andra kvartalet blir sämre än väntat. Enligt Outokumpu beror tillbakagången på finanskrisen i Europa och på att priset på nickel sjunkit.

YLE - 22 jan 13 kl. 07:06

HS: Ollila blir styrelseordförande i Outokumpu

Den tidigare Nokia-chefen Jorma Ollila blir ny styrelseordförande för stålkoncernen Outokumpu. Enligt Helsingin Sanomat tar Ollila över efter Ole Johansson, efter bolagsstämman i vår. Vid stämman är valet av Ollila en formalitet, skriver tidningen.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.