SN > Nyheter

Sunday, 21 April, 19:06

SN - 17 jul 11 kl. 08:34

80-årskalas för MagasinetNävekvarns träffpunkt Magasinet gula kvarn har 80 år på nacken. Födelsedagen firades med fika, vernissage och spel..
Läs mer på SN
Läs mer om:
Magasinet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 80-årskalasför , Magasinet
YLE - 27 apr 16 kl. 09:52

Engelska magasinet i Hangö hamn får rivas

En seg tvist om ett gammalt magasin i Hangö hamn är över. Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) säger att Hangö stad hade rätt att ändra detaljplanen så att det så kallade Engelska magasinet inte längre är skyddat. Domstolen säger att magasinet tveklöst har ett byggnadshistoriskt värde.

YLE - 24 jan 17 kl. 14:11

Magasinet i Norra hamnen är unikt – ”riv inte Knipans lillasyster”

Det gamla magasinet i Norra hamnen i Ekenäs är det enda i sitt slag. Dessutom hör byggnaden ihop med landmärket Knipan och borde bevaras och inte rivas, säger museichefen i Raseborg. Byggnaden uppfördes för över 100 år sedan då det fanns hamnverksamhet i Norra hamnen.

Dagens PS - 24 apr 17 kl. 10:06

Miljonregn på Björn Borgs 60-årskalas

I samband med att Björn Borg fyllde 60 år 2016 kunde han kvittera ut sin sista royaltyutbetalning från det börsnoterade klädbolaget Björn Borg. Totalt fick den forna tennisstjärnan en utbetalning på 30 miljoner kronor från klädbolaget Björn Borg i fjol varav royaltyn utgjorde 28,4 miljoner kronor, skriver Dagens Industri, som hänvisar till klädbolagets årsredovisning. När Björn Borg sålde rättigheten att använda varumärket Björn Borg till bolaget Worldwide Brand Management 2006 för 124 miljoner kronor – som då bytte namn till Björn Borg AB – ingick parterna ”en klausul om en årlig tilläggsköpeskilling, motsvarande royalty, som skulle betalas ut till tennisstjärnan varje år de kommande tio åren”, förklarar Di.

YLE - 18 mar 14 kl. 06:45

Fortsatt tvist om Engelska magasinet i Hangö

Hangö miljöförening, Närings-, trafik- och miljöcentralen och museiverket har alla lämnat in besvär till förvaltningsdomstolen om Hangös hamns planer på att riva Engelska magasinet med gångbro och vågbrytare för att utveckla och förstora hamnverksamheten. Stadsstyrelsen i Hangö har nu gett ett svar till domstolen om besvären. Stadsstyrelsen konstaterar att det blir upp till domstolen att tolka 54 § i markanvändnings- och bygglagen.

YLE - 21 okt 14 kl. 06:39

"Engelska magasinet riktigt onödigt"

Hangö stad ser annorlunda på förvaltningsdomstolens beslut om att Engelska magasinet i Västra hamnen inte får rivas. Som bäst förbereder man ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen. - Om man lämnar allt rasar kajen och Engelska magasinet ihop.

YLE - 23 apr 13 kl. 05:51

Engelska magasinet borde rivas

Engelska magasinet i Hangös västra hamn är dyrt att upprätthålla. Därför borde staden göra sig av med magasinet, anser stadsstyrelsen. En sanering av Engelska magasinet skulle enligt stadsstyrelseordförande Jouko Kavander från SDP kosta cirka sju miljoner euro.

YLE - 21 okt 14 kl. 06:39

Hangö går inte med på att förvara Engelska magasinet

Hangö stad ser annorlunda på förvaltningsdomstolens beslut om att Engelska magasinet i Västra hamnen inte får rivas. Som bäst förbereder man ett besvär till Högsta förvaltningsdomstolen. - Om man lämnar allt rasar kajen och Engelska magasinet ihop.

UT - 22 maj 13 kl. 14:05

Hundra liter sprit till 90-årskalas

Kammarrätten köpte inte mannens resonemang om att spriten var till mammans 90-årskalas. Därför ska han nu betala skatt för den. Mannen, som är från Tranemo kommun, stoppades av tullen i Helsingborg förra sommaren.

BT - 19 sep 13 kl. 14:15

Bilprovningen firar med 50-årskalas

Bilprovningen fyller 50 år. Typ. Alldeles oavsett ålder är mycket sig likt jämfört med starten.

Trelleborgs Allehanda - 17 jan 14 kl. 12:39

Stjärnspäckat 50-årskalas när Guldbaggen jubilerar

På måndag skrivs svensk filmhistoria när Guldbaggen firar 50 år som Sveriges främsta filmpris. Det bjuds på återblickar och framträdanden av klassiska svenska filmstjärnor i en jubileumsfest som andas 60-talsnostalgi.
1963 slog Harry Schein upp portarna till det svenska filminstitutet.

Västerbottens Folkblad - 17 jan 14 kl. 12:41

Stjärnspäckat 50-årskalas när Guldbaggen jubilerar

1963 slog Harry Schein upp portarna till det svenska filminstitutet. Året efter grundade han vad som kommit att bli Sveriges största filmpris: Guldbaggen. 50 år senare laddar Filminstitutet och SVT för en historisk jubileumsfest i nostalgins tecken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.