NSD > Nyheter

Thursday, 25 April, 07:27

NSD - 17 jul 11 kl. 08:29

FN: Folkgrupp förföljs av NordsudanRegeringen i Nordsudan anklagas i två konfidentiella rapporter till FN:s säkerhetsråd för hetsjakt på den sudanesiska folkgruppen nuba och för att försvåra FN:s arbete i den oroliga provinsen Södra Kordofan, rapporterar tidningen The Observer..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Nordsudan, FN, Södra Kordofan, The Observer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN Folkgrupp, förföljsav , Nordsudan
DN - 25 aug 17 kl. 19:40

Malmöbo åtalas för hets mot folkgrupp i FB-kommentar

En Malmöbo i 40-årsåldern spydde galla över araber i en kommentar till ett inlägg på Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springares” sida. Kommentaren, utlagd i mars i år, följs nu av åtal mot mannen för hets mot folkgrupp, rapporterar Nyhetsbyrån Siren..

Nerikes Allehanda - 24 sep 13 kl. 05:04

Registret är ren och skär ondska!

Inom polisen finns det ett register över 4 029 romer som bor i Sverige. De finns inte i registret för att de dömts för brott, för att de är misstänkta för brott eller ens för att de kan misstänkas för att möjligen kunna begå brott. De finns i registret för att de är romer.

YA - 03 okt 14 kl. 11:23

Sverigedemokrat kallade V-politiker för "utomjording"

Foto: Picasa
Hans Erling Jensen, en av Sverigedemokraternas nya fullmäktigeledamöter, har väckt uppmärksamhet i hela landet med sitt senaste utspel. På sociala medier har han kallat vänsterpartisten Rosanna Dinamarca för en ”utomjording” som ”skitar ner” och bland annat undrat om hon tagit med ”sjukdomen” från sitt ”sjuka land”.
När Björn Söder (SD) valdes till andre vice talman i riksdagen bar riksdagsledamoten Rosanna Dinamarca (V) en t-shirt med texten ”SD=rasister”.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Hallo-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

YLE - 05 mar 17 kl. 11:32

Statsvetare: Regeringskris om Halla-aho tar över rodret efter Soini

Professorerna Göran Djupsund, Kimmo Grönlund och Jan Sundberg ger sin analys av Sannfinländarnas situation efter Timo Soinis besked om att han avgår som ordförande i juni. Djupsund och Grönlund tror att det blir regeringskris om Halla-aho blir vald till ordförande. Svenska Yle har talat med tre professorer i statsvetenskap.

HBL - 14 jun 12 kl. 04:30

Vinnare och förlorare

Jussi Halla-aho insåg till slut vad klockan var slagen och meddelade att han lämnar posten som ordförande för riksdagens förvaltningsutskott. Meddelandet kom efter det att alla riksdagsgrupper utom Sannfinländarna hade krävt att Halla-aho ska träda tillbaka. Halla-ahos beslut räddade riksdagen från en unik process, i sista hand hade den blivit tvungen att avskeda förvaltningsutskottet och välja ett nytt.

YLE - 20 okt 16 kl. 12:01

Varor i nynazistisk nätbutik kan inte längre betalas via OP-gruppens service

Varor som köpts i Finska motståndsrörelsens (Suomen Vastarintaliike) nätbutik kan inte längre betalas via betalningsbolaget Checkout Finland. Bolaget hör till OP-gruppen. Finska motståndsrörelsen är en nynazistisk organisation - som bland annat Inrikesministeriet betecknar som en revolutionär och militant extremistgrupp.

YLE - 19 maj 17 kl. 03:55

”Jussi har starkare åsikter, det är honom vi behöver”

Med tre veckor kvar till Sannfinländarnas partikongress är det mycket jämnt mellan förhandsfavoriterna Sampo Terho och Jussi Halla-aho. Marika Sorja från Helsingfors hoppas att Halla-aho vinner. - Jag har inget emot Sampo Terho, han är fiffig och jag kommer bra överens med honom.

Skånskan - 07 apr 18 kl. 14:00

”Antidemokratisk propaganda bör förbjudas”

eslöv Inför ett kommunalt förbud mot ”auktoritetsförespråkande, antidemokratiska och extremistiska rörelsers verksamhet och företrädande i någon form inom kommunens gränser”, föreslår Miljöpariet.Det är Håkan Larsson (MP) som skrivit en motion till fullmäktige. Där efterlyser han även ett ”allmänt och distinkt förbud mot icke-demokratisk propaganda”.

Fler nyheter från NSD

NSD - 30 minuter sedan

Om fiendskap i Tärendö

I Fjärde Moseboken 14:18 står det att Herren ”icke låter någon bliva ostraffad, utan hemsöker fädernas missgärningar på barn och efterkommande i tredje och fjärde led”..

NSD - 45 minuter sedan

Dagens väder: Soligt och varmt

I dag blir det sol och värme i större delen av länet..

NSD - 1 timme sedan

Så ska kommunen locka fler lärare

Utbildningsbidrag till anställda som väljer att studera är ett nytt sätt för kommunen att locka personal till skolorna och höja behörigheten..

NSD - 1 timme sedan

Man åtalad för våldtäkt

En man i 20-årsåldern från Luleå är åtalad för våldtäkt..

NSD - 1 timme sedan

Detta hände medan du sov

NSD - 2 timmar sedan

Misstänkt drograttfylleri i Sävast

En bilist i Sävast stoppades av polisen tidigt på torsdagsmorgonen och är nu misstänkt för drograttfylleri..

NSD - 1 timme sedan

Kris i församlingen: Biskopens svar om HBTQ-frågor

En medarbetare i Haparanda församling tog avstånd från prästen Eugen Brudals könskorrigering..

NSD - 10 timmar sedan

Man anhållen efter helikopterjakt och avlossad elpistol

En man i 30-årsåldern har gripits efter en biljakt i centrala Luleå, där polisens helikopter fick rycka in..

NSD - 9 timmar sedan

Misstänkt mord i Kalix – polisen förtegen

Polisen har under onsdagskvällen utrett ett misstänkt mord på en kvinna i Kalix..

NSD - 9 timmar sedan

Polisen förtegen om grovt brott i Kalix

Polisen i Kalix har under onsdagskvällen utrett ett grovt brott i Kalix..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.