SvD > Nyheter

Sunday, 21 April, 21:20

SvD - 17 jul 11 kl. 02:58

FN får återvända med hjälp till SomaliaIslamistiska gruppen al-Shabab kastade för två år sedan ut alla utländska hjälporganisationer..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Somalia, shabab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN får återvändamed , hjälptill , Somalia
YLE - 04 apr 16 kl. 07:10

Lärorik praktik på sjukhus och barnhem i Somalia

I december fick en grupp studerande chansen att under arbetspraktiken hjälpa sitt gamla hemland Somalia. Shamso Shiikhdoon som studerar vid Helsingfors Diakoniinstitut fick arbeta på ett sjukhus i Hargeisa. Målet var att lära sig, men också förmedla finländsk kunskap.

Sydsvenskan - 09 mar 16 kl. 15:16

Elefant återvände efter 20 års exil

Inbördeskriget har hållit dem borta från landet i decennier. Men nu har en elefant siktats i Somalia, för första gången på 20 år.Elefanten, som är av hankön och kallas för Morgan, försågs i december med ett spårhalsband.

YLE - 30 sep 16 kl. 08:30

Rapport: Utmanande att återsända asylsökande

Det föreligger många utmaningar då det gäller att återbörda asylsökande som har fått ett negativt beslut till sina hemländer. Det kan skapa problem bland annat om den som återsänds saknar identitetshandlingar, myndighetssamarbetet med det mottagande landet löper trögt eller den som ska återsändas har en motvillig attityd, visar en rapport från Europeiska migrationsnätverket. Länder som Irak, Somalia och Afghanistan - som är de länder från vilka stora mängder asylsökande kommer - kan vägra ta emot personer som inte återvänder av egen fri vilja.

Sydsvenskan - 16 apr 15 kl. 16:34

Befarad flyktingström oroar i Somalia

Om Kenya gör verklighet av hotet att stänga världens största flyktingläger, Dadaab, kan hundratusentals somalier tvingas återvända till sitt hemland. Det skulle innebära en enorm påfrestning på det redan hårt prövade Somalia — och kan öka risken för att unga radikaliseras..

SvD - 16 apr 15 kl. 16:32

Befarad flyktingström oroar i Somalia

Om Kenya gör verklighet av hotet att stänga världens största flyktingläger, Dadaab, kan hundratusentals somalier tvingas återvända till sitt hemland. Det skulle innebära en enorm påfrestning på det redan hårt prövade Somalia - och kan öka risken för att unga radikaliseras..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 15 kl. 16:34

Befarad flyktingström oroar i Somalia

Om Kenya gör verklighet av hotet att stänga världens största flyktingläger, Dadaab, kan hundratusentals somalier tvingas återvända till sitt hemland. Det skulle innebära en enorm påfrestning på det redan hårt prövade Somalia — och kan öka risken för att unga radikaliseras..

SR - 30 mar 15 kl. 10:46

Världens största flyktingläger i Somalia

Ett flyktingläger kan låta som en tillfällig plats man tvingas bo på i väntan på något annat, i väntan på att få återvända hem, eller fly vidare. Men det kan också vara något som blir permanent. Mitt på ekvatorn, i en halvöken i nordöstra Kenya ligger vad som länge har kallats världens största flyktingläger, Dadaab.

UNT - 16 apr 15 kl. 16:32

Befarad flyktingström oroar i Somalia

Om Kenya gör verklighet av hotet att stänga världens största flyktingläger, Dadaab, kan hundratusentals somalier tvingas återvända till sitt hemland..

YLE - 17 maj 16 kl. 15:33

Amnesty om skärpta asylregler: Regeringen ville försämra möjligheter till skydd

Från och med måndagen finns det bara två typer av uppehållstillstånd i Finland: asyl och alternativt skydd. Humanitärt skydd går inte längre att få, samtidigt som det blir svårare att få alternativt skydd. I Finland fanns det fram till måndagen tre olika former av uppehållstillstånd – asyl, alternativt skydd och humanitärt skydd.

YLE - 05 jun 16 kl. 13:12

Skärpt asylpolitik kan ge fler papperslösa och sämre integration

Ahmed och omkring 400 andra personer vet inte vad som väntar dem då deras uppehållstillstånd med humanitärt skydd som grund går ut. Regeringen har slopat tillståndskategorin som ett led i skärpningen av asylpolitiken. Kritiker menar att förändringarna leder till försämrad integration och fler papperslösa.

HBL - 01 feb 14 kl. 05:54

”Det var bara att kavla upp ärmarna och börja jobba”

När chansen öppnade sig för somaliskfödda sjukskötare och läkare att åka tillbaka för att bygga upp hälsovården i det krigshärjade landet nappade Ahmed-Wali Dahir Haddi, Marian Ismail Abdisalan och Ahmed-Haji Omar Askar på chansen, bland många andra. Projektet, som skapats av Internationella Migrationsorganisationen IOM, har fått mycket beröm och en fortsättning planeras.Marian Ismail Abdisalan arbetade på Bosaso General Hospital i Puntland från oktober 2012 till september 2013.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.