Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 18 April, 21:46

Nyhetskanalen - 17 jul 11 kl. 07:45

Spektakulärt utbrott av indonesisk vulkanDen indonesiska vulkanen Lokon på ön Sulawesi har fått sitt största utbrott på flera veckor, meddelar myndigheterna. Enorma askmoln har slungats över 3,5 kilometer upp i luften.

.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Lokon, Sulawesi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spektakulärt, utbrottav , indonesisk, vulkan
SVT - 20 dec 17 kl. 04:29

Här får vulkanen i Ecuador ett spektakulärt utbrott

Vulkanen Reventador ligger gömd i de ecuadorianska Anderna och fick sitt senaste stora utbrott 2002 – det vill säga innan ett nytt utbrott skedde nu i början av december..

Nya Wermlands Tidningen - 24 mar 18 kl. 06:00

Vulkanön Stromboli i det turkosfärgade havet

Stromboli är känd för sina regelbundna och spektakulära utbrott.

Expressen - 04 dec 15 kl. 14:19

Makalös uppvisning när Etna fick utbrott

Vulkanen Etna på Sicilien har fått sitt första utbrott på två år. Det var en spektakulär uppvisning när en plym av rök och eld kastades upp mot den mörkblå, stjärnbeströdda natthimlen. Utbrottet är vulkanens mest våldsamma på decennier..

Kristianstadsbladet - 21 jun 13 kl. 12:48

FN-skydd för vulkanen Etna


Den italienska vulkanen Etna har upphöjts till världsarv av FN-organisationen Unesco.Etna, nära staden Catania på Sicilien, är 3 300 meter hög. Dess vulkaniska aktivitet har skildrats i 2 700 år.

SvD - 29 aug 16 kl. 09:47

Kvinnlig smärta får röst och kropp i ny opera

Östersjöfestivalen inleds med den nyskrivna operan ”Föreställningen”, baserad på ”Sal P” av Katarina Frostenson. Här utforskas kvinnligheten som maskerad i klinikens rampljus. Sven-David Sandströms musik undviker spektakulära utbrott, men snuddar vid sorgen hos själssårade divor, skriver Karin Helander..

Expressen - 18 mar 17 kl. 06:29

"Vem har han mött då? Inga större namn"

MALMÖ. Invägningar inför stora boxningsmatcher brukar bjuda på show och bistra miner från ringkämparna. Men några spektakulära utbrott bjöd varken Adrian ”Gäddan” Granat eller hans motståndare Alexander Dimitrenko på i Malmö Mässhallar.

Cornucopia - 10 okt 13 kl. 08:17

Smittskyddets sjukdomar och media


"Handlingar rörande sjukdomsfall inkomna till Smittskydd Västra Götland omfattas av sjukvårdsekretess. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att avslå nedanstående begäran i enlighet med TF (allmän handling) efter bedömning i enlighet med offentlighets- och sekretesslagen (25 kap. 1§).

YLE - 18 mar 13 kl. 07:12

Norrsken lyste upp Finland

Runtom i Finland förekom spektakulära norrsken på söndag kväll. De syntes också så långt söderut som i Hangö och Helsingfors. Norrsken vid Silversand i Hangö.

DI - 28 jan 14 kl. 13:28

Etna spyr ut lava

Vulkanen Etnas senaste utbrott bjuder på ett spektakulärt lavaskådespel. Utbrotten på Sicicilien är inget hot mot lokalbefolkningen men skapar problem för flygtrafiken..

GöteborgsPosten - 28 jan 14 kl. 21:48

TV: Etna spyr ut lava

Vulkanen Etnas senaste utbrott bjuder på ett spektakulärt lavaskådespel. Utbrotten på Sicilien är inget hot mot lokalbefolkningen men skapar problem för flygtrafiken..

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:25

Konst i underjorden

Foto: Anders Sune Berg
Det är en av de häftigaste kulturbyggnaderna inte bara i Köpenhamn, utan i hela Europa. Det skriver författare och skribent C-J Charpentier om Cisternerne, vars historia går tillbaka till 1800-talet.
1853 drabbades Köpenhamn av en svår koleraepidemi som skördade nära femtusen människoliv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.