SR > Nyheter

Friday, 19 April, 15:54

SR - 17 jul 11 kl. 04:00

Risker med rökning hos gravida kartlagdaRökande mammor löper större risker än andra att få barn födda med fosterskador ? till exempel missbildade ben och armar, klumpfot eller läpp- och gomspalt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskermed , rökning, hos, gravida, kartlagda
Kristianstadsbladet - 11 jul 14 kl. 15:41

Paracetamol kan användas av gravida


Gravida kvinnor kan fortsätta ta paracetamol - det finns inget vetenskapligt stöd för att användning av den smärtstillande substansen påverkar barnets neuropsykiatriska utveckling. Det konstaterar den europeiska läkemedelmyndighetens (EMA) säkerhetskommitté, skriver svenska Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.EMA inledde en granskning efter att flera studier pekat på risker med paracetamolanvändning hos gravida - det verkade störa barnets utveckling.

BT - 11 jul 14 kl. 15:41

Paracetamol kan användas av gravida

Gravida kvinnor kan fortsätta ta paracetamol - det finns inget vetenskapligt stöd för att användning av den smärtstillande substansen påverkar barnets neuropsykiatriska utveckling. Det konstaterar den europeiska läkemedelmyndighetens (EMA) säkerhetskommitté, skriver svenska Läkemedelsverket i ett pressmeddelande. EMA inledde en granskning efter att flera studier pekat på risker med paracetamolanvändning hos gravida - det verkade störa barnets utveckling.

YLE - 27 jan 16 kl. 11:36

Zikaviruset sprider sig snabbt - fara främst för gravida

Zikaviruset hotar att sprida sig över nästan hela Amerika, utom Kanada och Chile, varnar världshälsoorganisationen WHO. På institutet för hälsa och välfärd säger man att det är onödigt att bli hysterisk, men att gravida ska vara försiktiga. Det var förra året som zikaviruset upptäcktes i Latinamerika - och nu sprider det sig som en löpeld på kontinenten.

YLE - 20 feb 15 kl. 04:01

Över 35-åriga föderskor utsatta för större risker

För kvinnor över 35 år är riskerna högre vid graviditet och förlossning. Rökning, övervikt, graviditetsdiabetes och havandeskapsförgiftning orsakar mer problem för över 35-åringar än för yngre, visar en färsk doktorsavhandling. Finländare föder barn i en allt högre ålder.

Ekonomistas - 23 sep 13 kl. 07:42

Skuldhysteri III: Skulder mest hos de rika? Vad säger disaggregerade data om hushållens balansräkningar?

I ett tidigare inlägg har jag påmint om att när det gäller eventuella risker med hushållens skuldsättning duger det inte att bara titta på skulderna. Man måste se på hushållens hela balansräkningar av tillgångar och skulder för att bedöma eventuella risker. Tidigare har jag rapporterat aggregerade data om hushållens balansräkning, vilka visar att det genomsnittliga hushållet har en stark balansräkning.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 22:47

Fler gravida bör få ersättning

Försäkringskassan är för tuff i sin bedömning av vilka som ska få graviditetspenning.
Stockholm Två av tre gravida är hemma från jobbet någon gång under de sista tre månaderna före nedkomsten med antingen sjuk-, graviditets- eller föräldrapenning. Nu har ISF på regeringens uppdrag granskat hur lagstiftningen kring ersättningarna fungerat i praktiken.

BT - 04 feb 14 kl. 13:19

Gravida förskrivs mer antidepressiva

Allt fler gravida behandlas med antidepressiva läkemedel. På sex år har antalet kvinnor som får receptbelagd antidepressiv medicin ökat med 55 procent, enligt siffror som TT låtit ta fram. Sannolikt har för få kvinnor tidigare fått läkemedel, enligt läkare.

Regeringen - 29 maj 13 kl. 15:16

Graviditetspenning till egenföretagare på grund av risker i arbetsmiljön

Regeringen föreslår att gravida egenföretagare, i likhet med vad som gäller för gravida arbetstagare, ska omfattas av rätten till graviditetspenning vid risker i arbetsmiljön. Regeringen föreslår att bestämmelserna ska träda i kraft den 1 januari 2014. Graviditetspenning till egenföretagare på grund av risker i arbetsmiljön Socialdepartementet, 29 maj 2013.

YLE - 30 maj 15 kl. 08:00

Hos ekofrissan slipper man kemikalierna

Det är vanligt med hårfärgning. Enligt en rapport som EU-kommissionen gjort färgar 60 procent av kvinnorna och 5-10 procent av männen sitt hår 6-8 gånger om året. Också unga har börjat färga håret allt tidigare.

DrivaEget - 10 jun 13 kl. 09:42

Gravida företagare ska få graviditetspeng

Gravida anställda har haft rätt till det, men hittills inte företagare. Nu har regeringen föreslagit att gravida egenföretagare också ska omfattas av rätten till graviditetspenning vid risker i arbetsmiljön..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kraftig ökning av uppsagda tjänstemän

Antalet uppsägningar ökar. Trygghetsrådet, som hjälper tjänstemän att finna nya arbeten har märkt en ökning med 26 procent de första kvartalet i år..

SR - 1 timme sedan

Många döda efter kyrkras i Sydafrika

I Sydafrika har 13 personer omkommit i samband med att en kyrka rasat ihop norr om hamnstaden Durban, i östra Sydafrika..

SR - 2 timmar sedan

Skråmos barn ett steg närmare Sverige

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn har av kurdiska myndigheter i Irak getts klartecken att föras från flyktingläger i Syrien till det svenska konsulatet i staden Erbil i Irak, rapporterar TV4..

SR - 3 timmar sedan

Rumäniens justitieminister avgår

I Rumänien avgår justitieministern efter en öppen konflikt med det egna partiet. Ministern har motsatt sig lagändringar som kritiker anser kommer att stoppa åtal mot korruptionsanklagade politiker.

SR - 4 timmar sedan

Snart avgörs vem som skrattar sist i Ukrainas val

Presidentvalet står mellan en 41-årig politiskt oprövad tv-komiker och den tolv år äldre kritiserade sittande presidenten. I dagarna avgörs vem av dem som ska styra Ukraina de närmaste åren..

SR - 6 timmar sedan

Brutal norsk behandling av samer undersöks

I Norge granskas nu statens tidigare hårda förnorskningspolitik mot samer. – Den ledde till ett skambeläggande av samers språk och kultur, säger Dagfinn Høybråten som leder Norges nya sannings- och försoningskommission..

SR - 7 timmar sedan

IS-återvändare för upp lag och ordning på agendan

Ämnet lag och ordning får allt större uppmärksamhet i medierna, det visar Mediemätaren som Sifo gör för Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Journalist dödad under upplopp i Nordirland

En kvinnlig journalist har dött av skottskador under oroligheter i Londonderry i Nordirland..

SR - 9 timmar sedan

Muellerapporten skapar nya frågeställningar

Debatten om rysslandsutredningen har tagit ny fart i USA efter att Robert Muellers rapport nu är offentlig. Vissa pusselbitar har fallit på plats, men rapporten har samtidigt väckt många nya frågor..

SR - 12 timmar sedan

Torsken och skrubbskräddan konkurrerar om Östersjön

De senaste 40 åren har mängden av plattfisken skrubbskrädda ökat i centrala Östersjön samtidigt som torsken har minskat, det enligt en avhandling från SLU..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.