SvD > Utrikes

Wednesday, 24 April, 11:24

SvD - 17 jul 11 kl. 01:00

DDR blottades i sitt nakna förfall
Läs mer på SvD
Läs mer om:
DDR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DDR, blottadesi , sitt, nakna, förfall
Expressen - 08 dec 14 kl. 11:53

Driver med hackarna – delar sitt nakna julkort

Brasan är tänd, ljusen glimmar, tomten ler - och Seth Rogen och James Franco är nakna. Ja du ser rätt, skådespelarna har endast var sin julstrumpa för att dölja de mer privata delar..

SmålandsPosten - 08 nov 14 kl. 00:30

DDR-staten också svensk historia

Ett ordspråk som visar den östtyska befolkningens stoiska sinne för humor under DDR-tiden lyder: ”Wer nichts wagt, kommt nicht nach Waldheim”. Den som inget vågar kommer inte till Waldheim. Med Waldheim avses Tysklands äldsta fängelser som under DDR-tiden hyste politiska fångar.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 14:01

Skruva den som DDR

Det är 25 år sedan Berlinmuren föll och Tyskland enades. Fortfarande är strömmen strid av försök att förstå hur det kunde hända och konsekvenserna av det. Historikern Joakim Glaser tar ett annorlunda grepp och undersöker tiden före, under och efter enandet via (öst)tyska fotbollssupportrars syn sig själva, sitt lag och Tysklands enande.

Alliansfritt Sverige - 07 sep 14 kl. 10:48

Reinfeldt väntar till sista veckan med att spela DDR-kortet

Statsminister Fredrik Reinfeldt börjar tappa greppet och har inte längre några tankar på sitt eftermäle och tycker det är helt i sin ordning att bete sig som en obstinat MUF:are. I måndagens partiledardebatt hos Aftonbladet skrek han att Stefan Löfven inte var värdig att leda Sverige för att han hade mage att ifrågasätta regeringens siffror. Innan det hade han en "hämndplan" vid en valförlust för att förstöra för Socialdemokraternas möjligheter att styra landet, som Fokus kunde avslöja.

DN - 04 nov 14 kl. 10:33

Rockmusiken uttryckte livskänslan i det kommunistiska DDR

På 80-talet förlorade de unga i det kommunistiska DDR hoppet om sitt lands framtid. Rockmusiken uttryckte den livskänslan. – Jag vill inte påstå att musiken fällde muren, men den hade stort betydelse, säger Michael Rauhut, tysk musikprofessor och uppväxt i DDR..

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 04:00

En svensk tiger i DDR

– Kära kamrater, ni har all anledning att vara stolta över framgångarna som ni uppnått i ert land. Vi svenska kommunister önskar ert parti nya framgångar i att utveckla socialismen!Bertil Måbrink, vice ordförande i Vänsterpartiet kommunisterna, skrädde inte orden på SED:s partidag i april 1986.

Newsmill - 13 aug 12 kl. 15:26

Svenska kyrkan vill inte granska sitt DDR-förflutna

http://www.newsmill.se/trackback/46220Kyrkoråds- och kyrkofullmäktigeledamot, samt fd politisk redaktör vid Norrköpings Tidningar: Det är avslöjande att Svenska kyrkan inte vill granska i den egna historien och kartlägga det samröre, som faktiskt rådde, med exempelvis DDR.

Kristianstadsbladet - 11 feb 13 kl. 10:43

DDR ville svartmåla Sverige


Under fredsprocessen i Europa som ledde till Helsingforsavtalet 1975, planerade dåvarande Östtyskland, DDR, att svärta ner Sverige.Sveriges dubbelspel med Nato och USA skulle avslöjas med en bok om ett annat samarbete, det mellan Sverige och nazisterna 30 år tidigare.Syftet var att fösa Sverige mot Ryssland, skriver författaren och journalisten Christoph Andersson i sin bok Operation Norrsken.

Cornucopia - 26 okt 14 kl. 13:13

DAB - DDR-Sveriges sista strid?

DDR-Sveriges kanske sista strid handlar om de helt missriktade ambitionerna på att släcka ner FM-nätet och helt ersätta det med digitalradio, sk DAB. I en tid där allt talar för att allt färre är intresserade av att lyssna eller titta på direktsänd media vill man istället skaffa fler radiokanaler.

Idag lyssnar och tittar allt fler på Internetsändningar, vad de vill, var de vill, när de vill.

DN - 09 nov 14 kl. 07:00

Han satte punkt för DDR

Avskaffade DDR. Med sin signatur utraderade Lothar de Maizière det kommunistiska DDR som stat ett knappt år efter Berlinmurens fall. Rekordkort politisk karriär.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.