Sydsvenskan > Opinion

Friday, 26 April, 19:06

Sydsvenskan - 17 jul 11 kl. 00:05

"Journalister behövs i farliga regioner"Tänk er att en etiopisk journalist hade gett sig in i den omtalade Ogadenprovinsen för att skriva om övergreppen mot mänskliga rättigheter. Tänk er sedan att samme journalist hade arresterats av etiopiska myndigheter och riskerat åtal för terrorism, eller för att ha brutit mot de strikta etiopiska presslagarna.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Etiopien, Jesper, Reportrar, Martin Schibbye, Persson, Ogadenprovinsen, Carl Bildt, UD, Johan Persson, Afrika, Johan, Martin, Omvärlden, Schibbye, HBT, Nepal, Röda Korsets, Röda Korset, Ogaden, Carl Bildts, Bildt, Syrien, Addis Abeba, Sverige, JESPER BENGTSSON

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Journalister, behövsi , farliga, regioner
SVT Debatt - 25 nov 13 kl. 06:00

Bildt smutskastar Turkiets fängslade journalister

TURKIET En gång i tiden var det lilla landet Sverige en stor röst för rättslösa, diskriminerade och förtryckta människor som nekades yttrande- och pressfrihet runt om i världen. Numera får vi istället höra vår utrikesminister upprepa de turkiska makthavarnas lögner om de fängslade journalisterna i landet. När Carl Bildt hävdar att inga turkiska journalister sitter fängslade på grund av sina journalistiska gärningar ser vi det som en smutskastning och ett svek, skriver Kurdo Baksi och 
Murat Kuseyri.

Cornucopia - 28 okt 16 kl. 08:15

Regiondebatten - ingen anledning ha stora regioner

Det finns ingen anledning att ha ännu större län och regioner i Sverige. Tvärt om bör de befintliga snarare styckas upp och göras mindre. Grundregeln måste vara att vara så nära de finansierande skattebetalarna som möjligt och inte större än nödvändigt.

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 06:30

Är det okej för journalister att bryta mot lagen?

Schibbye och Persson försvaras trots att de bröt mot lagen. Frågan är om ­målet ibland kan helga medlen?
1Varför försvarar den svenska regerin gen det som Persson och Schibbye gjort?

Skånskan - 13 mar 16 kl. 21:05

Vad skall stora regioner göra?

Opinion – Du kan väl inte gilla tanken på stora regioner, sa mannen som med raska steg gick fram till mig. Det var Göran Persson som var på turné i Skåne under sin statsministertid och fått syn på mig i utkanten av folkmassan som samlats. Vi känner varandra rätt väl sedan ungdomen varför han väl var lite nyfiken om vi hade likartade åsikter.

BT - 10 jan 12 kl. 12:08

Maktspel bakom dom mot journalister

i dag är sista dagen att överklaga för de fängslade svenska journalisterna i Etiopien. Det är uppenbart att den etiopiska regimen använder situationen för att framtvinga större eftergifter från den svenska regeringen, menar skribenten. Den 27 december föll domarna i Etiopien mot de två falskt anklagade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson.

BT - 10 jan 12 kl. 12:08

Debatt: Maktspel bakom dom mot journalister

i dag är sista dagen att överklaga för de fängslade svenska journalisterna i Etiopien. Det är uppenbart att den etiopiska regimen använder situationen för att framtvinga större eftergifter från den svenska regeringen, menar skribenten. Den 27 december föll domarna i Etiopien mot de två falskt anklagade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson.

YLE - 11 jun 14 kl. 15:30

Arga fåglar obehagliga men inte farliga

De fåglar som aggressivt skyddar sina bon och ungar kan kännas obehagliga, men är i regel inte farliga. Veterinär Einar Eriksson rekommenderar paraply som skydd för störtattackerande och illvilligt bajsande fåglar. Många fågelarter är extra aggressiva just nu, eftersom de häckar och därför försvarar både bon och unga.

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 02:43

66 journalister dödade i år

Foto: Colourbox
När året nästan är slut har 66 journalister dödats och över tusen frihetsberövats, rapporterar människorättsorganisationen Reportrar utan gränser.
Vissa platser i världen var särskilt farliga för journalister under året: Kairo i Egypten, Misrata i Libyen, Khuztardistriktet i den sydpakistanska provinsen Baluchistan, sade organisationen på torsdagen. Året som gått var tumultartat och Reportrar utan gränser konstaterar att antalet gripna journalister fördubblats sedan 2010.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Katalonien kan behöva statligt stöd

Katalonien, en av Spaniens 17 regioner, kan komma att be den spanska regeringen om statligt stöd, enligt Andreu Mas-Colell, finansminister i regionregeringen. ? Ja.

HBL - 24 jul 12 kl. 15:17

Katalonien ber om hjälp ? fler regioner på kö

Katalonien, en av Spaniens 17 regioner, kommer att be den spanska regeringen om statligt stöd, enligt Andreu Mas-Colell, finansminister i regionregeringen.? Ja. Läget är så här.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Comeback för Svenska cupen i basket

Svenska basketförbundet har beslutat att nylansera svenska cupen. Från och med nästa säsong kommer klubbar göra upp om en plats i Europacupen. "Varenda match spelar roll, en plats i Europacupen står på spel för de bästa och en skräll finns runt hörnet f.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

von Rosens väg: Misstänkta mördare dömda till fängelse för andra brott

Det finns tre misstänkta för mordet. Åtal väntas väckas i vår..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Skrällgänget siktar på SM-guld: ”Inte nöjda”

Täby stod för årets kanske största innebandyskräll när laget slog ut regerande mästarlaget Iksu i semifinalen. Nu går Moa Tschöp och hennes lagkamrater för klubbens första SM-guld på damsidan. – Vi är inte nöjda.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kihlström: Alltid favorit med Propulsion

Propulsion är en av de största favoriterna i Olympiatravets historia sedan starten 1979. Örjan Kihlström sitter i sulkyn i lördagens final med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Nervöst?

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Stadsmuseet i Stockholm återinvigs

När Stadsmuseet i Stockholm öppnar igen på lördag efter fyra års renovering är personalstyrkan decimerad. Fokus ligger nu på utställningsverksamheten. Ut med det gamla och in med det gamla!

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trump: Betalade inte Nordkorea för Warmbier

Trump avfärdar uppgifter om att han ska ha godkänt en betalning på 2 miljoner dollar..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Lasch om kritiken: ”Kallar dem hatare”

Han gjorde tre poäng i den tredje finalen och leder slutspelets poängliga. Ändå finns det folk som ifrågasätter Frölundastjärnan Ryan Lasch..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

heidi avellan

Kvinnorna i Westeros vill sitta på järntronen. De griper makten och använder den. Som, ja, män.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nästa år byggs 75 seniorlägenheter i Malmö

Södertorpsgården byggs ut..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Woods vill passera ikonen: ”En möjlighet”

Tiger Woods nöjer sig inte med segern i US Masters, golflegendarens 15:e majortitel. I en intervju med Golf.tv berättar Woods att ambitionen är att passera Jack Nicklaus rekord på 18 majorsegrar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.