DalaDemokraten > Nyheter

Sunday, 21 April, 19:06

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt av gammaltFör andra gången hålls Återbruksfestivalen, den här gången på Hönsgården, som drivs av Sara Hansson Sennblad och Johanna Landén.
- Allt som säljs är gjort av gamla saker eller textiler, säger Anki Rooslien, som startade festivalen..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Återbruksfestivalen, Hönsgården, Sara Hansson Sennblad, Johanna Landén, Anki Rooslien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyttav , gammalt
Blekinge Läns tidning - 05 maj 18 kl. 06:00

Nytt gammalt storlag väntar för Asarum

Asarums IF/FK har redan mött lag som Jitex och Mallbacken. Nu är det dags att möta ett annat gammalt storlag: Umeå IK. – En inspirerande uppgift, säger tränaren Stefan Ekstrand..

Sydöstran - 05 maj 18 kl. 06:00

Nytt gammalt storlag väntar för Asarum

Asarums IF/FK har redan mött lag som Jitex och Mallbacken. Nu är det dags att möta ett annat gammalt storlag: Umeå IK. – En inspirerande uppgift, säger tränaren Stefan Ekstrand..

Hela Gotland - 09 nov 17 kl. 08:45

Nytt jättetak i Tofta – på gammalt vis

Hembygdsföreningens lada i Tofta får just nu ett nytt gammalt tak..

Jönköpingsnytt - 22 feb 11 kl. 17:07

"Någonting nytt, gammalt och lånat"

Nu på fredag släpper jönköpingsbandet grace.will.fall en ny platta på svenska.

Dagen - 04 jan 11 kl. 03:00

Den svåra konsten att kombinera gammalt och nytt

Ett nytt år! Hur kommer framtiden att bli? Personligen tror jag att historisk kunskap och förnyelse ger perspektiv och rätt riktning för enskild likaväl som för kyrka och samhälle.

Kristianstadsbladet - 26 okt 12 kl. 06:30

Gammalt mötte nytt i Glimåkra

Foto: Lasse Ottosson
Rölakan, damast, flamsk. Bröllopsdynor, halsdukar och näverburkar. På Vävdagar i Glimåkra fanns det möjlighet att få se de traditionella hantverken.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 18:33

MÖP-måndag: Kremlinerna på UD och finansen stoppar nytt svenskt luftvärn

Effekterna av återupprättade ministerkontakter med Ryssland har redan betalat sig för Kreml. Margot Wallströms (s) utrikesdepartement och Magdalena Andersson (s) finansdepartement stoppar anskaffningen av nytt svenskt medelräckviddigt luftvärn. Rimligtvis har Ryssland förklarat att det är provocerande för Kreml om Sverige kan försvara sitt territorium mot ett ryskt angrepp och Kreml-kramarna hos UD och finansen stoppar således anskaffningen av modernt luftvärn.

HBL - 25 maj 13 kl. 07:19

Gammalt är tryggare än nytt

BORGÅ. Rektor och lärarkollegiet vid Strömborgska skolan föredrar ett renoverat skolhus framför nytt.
?

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 12:09

Gammalt blir som nytt med Blondie

Åren går men Debbie Harry är fortfarande en popstjärna. Nu firar Blondie 40 år med en dubbelskiva med nytt och gammalt som också är nytt. På sätt och vis.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 14 kl. 12:09

Gammalt blir som nytt med Blondie

Åren går men Debbie Harry är fortfarande en popstjärna. Nu firar Blondie 40 år med en dubbelskiva med nytt och gammalt som också är nytt. På sätt och vis.

Kristianstadsbladet - 14 apr 11 kl. 05:28

Kristina sedd i gammalt ljus

Jag får aldrig någon riktig känsla för Kristina som person i den här boken.
Kristina uppfattas som en tidsparadox, en kvinna på ett manligt ämbete och jag vänder mig emot att Petersson så lättvindigt går förbi den forskning som hävdar det motsatta, att mannen var norm och måttstock, men att maktpositionen kunde sätta betydelsen av könet i bakgrunden. Vad är det då Petersson vill med sin bok?

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.