DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 19 April, 23:38

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Fiskeoas skapas vid LillstupEn plats för fiskare och naturnjutare håller på att växa fram vid Lillstup i Mockfjärd. Under ledning av Kjell Åke ”Kalle” Skap har ett gäng entusiaster utfört röjning, markarbete och byggnation på älvstranden mitt emot kraftstationen.
- En eloge till Fortum som tvärt emot en del andra kraftbolag inte motarbetar oss fiskare, säger Kalle Skarp..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Lillstup, Mockfjärd, Kjell Åke Kalle Skap, Fortum, Kalle Skarp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fiskeoas, skapasvid , Lillstup
YLE - 10 apr 17 kl. 13:32

Musik skapas på löpande band i Svenskfinland - frågan är om den också är nyskapande

Det musiceras och skapas ny populärmusik i Svenskfinland som aldrig förr. En stor del av den har också möjligheter att nå ut utanför landets gränser. I hur stor grad den sedan för med sig nytänkande och nyskapande inom genren är inte lika självklart.

BT - 18 feb 14 kl. 15:04

Jobb skapas inte av politiker

Socialdemokraterna måste förklara hur deras politik skulle skapa förutsättningar för fler jobb. Med precision slår deras politik mot de områden där de är anställda som har haft svårast att få jobb, unga och utrikesfödda, skriver Jan Ericson (M). Ann-Christine Ahlberg påstår att Socialdemokraterna har förslag för fler jobb.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 05:00

Här skapas en helt egen verklighet

Samma dag som jag landade i Moskva presenterades den nederländska haverirapporten om MH17. Dess slutsats var att det malaysiska planet sköts ned av en rysk BUK-missil som avfyrats från ett område i östra Ukraina. Rapporten pekade inte ut någon grupp som skyldig, men många såg den som ytterligare ett argument för att det var proryska rebeller som sköt ned planet.

BT - 02 apr 13 kl. 14:57

Mystiska cirklar skapas av termiter

I öknarna i södra Afrika täcks stora områden av mystiska cirklar ? fläckar av sand omgivna av en bård av gräs. Hur cirklarna uppkommer har länge varit en gåta, men nu finns en förklaring: de har skapats av termiter.

YLE - 31 mar 15 kl. 15:47

Gröna arbetsplatser skapas inte av sig själva

Cleantech – alltså ren teknologi – och bioekonomi är båda megatrender där Finland redan visat framfötterna och på sikt kan etablera nya exportframgångar. Den trenden vill också politikerna rida på genom löften om nya jobb. Möjligheterna finns, men det krävs både politisk vilja och mod från företagens sida.

Västerbottens Folkblad - 29 apr 11 kl. 00:25

Så skapas rättvisa

LEDARE: Sommestad i Umeå om en modern S-vision. I onsdags besökte Lena Sommestad Umeå och Socialdemokratiskt idéforum. Inför en fullsatt PB-sal, dit knappt 100 personer letat sig, talade hon under rubriken ?

DN - 20 maj 11 kl. 14:23

P4 Megafon är programmet som skapas av unga

P4 Megafon är programmet som vänder sig till unga och som skapas av unga. Innehållet bygger på ungdomars känslor av verkligheten..

Jönköpingsnytt - 29 aug 11 kl. 17:14

3 000 nya jobb skapas med halverad moms

Med halverad restaurangmoms skulle 3 000 nya jobb skapas..

DI - 05 okt 11 kl. 06:32

"Bad bank" skapas för Dexia

Belgien bekräftar att en "bad bank" kommer skapas där Dexias mer riskfyllda tillgångar placeras..

Nya Wermlands Tidningen - 16 maj 12 kl. 16:25

Här ska framtidens storskyttar skapas

Nu tar Färjestad ett samlat grepp för att effektivisera och förädla ungdomsverksamheten ytterligare. På alla nivåer och sätt. Ett av dem: en ny, 110 kvadratmeter stor skottramp i träningshallen, gjord av vaxad plast.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 12 kl. 06:30

Sveriges största smågrisföretag skapas

Foto: Claes Nyberg
Kvarnlyckan gård i Äspö slår ihop grisproduktionen med Gärsnäs smågris AB. Resultatet blir Sveriges största smågrisproduktion med cirka 54 000 uppfödda grisar om året.
När svensken står vid köttdisken och väljer ut sin middagsköttbit är det plånboken som styr.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.