DalaDemokraten > Nyheter

Monday, 22 April, 17:57

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

14-åringar arbetade 14 timmar per dagTvå 14-åriga sommarjobbare har arbetat mer än fjorton timmar per dag på ett företag i Rättvik.
- Det är det värsta vi sett i sommar, säger Viktor Rasjö, ombudsman i LO-distriktet Dalarna och Gävleborg..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Rättvik, Viktor Rasjö, LO, Dalarna, Gävleborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 14-åringar, arbetade14 , timmar, per, dag
Barometern - 04 feb 14 kl. 07:03

Vem betalar för färre arbetade timmar i veckan?

Nyligen tog Vänsterpartiet beslut om att driva frågan om förkortad arbetstid. Ett beslut som klargör vänsterkantens prioriteringar. Deras mål är att lagstifta om 30-timmars arbetsvecka, det vill säga sex timmars arbetsdag.

BT - 13 feb 14 kl. 13:14

Färre arbetade timmar ? vem betalar?

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill ha en generell arbetstidsförkortning. En sänkning av arbetstiden måste dock finansieras antingen genom sänkta löner, minskade resurser till välfärden eller kraftigt höjda skatter. Vilka av de alternativen föreslår V och MP?

YLE - 15 okt 13 kl. 11:39

Barn behöver motionera minst två timmar per dag

Barn borde röra på sig minst två timmar per dag. Sittandet framför dataskärmar och TV apparater borde inte uppta mera än högst två timmar av fritiden. Det här är rekommendationer som idrottsföreningen Nuori Suomi kommer med och som gymnastiklärare Eva Ramstedt håller med om.

BT - 08 maj 11 kl. 10:10

Fler arbetade timmar med platt inkomstskatt

Det finns ingen ände på allt som den nya socialdemokratin vill fördela ut i nya välfärdssatsningar i samband med omvalet i Västra Götaland, skriver Hans Dahlgren. Håkan Juholt (S) bedömer att statens pengar räcker till mycket. Det handlar om höjt tak i både sjukförsäkring och a-kassa.

DI - 19 aug 16 kl. 15:10

Opel drar ned antalet arbetade timmar på grund av brexit

Tyska fordonstillverkaren Opel, som ingår i General Motors, har beslutat sig för att dra ned antalet arbetade timmar vid två anläggningar i Tyskland..

DI - 01 aug 17 kl. 12:01

SCB:s miss: Räknade fel på arbetade timmar

SCB har publicerat ett nytt pressmeddelande om den snabberäknade BNP-utvecklingen under andra kvartalet där förändringen i antalet arbetade timmar har justerats ned till noll, jämfört med tidigare rapporterade +0,8 procent..

YLE - 07 sep 16 kl. 11:00

Rekommendation: Barn ska röra på sig minst tre timmar per dag

En vanlig dag för ett barn under 8 år ska innehålla minst tre timmar fysiska aktiviteter, och barnet ska helst inte sitta still mer än en timme i sträck. Så lyder de nya rekommendationerna. De tre timmarna av fysiska aktiviteter kan handla om allt från lätt motion till fartfyllda fysiska aktiviteter, antingen utomhus eller inomhus.

YLE - 23 jan 14 kl. 12:07

Vi ser på tv tre timmar per dag

Finländarna såg på lika mycket tv som tidigare i fjol, i medeltal drygt tre timmar per dag, visar Finnpanels årliga undersökning. Yles kanaler är fortfarande populärast, med 42 procent av tv-tiden. MTV:s andel var knappt 30 procent och Nelonen Medias kanaler drog drygt femton procent av tv-publiken.

Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:55

370 timmar per år lägger vi på sociala medier

Under 2016 använde svenskarna sociala medier i genomsnitt 7,1 timmar per vecka enligt IIS rapport ”Svenskarna och sociala medier 2016”. Siffran fortsätter att öka varje år. Beräknat på 52 veckor så blir det 370 timmar per år som vi tillbringar på Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter och alla andra sociala medier.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Har sovit två timmar per natt – i två månaderPolyfasisk sömn

Det började i maj, för två månader sedan. För andra gången skulle gotlänningen Andreas Sallmunds, 33, prova att sova polyfasiskt – en metod som innebär att man delar upp sömnen i intervaller. Nyheter24– Man måste lära kroppen att falla i djupsömn, och vara ganska mentalt stark för att kunna kliva upp exempelvis 04:50.

Expressen - 10 jun 13 kl. 10:20

"Pep pluggar tyska fyra timmar per dag"

Ingen kan anklaga Pep Guardiola för att inte göra sin hemläxa inför det stundande tränarjobbet i Bayern München. Brodern Pere har nu avslöjat att 42-åringen studerar tyska fyra timmar per dag för att kunna kommunicera med sina spelare. ?

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.