Dagen > Nyheter

Monday, 10 December, 02:43

Dagen - 04 jul 11 kl. 10:14

Så bjuds Gud in i den politiska debattenAtt tillföra en annan dimension till det politiska samtalet. Det är Dagen och Frälsningsarméns syfte med den årliga satsningen med "(G) som i Gud" på Almedalen.

I ett halvt decennium har Dagens Thomas Österberg, nu redaktionschef - tidigare opinionsredaktör, varit den som styrt upp alla de seminarier som Dagen och Frälsningsarmén arrangerar tillsammans i Almedalen.
Ett av de han bäst minns är från 2008 och handlade om förlåtelse i politiken.
- Både Lars Stjernkvist (S) och Tobias Krantz (FP) kom fram efteråt och sa att det var spännande att få prata om något helt annat och gav en annan twist in i samtalet.
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Gud, Dagen, Frälsningsarméns, Almedalen, Dagens Thomas Österberg, Frälsningsarmén, Lars Stjernkvist, Tobias Krantz, Österberg, Andlighet, Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , bjuds, Gudin i den , politiska, debatten
Dagen - 14 sep 11 kl. 03:00

Gud har en plan för det judiska folket

Först - jag använder begreppet "ersättningsteologi" i sin ursprungliga historiska betydelse: att kyrkan/församlingen ersatt det etniska Israel som förbundspartner och att alla löften till det judiska folket i GT i stället får sin tillämpning på den kristna kyrkan. Judarna har därmed inte längre någon särskild betydelse för Guds handlande i historien. Detta är ett uttryck för den hednakristna kyrkans förhävelse, som redan Paulus varnade för.

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Juholt avslöjar en okunnighet om både kyrkan och Gud


Det är en intressant men märklig bekännelse ledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt ger då han säger sig tro på kyrkan men inte på Gud. Det avslöjar oförmåga till analys och logik. Eller också avslöjar han en förvånande okunnighet om både kyrkan och Gud.

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Juholt avslöjar en okunnighet om både kyrkan och Gud

Det är en intressant men märklig bekännelse ledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt ger då han säger sig tro på kyrkan men inte på Gud. Det avslöjar oförmåga till analys och logik. Eller också avslöjar han en förvånande okunnighet om både kyrkan och Gud.

Dagen - 28 sep 11 kl. 03:00

Har Gud förskjutit Israel?

Med anledning av den senaste tidens debatt om att Gud skulle ha ersatt Israel med den kristna kyrkan, så vill jag naturligtvis protestera. Gud ersätter aldrig ett folk eller tar tillbaka något av sina löften. Det här måste vara ett rejält missförstånd.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 17:01

Politiska snuskbarn till Yngsjö

Foto: Peter Åklundh
Efter ett års uppehåll blir det åter teater i logen i Yngsjö. Eller rättare sagt, kabaré med sketcher, sånger och politik. Bakom initiativet står David Sigfridsson och scenkonstkollektivet Hej vad det svänger i kyrkan.

Dagen - 17 maj 11 kl. 14:36

Gud slagträ i sydafrikanskt val

En infekterad strid om vilket parti som egentligen är mest kristet i Sydafrika har blossat upp inför onsdagens lokalval. Bland annat har president Jacob Zuma från ANC påståtts vara utsedd av Gud. - Vi kräver att ANC slutar upp med denna hädelse, säger Theunis Botha, partiledare för Kristdemokraterna (CDP).

SmålandsPosten - 21 okt 14 kl. 07:14

Hon skriver som en komisk gud

Det här är helt enkelt en skitrolig bok om att bli vuxen i vår störda värld.  Det handlar om sex, relationer, dödsångest, mat och skapande. Dunham är brutal mot alla, mest mot sig själv, och jag uppskattar verkligen hur det där tjusiga ”integritet” lyser med sin frånvaro.

Dagen - 26 sep 17 kl. 03:05

Biörn Fjärstedt: Politiska partier kan inte göra kyrkan nyförälskad i Gud

Kyrkan i Sverige måste återvinna sin själ, bli nyförälskad­ i den Gud, som framträtt och visat sig i sin enfödde son Jesus Kristus. Det kan inte politiska partier få till, skriver Biörn Fjärstedt..

Dagen - 26 sep 17 kl. 03:05

Biörn Fjärstedt: Politiska partier kan inte göra kyrkan nyförälskad i Gud

Kyrkan i Sverige måste återvinna sin själ, bli nyförälskad­ i den Gud, som framträtt och visat sig i sin enfödde son Jesus Kristus. Det kan inte politiska partier få till, skriver Biörn Fjärstedt..

Världen Idag - 02 feb 18 kl. 00:00

Satte fokus på vardagshjältar – och tron på Gud

Jämfört med svensk politik innehåller amerikanska politiska tal betydligt mer av personliga, andliga/religiösa, historiska och kulturella anspelningar och inslag. Liksom framlyftandet av förebilder – hjältar – att ta efter i sitt eget liv. Det finns ett direkt personligt tilltal, som saknas hos oss svenskar, vilket gör våra politiska anföranden inte sällan relativt andefattiga.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 8 timmar sedan

Jonas Helgesson kampanjar för Musikhjälpen

Stå-upparen Jonas Helgesson engagerar sig i Musikhjälpen som i år samlar in pengar till en av världens mest diskriminerade grupper – de funktionsnedsatta..

Dagen - 9 timmar sedan

Legos rekorddonation hjälper barn i flyktingläger

Blott några veckor före jul donerar den danska leksaksjätten Lego närmare 900 miljoner kronor för att hjälpa barn i flyktingläger..

Dagen - 9 timmar sedan

Arresteringsvåg mot kristna i Iran

Inför julen sätter de iranska myndigheterna 114 kristna har gripits den senaste veckan, rapporterar Open Doors..

Dagen - 11 timmar sedan

Stakset startar organisation för effektivare evangelisation

För att effektivare kunna föra ut budskapet om Jesus startar Sebastian Stakset tillsammans med åtta vänner en ny organisation – Heart of evangelism..

Dagen - 14 timmar sedan

Barnperspektivet stärks vid skilsmässa i Danmark

Föräldrar i Danmark som vill skiljas måste läsa på om hur man samarbetar efter skilsmässan..

Dagen - Igår: 16:39

Ord från Jesaja blev 2018 års mest populära på Bibel-app

Profetens ord om att Gud ger styrka och tröst delades mest under året..

Dagen - Igår: 13:24

Pansarvagnar runt Triumfbågen inför nya massdemonstrationer i Frankrike

Många fruktar en våldsam helg där över 280 000 väntas delta i "gula västarnas" demonstrationer..

Dagen - Igår: 12:06

Läkarmissionen får toppnotering när det gäller kommunikation

Får bäst betyg av alla insamlingsorganisationer i kategorin ökad kännedom om organisationen..

Dagen - Igår: 11:29

Katolsk "kronprinsessa" tar över efter Merkel

Annegret Kramp-Karrenbauer blir ny partiledare för tyska kristdemokraterna CDU..

Dagen - Igår: 10:39

Explosion vid kyrkolokal i Spånga

Polis knackar nu dörr och ett område runt fastigheten är avspärrat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.