P3 > Nyheter

Sunday, 18 November, 08:44

Liknande nyheter

Taggar: Ska man kunna överklaga, gymnasiebetyg
Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 05:38

Att få överklaga sina betyg är en rättighet

SKOLSTART I KD:s nya skolpolitiska förslag frångår partiet sin tidigare linje om att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg ? och även M har skickat liknande signaler. Det är djupt beklagligt.

SVT - 21 feb 18 kl. 11:08

Tufft klara högskolan trots godkända gymnasiebetyg

Många elever som går direkt från gymnasiet till högskolan presterar inte tillräckligt bra. Trots att man har godkända gymnasiebetyg och bör vara redo för högre studier. Det visar en ny rapport från Skolverket..

YLE - 06 mar 17 kl. 20:22

Johaug väntar på besked från FIS: ”Hoppas att förbundet inte ska överklaga”

På tisdag ska internationella skidförbundet FIS komma med ett besked om man tänker överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Johaug och Antidoping Norge har tidigare valt att inte överklaga. I mitten av februari meddelade det norska idrottsförbundet att Therese Johaug stängs av i tretton månader på grund av dopning.

Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 11:07

Politiker vill minska miljöorganisationers rätt att överklaga

Idag har miljöorganisationer rätt att överklaga beslut som grundas på miljörelaterad lagstiftning, men den makten vill Sverigedemokraterna och politiker från Centerpartiet nu minska. Nyligen la Sverigedemokrater en motion om äganderätten. Bland annat föreslog de förändringar av strandskyddet och allemansrätten, men också att de vill begränsa miljöorganisationers makt att överklaga miljömål.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 14 kl. 10:01

HBK måste överklaga igen

Foto: Tomas Nyberg
Förlusten blev en vinst och vinsten blev ett omspel. Turerna har varit många när det gäller matchen mellan Lundagård och Trelleborg HBK i handbollens division ett.Handbollsförbundet har sagt sitt, nu funderar HBK på att överklaga till riksidrottsnämnden.

YLE - 06 dec 16 kl. 11:51

CSKA har tre dagar på sig att överklaga Eremenkos avstängning

Roman Eremenko och CSKA Moskva har nu tre dagar på sig att överklaga mittfältarens avstängning. Uefa bekräftar nu att man skickat en skriftlig förklaring till klubben. I mitten av november kom beskedet: Roman Eremenko stängs av i två år för bruk av kokain.

YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:01

Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet. Enligt advokaten Christian B. Hjort bryter domen bryter mot den så kallade proportionalitetsprincipen, som innebär att straffet motsvarar brottet.

Alingsås tidning - 15 nov 17 kl. 05:30

Låter bli att överklaga

Kommunfullmäktiges ordförande Mattias Olsson (M) anser att ärendet i kommunstyrelsen om ensamkommande asylsökande borde behandlats av kommunfullmäktige. Nu tas ärendet om, därför avstår Mattias från att överklaga. Mattias Olsson har skickat följande meddelande till kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).

Fler nyheter från P3

P3 - Igår: 22:11

Tusentals ville hedra Avicii

Tusentals personer närvarade vid den minnesgudstjänst som hölls i kväll för artisten Tim ”Avicii” Bergling som avled i april i år, bara 28 år gammal. – All kärlek vi mött har gett oss hopp i denna svåra stund, sa Klas Bergling, Aviciis pappa..

P3 - I förrgår: 06:00

Hon överlevde massjälvmorden i Jonestown

På söndag är det 40 år sen över 900 personer hittades döda i Jonestown i Guyana i vad som brukar kallas för ett av historiens värsta masssjälvmord..

P3 - 15 nov 18 kl. 06:00

Förlorade sin storebror till det dödliga våldet

På söndag kommer Linnea Färsjö att hålla tal under en manifestation i Stockholm mot det dödliga våldet i Sverige. Hennes storebror sköts ihjäl i början på förra året..

P3 - 13 nov 18 kl. 16:50

Flera i "fuskligan" på fri fot

Rättegången mot ligan som misstänks ha sålt fusk till högskoleprovet är i full gång. Men flera okända medhjälpare är på fri fot..

P3 - 08 nov 18 kl. 17:06

Tio män gripna på Zanzibar – misstänks vara gay

Tio män har gripits på ön Zanzibar i Tanzania efter misstankar om att de är gay, enligt uppgifter från Amnesty International..

P3 - 08 nov 18 kl. 11:18

SSU-ledning ställer ultimatum efter skandalen i Skåne

Skandalen inom SSU i Skåne fortsätter att växa, flera personer har delat antisemitiska och våldsbejakande inlägg på sociala medier. Det rapporterar Kvällsposten. Nu ställer SSU-ledningen ultimatum mot distriktet för fortsatt finansiering..

P3 - 08 nov 18 kl. 05:30

17-åring åtalas för pizzeriamordet i Rinkeby

I dag startar rättegången där en 17-åring står åtalad för mord på en 25-årig kille som blev ihjälskjuten inne på en pizzeria i Rinkeby i Stockholm..

P3 - 07 nov 18 kl. 07:00

Framtidsscenarierna som skrämmer svenskarna mest

Klimatförändringar, krig och antibiotikaresistens är de scenarion som svenskar är mest rädda för enligt en undersökning som P3 Dystopia har beställt..

P3 - 06 nov 18 kl. 13:00

Många unga struntar i mellanårsvalet

Få unga väljare brukar rösta i mellanårsvalen i USA. Mycket pekar på att det blir annorlunda i år, men fortfarande väljer många att strunta i att rösta..

P3 - 06 nov 18 kl. 05:16

Unga kan avgöra mellanårsvalet i USA

Idag går amerikanerna till kongressval. Unga väljare kan vara med och avgöra det som båda sidorna kallar för att av de viktigaste valen någonsin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.