P3 > Nyheter

Saturday, 17 February, 20:43

Liknande nyheter

Taggar: Ska man kunna överklaga, gymnasiebetyg
Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 05:38

Att få överklaga sina betyg är en rättighet

SKOLSTART I KD:s nya skolpolitiska förslag frångår partiet sin tidigare linje om att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg ? och även M har skickat liknande signaler. Det är djupt beklagligt.

YLE - 06 mar 17 kl. 20:22

Johaug väntar på besked från FIS: ”Hoppas att förbundet inte ska överklaga”

På tisdag ska internationella skidförbundet FIS komma med ett besked om man tänker överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Johaug och Antidoping Norge har tidigare valt att inte överklaga. I mitten av februari meddelade det norska idrottsförbundet att Therese Johaug stängs av i tretton månader på grund av dopning.

Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 11:07

Politiker vill minska miljöorganisationers rätt att överklaga

Idag har miljöorganisationer rätt att överklaga beslut som grundas på miljörelaterad lagstiftning, men den makten vill Sverigedemokraterna och politiker från Centerpartiet nu minska. Nyligen la Sverigedemokrater en motion om äganderätten. Bland annat föreslog de förändringar av strandskyddet och allemansrätten, men också att de vill begränsa miljöorganisationers makt att överklaga miljömål.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 14 kl. 10:01

HBK måste överklaga igen

Foto: Tomas Nyberg
Förlusten blev en vinst och vinsten blev ett omspel. Turerna har varit många när det gäller matchen mellan Lundagård och Trelleborg HBK i handbollens division ett.Handbollsförbundet har sagt sitt, nu funderar HBK på att överklaga till riksidrottsnämnden.

YLE - 06 dec 16 kl. 11:51

CSKA har tre dagar på sig att överklaga Eremenkos avstängning

Roman Eremenko och CSKA Moskva har nu tre dagar på sig att överklaga mittfältarens avstängning. Uefa bekräftar nu att man skickat en skriftlig förklaring till klubben. I mitten av november kom beskedet: Roman Eremenko stängs av i två år för bruk av kokain.

YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:01

Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet. Enligt advokaten Christian B. Hjort bryter domen bryter mot den så kallade proportionalitetsprincipen, som innebär att straffet motsvarar brottet.

Alingsås tidning - 15 nov 17 kl. 05:30

Låter bli att överklaga

Kommunfullmäktiges ordförande Mattias Olsson (M) anser att ärendet i kommunstyrelsen om ensamkommande asylsökande borde behandlats av kommunfullmäktige. Nu tas ärendet om, därför avstår Mattias från att överklaga. Mattias Olsson har skickat följande meddelande till kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).

Kristianstadsbladet - 15 jun 12 kl. 09:45

Kommunen kommer att överklaga domen

Kommunen kommer att överklaga beslutet om va-taxan till kammarrätten. Under tiden fortsätter den nya avgiften som sätts efter tomtens storlek att gälla.
Kommunfullmäktiges beslut om va-taxa med en anläggningsavgift som beror på tomtstorleken var felaktigt.

Fler nyheter från P3

P3 - I förrgår: 14:45

Aktivister använder filmen "Three Billboards" för att uppmärksamma branden i Grenfell Tower

I filmen "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" köper en mamma plats på tre reklamskyltar för att få polisen att utreda dotterns död. Nu har aktivister i London gjort samma sak..

P3 - 12 feb 18 kl. 16:44

Moderaterna illustrerar bilbränder i Göteborg med bild från Vancouver

Moderaternas kampanjfilm om Göteborg visar bland annat bilder med brinnande bilar. Men bilderna är inte från Göteborg – utan Kanada..

P3 - 12 feb 18 kl. 10:05

Politiska vildar blir utan pengar

Det blir inga pengar för de tre politiska vildarna, och före detta Sverigedemokraterna, i riksdagen Pamel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson..

P3 - 12 feb 18 kl. 06:00

Alla riksdagspartier vill se över möjlighet att förbjuda oregistrerade kontantkort

Terroråtalade Rakhmat Akilov använde 53 olika sim-kort, enligt polisens förundersökning efter dådet på Drottninggatan..

P3 - 08 feb 18 kl. 16:50

Majoritet av riksdagspartierna: Lootlådor kan klassas som lotteri

Efter P3 Nyheters granskning av packs i tevespelet FIFA öppnar nu en majoritet av riksdagspartierna upp för att se över om lootlådor ska klassas som lotteri..

P3 - 07 feb 18 kl. 06:00

Oscar blev beroende av packs i FIFA

Spelberoendes riksförbund varnar för att så kallade lootlådor i tevespel kan leda till spelberoende med pengar. Oscar Hansson la tusentals kronor på att köpa packs i tevespelet FIFA Ultimate Team. Ett beteende han själv beskriver som ett beroende..

P3 - 07 feb 18 kl. 06:00

Ardalan Shekarabi: Lootlådor kan klassas som lotteri redan 2019

Lootlådor, alltså paket som du köper i tevespel med slumpmässigt innehåll, kan komma att klassas som lotteri i framtiden. Det säger civilminister Ardalan Shekarabi efter att ha tagit del av P3 Nyheters granskning..

P3 - 06 feb 18 kl. 06:00

Efter terrordådet: Säkerhetsbranschen efterlyser bättre samarbete med polisen

Polisen tar inte tillräckligt tillvara på säkerhetsbranschens resurser under terrorattentat. Det skriver branschorganisationen Säkerhetsföretagen i rapporten "Först på plats när terror slår till" efter terrordådet på Drottninggatan i april..

P3 - 05 feb 18 kl. 06:00

Drogtester i arbetslivet fortsätter att öka

Antalet drogtester i arbetslivet har ökat konstant i flera år, det visar siffror från Karolinska universitetssjukhuset och Unilabs, de två labb som analyserar flest drogtester från arbetslivet..

P3 - 02 feb 18 kl. 12:00

Unik dom: Hovrätten fäller kille för fusk på högskoleprovet

En kille dömdes i dag för fusk på högskoleprovet av Svea hovrätt. Det är första gången någon döms för det i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.