P3 > Nyheter

Sunday, 19 August, 23:06

Liknande nyheter

Taggar: Ska man kunna överklaga, gymnasiebetyg
Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 05:38

Att få överklaga sina betyg är en rättighet

SKOLSTART I KD:s nya skolpolitiska förslag frångår partiet sin tidigare linje om att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg ? och även M har skickat liknande signaler. Det är djupt beklagligt.

SVT - 21 feb 18 kl. 11:08

Tufft klara högskolan trots godkända gymnasiebetyg

Många elever som går direkt från gymnasiet till högskolan presterar inte tillräckligt bra. Trots att man har godkända gymnasiebetyg och bör vara redo för högre studier. Det visar en ny rapport från Skolverket..

YLE - 06 mar 17 kl. 20:22

Johaug väntar på besked från FIS: ”Hoppas att förbundet inte ska överklaga”

På tisdag ska internationella skidförbundet FIS komma med ett besked om man tänker överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Johaug och Antidoping Norge har tidigare valt att inte överklaga. I mitten av februari meddelade det norska idrottsförbundet att Therese Johaug stängs av i tretton månader på grund av dopning.

Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 11:07

Politiker vill minska miljöorganisationers rätt att överklaga

Idag har miljöorganisationer rätt att överklaga beslut som grundas på miljörelaterad lagstiftning, men den makten vill Sverigedemokraterna och politiker från Centerpartiet nu minska. Nyligen la Sverigedemokrater en motion om äganderätten. Bland annat föreslog de förändringar av strandskyddet och allemansrätten, men också att de vill begränsa miljöorganisationers makt att överklaga miljömål.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 14 kl. 10:01

HBK måste överklaga igen

Foto: Tomas Nyberg
Förlusten blev en vinst och vinsten blev ett omspel. Turerna har varit många när det gäller matchen mellan Lundagård och Trelleborg HBK i handbollens division ett.Handbollsförbundet har sagt sitt, nu funderar HBK på att överklaga till riksidrottsnämnden.

YLE - 06 dec 16 kl. 11:51

CSKA har tre dagar på sig att överklaga Eremenkos avstängning

Roman Eremenko och CSKA Moskva har nu tre dagar på sig att överklaga mittfältarens avstängning. Uefa bekräftar nu att man skickat en skriftlig förklaring till klubben. I mitten av november kom beskedet: Roman Eremenko stängs av i två år för bruk av kokain.

YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:01

Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet. Enligt advokaten Christian B. Hjort bryter domen bryter mot den så kallade proportionalitetsprincipen, som innebär att straffet motsvarar brottet.

Alingsås tidning - 15 nov 17 kl. 05:30

Låter bli att överklaga

Kommunfullmäktiges ordförande Mattias Olsson (M) anser att ärendet i kommunstyrelsen om ensamkommande asylsökande borde behandlats av kommunfullmäktige. Nu tas ärendet om, därför avstår Mattias från att överklaga. Mattias Olsson har skickat följande meddelande till kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).

Fler nyheter från P3

P3 - 15 aug 18 kl. 06:00

Ungern vill förbjuda genusvetenskap

Regeringen i Ungern vill förbjuda genusvetenskap som ämne på universiteten från och med nästa år. Något som har fått folk i landet att reagera..

P3 - 10 aug 18 kl. 06:00

Endast fyra av 29 festivaltafs i Malmö gick till rätten

Totalt 29 sexualbrott anmäldes på Malmöfestivalen förra året och 17 personer greps på plats. Men bara tre ställdes inför rätta..

P3 - 09 aug 18 kl. 06:00

Helsingborg Pride portar varumärken och uniformer

I helgen är det prideparad i Helsingborg – och i den tillåts varken varumärken eller uniformer..

P3 - 08 aug 18 kl. 12:51

Fortsatt högt förtroende efter våldtäktsanklagelser inom MUF

Trots uppgifter om sexuella övergrepp och trakasserier inom Moderaternas Ungdomsförbund så har många fortfarande högt förtroende för ledningen..

P3 - 16 jul 18 kl. 06:00

Sexting – roligare för killar?

Tjejer har mer negativa erfarenheter av sexting än killar. Det visar en studie gjord med högstadieelever i Västsverige..

P3 - 09 jul 18 kl. 05:30

Blinda får fler chanser på högskoleprovet

Personer som är blinda eller har synnedsättning kan bara skriva högskoleprovet tre gånger. Men från och med i höst blir det möjligt att göra det varje år..

P3 - 06 jul 18 kl. 06:00

New York öppnar kommunalt härbärge för hemlösa hbtq-personer

New York ska öppna det första kommunalt drivna härbärget för unga hemlösa hbtq-personer. Det finns redan sådana härbärgen drivna av frivilligorganisationer, då en stor del av stadens unga hemlösa är hbtq..

P3 - 05 jul 18 kl. 16:00

Influencers of Sweden:s grundare: "Orolig och lite frustrerad"

Idag släppte P3 Nyheter en granskning om influencers och valet. Nu reagerar intresseorganisationen Influencers of Sweden..

P3 - 05 jul 18 kl. 06:00

Influencers kan köpas för att påverka valet

Influencers skulle kunna användas som verktyg för att föra ut åsikter mot betalning, i syfte att påverka valet i höst – utan att följarna får veta att åsikterna är köpta. Det visar en granskning som P3 Nyheter har gjort..

P3 - 21 jun 18 kl. 06:00

Mammorna letar efter sina försvunna barn: "Om stången luktar är det ett tecken på att det finns en kropp"

Mer än 34 000 mexikaner är anmälda försvunna i Mexiko och antas ha fallit offer för organiserad brottslighet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.