P3 > Nyheter

Tuesday, 22 May, 12:05

Liknande nyheter

Taggar: Ska man kunna överklaga, gymnasiebetyg
Regeringen - 22 maj 12 kl. 14:14

Nya gymnasiebetyg i egen grupp vid antagning till högskolan

Elever med examen från nya gymnasieskolan ska under en övergångsperiod konkurrera i en egen urvalsgrupp vid antagningen till högskolan. Eftersom nya betygsskalan har fler steg kommer det att bli svårare för eleverna att nå det högsta betyget. Vid antagning till högskolan kommer sökande från den nya gymnasieskolan med de nya betygen alltså att ha svårare att konkurrera om en plats på en utbildning om de hamnar i samma grupp som personer med äldre gymnasiebetyg.

SVT Debatt - 19 aug 13 kl. 05:38

Att få överklaga sina betyg är en rättighet

SKOLSTART I KD:s nya skolpolitiska förslag frångår partiet sin tidigare linje om att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg ? och även M har skickat liknande signaler. Det är djupt beklagligt.

SVT - 21 feb 18 kl. 11:08

Tufft klara högskolan trots godkända gymnasiebetyg

Många elever som går direkt från gymnasiet till högskolan presterar inte tillräckligt bra. Trots att man har godkända gymnasiebetyg och bör vara redo för högre studier. Det visar en ny rapport från Skolverket..

YLE - 06 mar 17 kl. 20:22

Johaug väntar på besked från FIS: ”Hoppas att förbundet inte ska överklaga”

På tisdag ska internationella skidförbundet FIS komma med ett besked om man tänker överklaga Therese Johaugs dopningsdom. Johaug och Antidoping Norge har tidigare valt att inte överklaga. I mitten av februari meddelade det norska idrottsförbundet att Therese Johaug stängs av i tretton månader på grund av dopning.

Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 11:07

Politiker vill minska miljöorganisationers rätt att överklaga

Idag har miljöorganisationer rätt att överklaga beslut som grundas på miljörelaterad lagstiftning, men den makten vill Sverigedemokraterna och politiker från Centerpartiet nu minska. Nyligen la Sverigedemokrater en motion om äganderätten. Bland annat föreslog de förändringar av strandskyddet och allemansrätten, men också att de vill begränsa miljöorganisationers makt att överklaga miljömål.

Trelleborgs Allehanda - 24 jan 14 kl. 10:01

HBK måste överklaga igen

Foto: Tomas Nyberg
Förlusten blev en vinst och vinsten blev ett omspel. Turerna har varit många när det gäller matchen mellan Lundagård och Trelleborg HBK i handbollens division ett.Handbollsförbundet har sagt sitt, nu funderar HBK på att överklaga till riksidrottsnämnden.

YLE - 06 dec 16 kl. 11:51

CSKA har tre dagar på sig att överklaga Eremenkos avstängning

Roman Eremenko och CSKA Moskva har nu tre dagar på sig att överklaga mittfältarens avstängning. Uefa bekräftar nu att man skickat en skriftlig förklaring till klubben. I mitten av november kom beskedet: Roman Eremenko stängs av i två år för bruk av kokain.

YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

YLE - 23 aug 17 kl. 09:01

Norsk tidning: Johaug kan överklaga civilt

På tisdagen kom domen: Therese Johaugs 13 månader långa avstängning förlängdes av idrottens skiljedomstol Cas till 18 månader, men ännu är nödvändigtvis inte sagan all i fallet Johaug uppger norska Dagbladet. Enligt advokaten Christian B. Hjort bryter domen bryter mot den så kallade proportionalitetsprincipen, som innebär att straffet motsvarar brottet.

Alingsås tidning - 15 nov 17 kl. 05:30

Låter bli att överklaga

Kommunfullmäktiges ordförande Mattias Olsson (M) anser att ärendet i kommunstyrelsen om ensamkommande asylsökande borde behandlats av kommunfullmäktige. Nu tas ärendet om, därför avstår Mattias från att överklaga. Mattias Olsson har skickat följande meddelande till kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).

Fler nyheter från P3

P3 - Igår: 06:00

Rikspolischefen kallar till extrainkallade möten - vill se fler platser på polisutbildningen

Polisen kräver att 1 020 studenter ska komma in på polisutbildningen vårterminen 2019. Polisutbildningarna säger att det inte går utan att tumma på kvaliteten och detta har nu fått rikspolischefen att kalla lärosätenas rektorer till möte med kort varsel..

P3 - 18 maj 18 kl. 15:50

Rappare döms för grovt vapenbrott - polisen analyserade musiken

Två personer har dömts för grovt vapenbrott vid Solna tingsrätt. En av de är en rappare, som dömdes till två års fängelse för bland annat grovt vapenbrott..

P3 - 17 maj 18 kl. 06:00

Studentmösseföretag skriver etiskt ramverk efter granskning av kritiserade metoder

Gratis studentmössor, utlandsresor och chans till arbetsintervju - det var företagens knep för att få samarbeten med elevkårer, som vi avslöjat tidigare. Nu släpper de stora studentmösseföretagen ett etiskt ramverk..

P3 - 09 maj 18 kl. 06:00

Stockholmsrappare bland fyra dömda vapenbrott – polisen tror domen kan ha avkylande effekt på konflikt i Järvaområdet

Fyra personer dömdes förra veckan till fängelse av Solna tingsrätt i Stockholm för bland annat grovt vapenbrott och grovt häleri. En av dem är en känd Stockholmsrappare som dömdes till 3 år och 6 månaders fängelse..

P3 - 08 maj 18 kl. 06:00

Önskar fler forum där killar kan prata om sitt mående

Flera organisationer och föreningar säger att det behövs fler stödchattar för killar..

P3 - 04 maj 18 kl. 09:05

Amerikanska rapparen G-Eazy erkänner brott

Den världskända amerikanska rapparen G-Eazy åtalas för tre brott efter nattklubbsbråket i Stockholm natten mot torsdag. Han erkänner alla..

P3 - 03 maj 18 kl. 14:37

Världskänd amerikansk rappare begärs häktad efter bråk på nattklubb i Stockholm

En amerikansk rappare har begärts häktad av åklagare i Stockholm efter ett bråk på en klubb natten till i dag..

P3 - 02 maj 18 kl. 06:00

Forskare: FN-mål om avskogning kommer förmodligen inte nås

FN:s mål att halvera avskogningen till 2020 kommer förmodligen inte att nås, säger forskare till P3 Nyheter. En av anledningarna är palmoljeindustrin..

P3 - 26 apr 18 kl. 06:00

Regeringen synar lootlådor i tv- och dataspel

Efter P3 Nyhyters granskning av FIFA-packs har regeringen bett Lotteriinspektionen se över de rättsliga frågorna kring lootlådor..

P3 - 25 apr 18 kl. 06:00

Oklart vilka metoder som kan hjälpa hbtq-personer med psykisk ohälsa

Det behövs mer kunskap om vilka metoder som kan förebygga psykisk ohälsa bland hbtq-personer, enligt en rapport från Folkhälsomyndigheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.