Alliansfritt Sverige > Opinion

Monday, 18 February, 04:48

Alliansfritt Sverige - 22 jun 11 kl. 20:00

Skånberg är fortfarande för hädelselagstiftning - i SverigeHÄDELSE. Tuve Skånberg vill införa hädelselagstifning i Sverige, men inte i Pakistan. Eller vänta: nu vill ha ta bort den som finns i Pakistan och ersätta den med en ny.
Skånberg i Dagen:- Min poäng är att man inte bör få hetsa mot en religion, något som jag tror blir allt viktigare för att inte få konflikter mellan religionerna. Om vi inte hittar ett samhälle där vi kan leva med varandra får vi en värld som exploderar, säger han.Norge har en sådan lagstiftning. Den stoppade Monty Pythons film Life of Brian. Men faktum är att vi håller med Skånberg på när som en på ett ord. Byt ut "mot" mot "med" så börjar det likna något. Men det är ju självklart inte det Skånberg vill uppnå.- Det handlar i stället om när det rör sig om ett medvetet och långdraget förföljande av en religion, som i 30-talets Tyskland eller i Pakistan i dag där det hetsas mot kristendom och hinduism. Där borde det finnas en gräns för hetsen, säger han.Vi har lagar som förbjuder hets mot folkgrupp i Sverige. Hetsas det så kan det straffas. Och att dra paralleler till Nazityskland är att ta i. Ungefär som när Skånberg drog paralleler till Nazistyskland när Frälsningsarmén syn på homsexuella granskades.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Sverige, HÄdelse, Skånberg, Pakistan, Dagen, Monty Pythons, Life, Brian, Tyskland, Nazityskland, Nazistyskland, Frälsningsarmén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånbergär , fortfarandeför , hädelselagstiftningi , Sverige
Alliansfritt Sverige - 03 jan 14 kl. 10:34

Skånberg fortsätter att hetsa för hädelselagstiftning

Den kristdemokratiska ärkereaktionären Tuve Skånberg är i farten igen. Denna gång är det hans käpphäst, hädelselagstiftning, som luftas i den frikyrkliga tidningen Dagen. Min egen åsikt är att det borde gå en gräns någonstans för hur långt man får gå i sina trakasserier.

Expressen - 26 maj 14 kl. 07:13

Dana White: "Kanske väljer Sverige"

Drömmen om en titelmatch på svensk mark lever vidare för The Mauler. Enligt UFC-presidenten Dana White är Sverige fortfarande ett hett alternativ. - Vi kanske fortfarande väljer Sverige.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 14 kl. 09:49

I Reinfeldts Sverige riskerar 15 000 äldre att svälta ihjäl

Efter åtta år tycks regeringen ha en vänta och se-approach inom vissa områden. Äldreomsorgen verkar vara ett utav dem. Här finns de nu så pass stora problem att äldres liv är i fara, de riskerar att svälta ihjäl.

Alliansfritt Sverige - 23 sep 11 kl. 06:00

EU: ?Sverige näst sämst på att inspektera djurtransporter?


SILVERMEDALJ. Det här rev ju alliansen av ganska snabbt. Fria Tidningen:?

Alliansfritt Sverige - 27 jan 11 kl. 11:00

Moderaterna vill fortfarande dra ned på idrotten

RETRÄTT. Efter massiv kritik vänder Moderaterna i Stockholm kappan efter vinden. Eller i alla fall till hälften.

Alliansfritt Sverige - 02 sep 11 kl. 13:00

Fortfarande inga flyktingbarn i Laholm


?VÄLKOMMEN?. I Moderatstyrda Laholm tar man fortfarande inte emot ensamkommande flyktingbarn.

BT - 08 dec 11 kl. 14:40

Wayne Rooneys straff kortat - men han missar matchen mot Sverige

Englands anfallsstjärna Wayne Rooney har fått sin avstängning i EM-fotbollen nästa år kortad från tre till två matcher. Men han missar fortfarande fajten mot Sverige. Beslutet togs av Uefa efter överklagan från Engelska fotbollsförbundet.

Alliansfritt Sverige - 26 dec 11 kl. 12:00

Moderaterna nekar fortfarande papperslösa vård


OMÄNSKLIGT. Nu har det snart gått fyra år sen Alliansen beslutade (läs: gjorde ett PR-stunt) om att utreda vård för papperslösa. Fortfarande har ingenting hänt.

Alliansfritt Sverige - 14 okt 12 kl. 12:30

Fortfarande riskabelt att rapportera brister i privat vård

STILLSTÅENDE. För ett år sedan uppmärksammades väldiga brister hos Caremaägda äldreboenden i Stockholm. Hade det skett i offentlig verksamhet hade det säkerligen kommit fram tidigare, då personal som rapporterar om missförhållanden har lagskydd mot repressalier.

Alliansfritt Sverige - 13 mar 14 kl. 13:51

Cancersjuka tvingas fortfarande jobba

Trots att regeringen fått stark kritik för hur sjukförsäkringen stramats åt så mycket att cancersjuka tvingas jobba, har inget hänt. När kritiken började komma 2009 backade regeringen i frågan, och skulle låta folk bli friska från cancer i fred - men idag utförsäkras folk fortfarande, visar en undersökning som Dagens Arena har gjort. De har tittat på tre fall där väldigt sjuka personer inte setts som tillräckligt sjuka av Försäkringskassan, trots att deras läkare sagt tvärtom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.