Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 26 September, 07:12

Kristianstadsbladet - 15 jun 11 kl. 06:30

Dikter som bärs av romantisk och svärmsik melankoliDikterna ? han debuterade 1907 ? bärs av en romantisk och svärmisk melankoli.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Odysseus, Finnegans, James, Yeats, William Blake, Joyces, Johansson, Lars Johansson, Ekelöf, Lars Gustav Hellströms, Birger Hedéns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diktersom , bärsav , romantiskoch , svärmsik, melankoli

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Värmande kväll om Birgit Nilsson

Det är en fantastisk livsresa som Birgit Nilsson gör, den aktuella 100-årsjubilaren från Bjärehalvön men med Bjärlöv som hemadress under en lång rad av år. Kulturredaktören Sune Johannesson ser en underhållande och intressant berättarföreställning om vår största operastjärna. Ny chans på onsdagskvällen.

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Beirut tar plats på Ystads konstmuseum

Ystads konstmuseums ambitiösa utställning med 15 konstnärer med kopplingar till Beirut är lika splittrad som berikande. Konstskribenten Carolina Söderholm möter både nutid och historia, både kunskap och frågeställningar om Libanons kosmopolitiska huvudstad..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Kulturprofilens häktningsbeslut överklagas

Den så kallade kulturprofilens advokat Björn Hurtig säger att han överklagar häktningsbeslutet, enligt SVT:s "Kulturnyheterna"..

Kristianstadsbladet - Igår: 15:48

Kulturprofilen häktas efter avslutad rättegång

Den så kallade kulturprofilen häktas för den första åtalspunkten, en av våldtäkterna, i väntan på dom från tingsrätten. ”Jag är säker på att han blir fälld”, säger kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Livet efter flykten från Irak skildras lättläst och nära

Från toppen till botten. Och tillbaka igen. Arkan Asaad berättar vidare om livet efter flykten från Irak..

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 16:27

Khavari visar kraft och kämpaglöd

Det är kanske lite töntigt att säga att ”den här unga kvinnan kommer att gå långt”. Men recensenten Rebecka Åhlund kan inte låta bli..

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 16:29

Självbelåten bok för oförstörda sinnen

I "En spricka i språket" skriver Sven-Eric Liedman och Per Magnus Johansson förälskat om sina idoler Karl Marx och Sigmund Freud. Recensenten Andrés Stoopendaal läser en bok som han inte riktigt vet vad han ska ta sig till med..

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 08:33

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

Kultursverige väntar med spänning på de inval som utlovats till Svenska Akademien. Men när ledamöterna lämnade Börshuset efter torsdagsmötet ville de inte säga någonting alls..

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 00:02

Monica, Birgit och regn i veckans kulturfemma

Inte en vecka utan kultur! Det är ju en självklarhet, men vad ska väljas i det rika utbudet? Svårt, men här är fem aktuella tips från kulturredaktör Sune Johannesson.

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 00:03

Biohöst med starka kvinnoporträtt

Höstens biopremiärer lockar med flera starka kvinnoporträtt. På tiden att kvinnornas historia ges mer plats, anser kulturjournalisten Henric Tiselius som har ägnat några dagar åt att se vad framtiden har att erbjuda. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.