Kristianstadsbladet > Kultur

Sunday, 09 December, 23:24

Liknande nyheter

Taggar: Diktersom , bärsav , romantiskoch , svärmsik, melankoli

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Vi söker en tv-serie – lucka 9

Gillian och David? Bakom lucka 9 gömmer sig en tv-serie. Rätt titel ger dig ytterligare en bokstav i vår Kulturkalender.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:59

Årets bästa böcker: Våra kritiker har valt

Bokåret 2018 har varit rikt, variationsrikt och intensivt. Men snart är det över, och det är dags att blicka bakåt för att minnas och summera. Flera av våra skribenter fick ett lika enkelt, som svårt uppdrag: Välj ut dina tre favoritböcker från bokåret 2018!

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:04

I Oslo möts nu och då

Varför delas Nobels fredspris ut i Oslo? Det står inte helt klart, men Peter Rosengren, skribent, tjänsteman och stadsguide i Kristianstad, funderar under sina promenader genom den norska huvudstadens olika stadsdelar av historia och nutid. .

Kristianstadsbladet - 05 dec 18 kl. 14:52

Danius inleder, Wennstam avslutar Vinter i P1

Författaren Katarina Wennstams feministiska brandfackla blev ett av årets mest omtalade Sommarprogram. Efter att lyssnarna sagt sitt återvänder hon som en av julens Vintervärdar i P1. ”Det tar vid där jag slutade”, säger hon..

Kristianstadsbladet - 05 dec 18 kl. 00:04

Lucka 5 frågar efter en opera

När det är dags för lucka 5 söker vi en opera-serie. Skriv ner första bokstaven, och för in den i den tävlingsblankett vi publicerade i lördags (1/12). Rätt mening kan löna sig!.

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 09:23

Akademien: Bra att domen har kommit

Även Svea hovrätt dömer den så kallade kulturprofilen, med nära koppling till Svenska Akademien, till fängelse. Han döms för ytterligare en våldtäkt och straffet skärps till 2,5 års fängelse. Svenska Akademien skriver i ett uttalande till TT att det är bra att offret för övergreppen har fått upprättelse..

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 00:04

Allting blir bättre om vi hjälper varandra

En händelse under julafton på 60-talet lever fortfarande kvar hos kulturredaktör Sune Johannesson, som en påminnelse om vilken betydelse var och en av oss har. .

Kristianstadsbladet - 03 dec 18 kl. 19:00

Är klimathotet på riktigt eller överdrivet?

Lördagens essä om Al Gores miljöengagemang får Jan Norlin i Åhus att reagera starkt. Enligt honom som visar flera vetenskapliga artiklar att det är naturliga orsaker bakom klimatförändringar. Essä-skribenten Kjell Andersson svarar direkt, och föreslår att både han och Norlin gjorde allt som gick för att motverka klimatkrisen..

Kristianstadsbladet - 03 dec 18 kl. 05:00

Nu öppnar vi lucka 3

Den 3 december är det dags för vår tredje gåta i Kulturkalendern. Gissa rätt titel och skriv ner den första bokstaven i ruta tre..

Kristianstadsbladet - 01 dec 18 kl. 01:00

Från sanning till handling med Al Gore

I helgen inleds nästa stora klimatmöte, i Katowice i Polen. Många kommer att följa förhandlingarna med spänning. En av talarna är Al Gore, USA:s förre vicepresident, som har varit en av de starkaste krafterna när det gäller att slå larm om klimatet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.