Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 21 March, 19:33

Liknande nyheter

Taggar: Diktersom , bärsav , romantiskoch , svärmsik, melankoli

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 13:00

Vem var Curt Hillfon? – konstnärens liv i bilder

Vem var Curt Hillfon? Våra fotografer och reportrar mötte honom flera gånger genom åren. Här är några av bilderna från deras möten..

Kristianstadsbladet - Igår: 19:00

”Curre är nog den mest färgstarka person vi har haft i Maglehem”

Konstnären Curt Hillfon avled i måndags efter en tids sjukdom. ”En färgstark och älskad person. Det här är en stor förlust för Maglehem", säger Gösta Eklund, i Maglehems kulturförening..

Kristianstadsbladet - Igår: 19:00

Sune Johannesson: ”Curt Hillfon var konstnär med stort K”

Curt Hillfon (1943-2018) var en av de absolut största konstnärerna på Österlen, ett konstnärskap där hela livet ingick. Kulturredaktören Sune Johannesson minns. .

Kristianstadsbladet - Igår: 17:03

Konstnären Curt Hillfon död

Konstnären Curt Hillfon, Maglehem, är död. Han avled på måndagen, 74 år gammal..

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 01:00

Paul Auster: ”4321”

Paul Austers ”4321” är en enormt uppslags- och infallsrik roman, men i sin strävan att berätta allt kommer den att stanna vid att berätta bara för mycket, anser recensenten Christian Swalander..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Ida Linde: ”Mördarens mamma”

Obarmhärtigt skärskådar Ida Linde i sin nya roman en mammas tillvaro efter att hennes son mördat ett annat barn. Den lyriska diskbänksrealismen skänker det mörka motivet ett litterärt skimmer som inger respekt..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:55

Dylan och den ständiga flykten

Tre gånger om året möts de i en kontorslokal för att frossa i deras gemensamma hjälte: Bob Dylan! Men livet för de medelålders männen håller på att ändras på flera vis, lyckas också de att förändra sig? Kulturredaktören Sune Johannesson ser nya Malmöpjäsen ”Dylansällskapet”.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 13:55

Svanholm Singers med kraft och känsla

Manskören från Lund, Svanholm Singers, bjöd på en rik och variationsrik konsert i söndags i Simrishamn. Musikskribenten Mattias Gejrot fick höra både nya verk och visor, kraftfullt och poetiskt. Men kanske var det väl många stycken?.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

Snyggt och blankt om Silvana Imam

Fotoboken ”Silvana” har som viktigaste uppgift att manifestera stjärnan Silvana Imams storhet, tycker Lena Kvist..

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 00:09

"Äntligen ser jag vad Bergmans Gudstrilogi betyder för mig”

I augusti förra året befann sig författaren Kristofer Flensmarck på Fårö som stipendiat vid Bergmangårdarna. Om dagarna satt han och skrev i Ingmar Bergmans arbetsrum, blickade ut över havet och reste in i 60-talets klassiska Gudstrilogi som han länge känt samhörighet med. Och plötsligt en dag förstod han vad trilogin har handlat om för honom.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.