Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 23 January, 23:29

Liknande nyheter

Taggar: Kritikfrån KU , kritiserar, kulturministern
Sydsvenskan - 31 maj 11 kl. 14:42

KU kritiserar kulturministern

Konstitutionsutskottet kritiserar kulturminister Adelsohn Liljeroth för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen.
Visserligen skriver KU att förhandsgranskningen inte strider mot grundlagens censurförbud men samtidigt får regeringen kritik för att beredningen av ärendet var bristfällig.

NT - 31 maj 11 kl. 14:06

Oenigt KU kritiserar kulturministern

Kulturministern får kritik av ett oenigt Konstitutionsutskott för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen..

SR - 19 jan 18 kl. 13:51

Ryska biografägare kritiserar kulturministern

I Ryssland får kulturministern hård kritik av ryska biografägare. Anledningen är att kulturministeriet flyttat fram premiären av den brittiska filmen "Paddington 2"..

SVT - I förrgår: 18:02

Kritik mot kulturministern efter hyllning av Mehmet Kaplan

Ett inlägg i sociala medier där den nytillträdda kulturministern Amanda Lind är hyllar sina föregångare inom Miljöpartiet har väckt kritik, timmar efter att den nya regeringen presenterats. Anledningen är att Lind inkluderar den kritiserade före detta MP-ministern Mehmet Kaplan, och beskriver denne som en ”hjälte och pionjär”..

Kristianstadsbladet - 31 maj 13 kl. 18:45

Enigt KU kritiserar kulturministern


Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se. I brevet uppmanade kulturministern sin partikamrat att "fatta ett klokt beslut" angående länsstyrelsens planer för strandängarna vid Haväng på Österlen.

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 19:46

KU kritiserar kulturministern

Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se..

Expressen - 5 timmar sedan

Experternas kritik mot nya skolpolitiken

Tre skolveteraner ger sina bästa tips till den nya utbildningsministern Anna Ekström. Alla tre kritiserar samtidigt januariavtalets skolreformer – av vitt skilda anledningar. – Det är gammal skåpmat i ny kostym, säger Hamid Zafar, före detta rektor i Biskopsgården, nu barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun..

SvD - 27 dec 14 kl. 21:35

Ulf Adelsohn kritiserar Kinberg Batra: Riktigt illa

Tillträdande moderatledaren Anna Kinberg Batra får kritik för överenskommelsen på Facebook. Bland de besvikna finns förre kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, hennes man den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn och hennes företrädare på kulturministerposten Cecilia Stegö Chliò..

SVT - 08 sep 16 kl. 17:22

Hård kritik mot regeringens antipiratarbete

Regeringens arbete med att ta fram förslag för att hindra olaglig spridning av film, spel och musik på nätet är en stor besvikelse. Det menar företrädare för upphovsrättsbranscherna som i dag kritiserar kulturminister Alice Bah Kuhne och regeringens arbete i frågan. Men kulturministern lovar att leverera förändringar som försvarar kulturarbetares upphovsrätt..

DN - I förrgår: 15:36

Kritik mot nya kulturministern för stöd till Kaplan

Den nya kulturministern Amanda Lind (MP) hyllar partiets tidigare ministrar på Facebook. Bland dem Mehmet Kaplan som avgick efter hård kritik 2016. ”Anmärkningsvärt”, skriver Svenska kommittén mot antisemitism..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Skånska kulturarbetare i protest mot budget

Hundratals skånska kulturscener och kulturarbetare har gått ut i en gemensam protest mot den minskade kulturbudgeten..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Prisad: Högskolelektor belönades av Akademien

Anna Smedberg Bondesson, lektor vid Högskolan Kristianstad har belönats med 60 000 kronor från Svenska Akademien. .

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Haushofer – helt enkelt litteratur av god klass

Marlen Haushofer är sannolikt mest känd för romanen ”Väggen”. Nu föreligger den första samlingen av noveller på svenska och recensenten Maria Ehrenberg är tagen..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 09:43

Djävulen har alltid följt med sin tid

På medeltiden förklarades Djävulens existens med att han härjade med Guds tillåtelse för att straffa människorna för deras synder. En totalt motsatt syn på honom i vår nutida era av psykologisering är när någon i ett radioprogram förklarade Djävulens beteende med att han hade haft en taskig barndom. Varje tid behöver sina förklaringsmodeller.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:00

I Rebecka Åhlunds nyktra sällskap

Kristianstadsbladet - 19 jan 19 kl. 10:00

Sorgen är fjäderlätt men prosan väger tungt

Caroline Albertine Minors noveller fängslar och kryper och under skinnet, tycker recensenten Lisa Marques Jagemark..

Kristianstadsbladet - 18 jan 19 kl. 15:41

Dessa böcker lånades mest: Vi har alla listor!

Feelgood, spänning, mysterier och biografier. Det är fyra populära teman hos läsarna. Åtminstone om man ser på statistiken över förra årets utlåning i biblioteken i nordöstra Skåne.

Kristianstadsbladet - 18 jan 19 kl. 13:31

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien. Det står klart sedan Akademien och Frostenson enats om en förlikning..

Kristianstadsbladet - 17 jan 19 kl. 21:15

Patrik Lundberg lämnar ett drömjobb för ett annat

Han drömde i tjugo år om att få skriva i Aftonbladet. Patrik Lundberg från Sölvesborg har fått leva sin dröm i fem år. Men den läsare som i fortsättningen vill ta del av hans krönikor måste byta till Expressen.

Kristianstadsbladet - 17 jan 19 kl. 00:11

Personlig minnesresa till Wien

Poeten och översättaren Cecilia Hansson har en livslång relation till Wien, och som vuxen reser hon tillbaka för att minnas. Resultatet blir en självbiografisk skildring om kärlek och identitet. Kulturskribenten Sune Johannesson har läst ”Au pair”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.