Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 18 October, 16:08

Liknande nyheter

Taggar: Kritikfrån KU , kritiserar, kulturministern
Sydsvenskan - 31 maj 11 kl. 14:42

KU kritiserar kulturministern

Konstitutionsutskottet kritiserar kulturminister Adelsohn Liljeroth för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen.
Visserligen skriver KU att förhandsgranskningen inte strider mot grundlagens censurförbud men samtidigt får regeringen kritik för att beredningen av ärendet var bristfällig.

NT - 31 maj 11 kl. 14:06

Oenigt KU kritiserar kulturministern

Kulturministern får kritik av ett oenigt Konstitutionsutskott för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen..

SR - 19 jan 18 kl. 13:51

Ryska biografägare kritiserar kulturministern

I Ryssland får kulturministern hård kritik av ryska biografägare. Anledningen är att kulturministeriet flyttat fram premiären av den brittiska filmen "Paddington 2"..

Kristianstadsbladet - 31 maj 13 kl. 18:45

Enigt KU kritiserar kulturministern


Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se. I brevet uppmanade kulturministern sin partikamrat att "fatta ett klokt beslut" angående länsstyrelsens planer för strandängarna vid Haväng på Österlen.

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 19:46

KU kritiserar kulturministern

Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se..

SvD - 27 dec 14 kl. 21:35

Ulf Adelsohn kritiserar Kinberg Batra: Riktigt illa

Tillträdande moderatledaren Anna Kinberg Batra får kritik för överenskommelsen på Facebook. Bland de besvikna finns förre kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, hennes man den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn och hennes företrädare på kulturministerposten Cecilia Stegö Chliò..

SVT - 08 sep 16 kl. 17:22

Hård kritik mot regeringens antipiratarbete

Regeringens arbete med att ta fram förslag för att hindra olaglig spridning av film, spel och musik på nätet är en stor besvikelse. Det menar företrädare för upphovsrättsbranscherna som i dag kritiserar kulturminister Alice Bah Kuhne och regeringens arbete i frågan. Men kulturministern lovar att leverera förändringar som försvarar kulturarbetares upphovsrätt..

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 15:32

Kulturministern: "Miljonprogrammen ska kulturupprustas"

Sverige behöver åtgärda sina bildningsklyftor och sin rasism. Det säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om regeringens satsningar på förortskultur, kulturarbetare och antirasistisk utbildning.
Under en fyraårsperiod ska kultursatsningar för 230 miljoner kronor genomföras i Sveriges miljonprogramsområden.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 14 kl. 15:32

Kulturministern: "Miljonprogrammen ska kulturupprustas"

Sverige behöver åtgärda sina bildningsklyftor och sin rasism. Det säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om regeringens satsningar på förortskultur, kulturarbetare och antirasistisk utbildning.
Under en fyraårsperiod ska kultursatsningar för 230 miljoner kronor genomföras i Sveriges miljonprogramsområden.

SR - 16 jan 18 kl. 11:47

Franska kulturministern kritiserar radiochef

Den franska kulturministern Francoise Nyssen skärper tonen mot chefen för den franska public serviceradion, Mathieu Gallet..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 09:16

Mordet på flyktingpojken gäckar Helsingborgspolisen

Kan det ligga rasism bakom? Fabian Risk får ännu ett mord att utreda. Stefan Ahnhems fjärde Helsingborgsdeckare är klart läsvärd, tycker recensenten Mats Palmquist..

Kristianstadsbladet - Igår: 00:11

Biblioteket – en makthavare

Vilken roll och vilket ansvar har biblioteken i mindre eller medelstora kommuner? Det undrar kulturjournalisten Bengt Eriksson i dagens krönika. För att få svar beger han sig till sin egen hemkommuns bibliotek, det i Sjöbo.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 21:00

Har jazzen i Kristianstad en framtid?

Den hett uppmärksammade jazzgruppen Tonbruket ger konsert på Kulturkvarteret på onsdag kväll. Som förband bjuder arrangören in till en öppen debatt om jazzens framtid i Kristianstad, under rubriken ”Vill vi ha jazz i Kristianstad?”.

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 15:08

Diktar om sorgen efter ett dött barn

I Tua Forsströms nya diktsamling ”Anteckningar” skildras sorgen efter ett barn som dött. Sökande och öppna dikter, utan förenklingar. Men boken hade förtjänat en bättre titel, menar kulturjournalisten Thomas Kjellgren..

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 13:48

Österlenkonstnären Gert Aspelin död

Österlenkonstnären Gert Aspelin är död, 73 är gammal. ”Han var en duktig konstnär, en av de bättre vi har haft på Österlen”, säger konstnärskollegan Bo Hultén. .

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 10:30

Hög igenkänningsfaktor för kattlängtare

Vem har inte önskat sig något litet och fluffigt som till exempel en kattunge. Grabben Gunnar längtar nästan ihjäl sig och på något sätt ska det väl gå att fixa?.

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 10:31

Starka bilder av skilsmässa

Hur gör man och hur känns det när ens föräldrar separerar? ”Pang poff Pavlo” är en rak och engagerande bilderbok som fokuserar helt på barnens situation vid en skilsmässa. Recensenten Jonna Fries har läst den..

Kristianstadsbladet - 15 okt 18 kl. 10:15

Sara Beischer återvänder till den lätt förvirrade samtiden

Sara Beischer är tillbaka med en ny roman om det ofrivilliga vårdbiträdet Moa. Maria Store läser en författare med pondus och energi..

Kristianstadsbladet - 14 okt 18 kl. 13:24

Världspremiär om att höra till

Skånes Dansteaters stora höstsatsning är en dubbel upplevelse om att vara medmänniska. Kulturskribenten Andrea Grapengiesser var på plats under lördagens världspremiär av ”Belonging”. .

Kristianstadsbladet - 13 okt 18 kl. 17:26

Akademien har planer för Frostensons avgång

Svenska Akademien har planer på att starta en ny utredning om ledamoten Katarina Frostenson inte avgår frivilligt. Det uppger ständige sekreteraren Anders Olsson till nyhetsbyrån Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.