Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 20 August, 11:13

Liknande nyheter

Taggar: Kritikfrån KU , kritiserar, kulturministern
Sydsvenskan - 31 maj 11 kl. 14:42

KU kritiserar kulturministern

Konstitutionsutskottet kritiserar kulturminister Adelsohn Liljeroth för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen.
Visserligen skriver KU att förhandsgranskningen inte strider mot grundlagens censurförbud men samtidigt får regeringen kritik för att beredningen av ärendet var bristfällig.

NT - 31 maj 11 kl. 14:06

Oenigt KU kritiserar kulturministern

Kulturministern får kritik av ett oenigt Konstitutionsutskott för hanteringen av förhandsgranskningen av nya public service-tjänster. Det framgår av KU:s yttrande som presenterades under tisdagen..

SR - 19 jan 18 kl. 13:51

Ryska biografägare kritiserar kulturministern

I Ryssland får kulturministern hård kritik av ryska biografägare. Anledningen är att kulturministeriet flyttat fram premiären av den brittiska filmen "Paddington 2"..

Kristianstadsbladet - 31 maj 13 kl. 18:45

Enigt KU kritiserar kulturministern


Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se. I brevet uppmanade kulturministern sin partikamrat att "fatta ett klokt beslut" angående länsstyrelsens planer för strandängarna vid Haväng på Österlen.

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 19:46

KU kritiserar kulturministern

Lena Adelsohn Liljeroth (M) kritiseras av ett enigt konstitutionsutskott för det privata brev hon skrev till Skånes landshövding, skriver svd.se..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Arbetsmiljöverket kritiserar vårdföretaget Attendo: "Ingen hänsyn tas till varken restider eller lunchraster"

Attendo i Östersund får kritik på flera punkter av Arbetsmiljöverket. Det handlar bland annat om....

SvD - 27 dec 14 kl. 21:35

Ulf Adelsohn kritiserar Kinberg Batra: Riktigt illa

Tillträdande moderatledaren Anna Kinberg Batra får kritik för överenskommelsen på Facebook. Bland de besvikna finns förre kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth, hennes man den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn och hennes företrädare på kulturministerposten Cecilia Stegö Chliò..

SVT - 08 sep 16 kl. 17:22

Hård kritik mot regeringens antipiratarbete

Regeringens arbete med att ta fram förslag för att hindra olaglig spridning av film, spel och musik på nätet är en stor besvikelse. Det menar företrädare för upphovsrättsbranscherna som i dag kritiserar kulturminister Alice Bah Kuhne och regeringens arbete i frågan. Men kulturministern lovar att leverera förändringar som försvarar kulturarbetares upphovsrätt..

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 15:32

Kulturministern: "Miljonprogrammen ska kulturupprustas"

Sverige behöver åtgärda sina bildningsklyftor och sin rasism. Det säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om regeringens satsningar på förortskultur, kulturarbetare och antirasistisk utbildning.
Under en fyraårsperiod ska kultursatsningar för 230 miljoner kronor genomföras i Sveriges miljonprogramsområden.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 14 kl. 15:32

Kulturministern: "Miljonprogrammen ska kulturupprustas"

Sverige behöver åtgärda sina bildningsklyftor och sin rasism. Det säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om regeringens satsningar på förortskultur, kulturarbetare och antirasistisk utbildning.
Under en fyraårsperiod ska kultursatsningar för 230 miljoner kronor genomföras i Sveriges miljonprogramsområden.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - Igår: 08:20

Sommar-final som en gripande föreställning

När artisten Rennie Mirro debuterar som värd för Sommar i P1 får han den stora äran att avsluta hela säsongen. Och han gör det på ett imponerande vis, ackompanjerad av ett åtta personer starkt band blir allt till en föreställning om att hitta sig själv. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:02

Bäst och sämst i Sommar

Det har varit en het sommar, men hur har Sommar varit? I helgen avslutas årets säsong av Sommar i P1 med en livesändande Sara Danius och artisten Rennie Mirro som gör finalen till en imponerande föreställning om att hitta sig själv. Idag lyfter tre kulturredaktörer fram sina favoriter och den som fick dem att gäspa högst.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:04

Pocketvalet: ”Vera”

Den fjärde romanen från Anne Swärd är en lika bred, som djup historia. Nyligen kom den i pocketformat, och blir kulturredaktören Sune Johannesson första pocketval denna sena sommar..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 00:05

Verklighetens Brösarp skildras med hjärta

Igenkänningsfaktorn är hög när Karin Brunk Holmqvist skildrar sitt Österlen, både vad gäller byarnas gator och människor. I nya ”Tango i tabernaklet” tar hon oss till Brösarp, och tar även ställning i frågan om flyktingmottagandet. Kulturjournalisten Bengt Eriksson tycker det luktar en hel del Fritiof Nilsson Piraten..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 15:52

Silvervägen är en deckardebut som skimrar

Stina Jacksons debut ”Silvervägen” är en glänsande socialrealistisk spänningsroman. .

Kristianstadsbladet - I förrgår: 12:24

Lysande kvinnothriller som går från Island till Sverige

Kristianstadsbladet - 17 aug 18 kl. 00:01

Poddar? Ska det va nåt? Absolut!

Det var så det började för min del, med frågan i rubriken. Nu har jag insett att det finns pärlor i poddvärlden som kompletterar Sveriges radio-utbudet på ett förträffligt vis..

Kristianstadsbladet - 16 aug 18 kl. 11:32

Söderberg vill få fler upptäcka opera

I nästa vecka startar den populära operasångaren Rickard Söderberg en Skåneturné för att berätta och sjunga om Malmö Operas kommande repertoar. Men också för att få fler att upptäcka opera..

Kristianstadsbladet - 13 aug 18 kl. 18:00

Vad viskade Sara i Bobs öra?

Vad viskade egentligen akademibossen i Bobs öra? Som smått besatt av Dylan undrar jag såklart. Svaret finns i – den bitvis underhållande – dagboken extra allt från när tiderna verkligen förändrades och Bob Dylan tilldelades Nobelpriset..

Kristianstadsbladet - 16 aug 18 kl. 07:00

Härligt, hjärtligt och med poetisk ilska

Hej, vad det går. På klingande dialekter och med härligt poetisk sarkasm bjuder Samantha Ohlanders och Sara Parkman upp till en dans som inte räds törnen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.