BT > Nyheter

Sunday, 16 June, 09:52

BT - 20 maj 11 kl. 08:06

Skolmedicinen bör tänka omVisst finns det inom komplementärmedicin tveksamma behandlingsmetoder, som saknar erforderlig evidens, men det finns det även inom skolmedicin, skriver Karin Dahlberg, professor i vårdvetenskap.
Hälso- och sjukvården hör till de områden som ofta debatteras. Med all rätt blir tongångarna höga, det gäller ju vår hälsa, vår möjlighet att leva ett gott liv, helst utan sjukdom, men annars med sådan hjälp att livet ändå kan bli uthärdligt och rent av gott.
Ibland blir emellertid tongångarna riktigt falska, Mats Reimers debattartikel är ett sådant exempel. Med maktinnehavarens självskrivna rätt angriper han ett av få verkligt seriösa försök att öppna diskussionen om den både snäva och förstelnade syn som bestämmer vår hälso- och sjukvård.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Karin Dahlberg, Reimers, Sverige, Reimer, Sveriges, Dahlberg, Linnéuniversitetet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolmedicinen, bör, tänkaom
YLE - 17 sep 17 kl. 17:59

Har du prövat på alternativ medicin?

Akupunktur, zonterapi, homeopati, atlasprofylax, bioresonans. Listan på alternativa vårdformer är lång, de här exemplen är bara en del av det som står till buds idag vid sidan av skolmedicinen. Har du använt dig av alternativ medicin?

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Stora investeringar på gång – ny förskola först på tur

En ny förskola i Skene med plats för omkring 100 barn står först på tur när stora investeringar inom skola och förskola är på gång i Mark. I höst ska det också att fattas beslut om en omfattande ombyggnad av Stommenskolan och nya skolor i Skene. – Det är stora investeringar som väntar, men Mark har en god ekonomi så vi kommer att klara av det här, säger Leif Sternfeldt (C)..

BT - 15 minuter sedan

Form, mönster och rörelse i ny utställning på Rydals museum

I Rydals museums utställningslokal rör sig spiraler, kvadrater och kurvor och skapar successivt nya former och mönster. Med bakgrund i såväl hantverk som industridesign har Morgan Ferm till sist landat i sin nisch – kinetisk, alltså rörlig, konst. Under lördagen fanns han på plats för sin vernissage.

BT - 30 minuter sedan

Abortlagar väcker ilska, engagemang hos unga

"Skrämmande men inte förvånande". Sådan är den allmänna reaktionen bland kvinnliga studenter på Spelman College i Georgia – en av de USA-delstater som nyligen införde en mycket strikt abortlag. Den infekterade abortfrågan splittrar amerikanerna, visar färska mätningar..

BT - 45 minuter sedan

Männen i S måste rannsaka sig själva

Istället för att männen i S rannsakar sig så går de till motattack, skriver Besviken väljare..

BT - 1 timme sedan

Livsuppehållande åtgärder inte alltid det bästa

Svar till Per Fröjd, BT 11/6..

BT - 1 timme sedan

Damberg: "Sveriges största samhällsproblem"

Mer måste göras för att stoppa sprängämnen från att komma in i landet över huvud taget, anser inrikesminister Mikael Damberg (S) som svar på att sprängningarna i Sverige har ökat kraftigt. Ministern ser sprängningarna som ett av de största problemen i det svenska samhället..

BT - 1 timme sedan

Petter Löberg förstärker nidbild av Hässleholmen

Börja tala gott om Hässleholmen, Petter Löberg, uppmanar Elisabeth Wahl..

BT - 1 timme sedan

Sprängningarna på rekordnivå i år

Flera sprängdåd har skakat landet den senaste veckan. Nu visar nya siffror att sprängningarna ökar kraftigt i år. I fjol anmäldes 63 sprängningar till och med maj, i år är antalet 93..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.