Expressen > Nyheter

Tuesday, 25 September, 08:49

Expressen - 23 apr 11 kl. 05:47

Romerna flyr från medborgargardeHundratals romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde. Regeringen förnekar dock att det rör sig om en evakuering. Ett medborgargarde som kallar sig Vedero har upprättat ett träningsläger i närheten av byn Gyongyospata och planerar att hålla övningar under påskhelgen. Gruppen nekar till att avsikten är att provocera den romska befolkningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ungern, Vedero, Gyongyospata

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romerna, flyrfrån , medborgargarde
Sydsvenskan - 16 sep 15 kl. 20:22

Inte ett ord om romerna

Ur min hylla plockar jag fram boken "Folket ingen vill ha", av den norske författaren Jahn Otto Johansen. Titeln speglar precis vad boken handlar om - inget land vill ha romerna.Deras utanförskap märks extra tydligt i dessa tider då tusentals människor och företag tävlar om bästa hjälpinsats till de syriska flyktingarna.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 15 kl. 20:22

Inte ett ord om romerna

Ur min hylla plockar jag fram boken "Folket ingen vill ha", av den norske författaren Jahn Otto Johansen. Titeln speglar precis vad boken handlar om - inget land vill ha romerna.Deras utanförskap märks extra tydligt i dessa tider då tusentals människor och företag tävlar om bästa hjälpinsats till de syriska flyktingarna.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 11 kl. 01:02

Romer flyr ungerskt garde

Närmare 300 romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde som upprättat ett träningsläger i närheten. Gardet Vedero planerar att hålla övningar under påskhelgen, men nekar till att det handlar om att provocera den romska befolkningen..

BT - 24 okt 13 kl. 10:46

Larsson: Öppna för fler roller för romerna i Europa

Romerna är EU:s största etniska minoritet, mer än tio miljoner människor spridda i alla medlemsländerena. År 2011 satte EU upp målet att romerna skulle vara integrerade till år 2020. Till dess skulle diskriminering avskaffas, likaså oacceptabla skillnader i fråga om hälsa, utbildning, jobb och bostad.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

Dagen - 15 nov 11 kl. 03:00

Romerna i Uppsala får stöd i kyrkan

Uppsala. Efter ett års väntan har Uppsala pingstkyrka beviljats bidrag från kommunen för att kunna fortsätta vara ett stöd för stadens romer. Nu satsar man framförallt på att motivera unga romer till skolgång.

BT - 04 nov 14 kl. 09:46

Kämpar för romerna

Diana Nyman blev rikskänd när hon i våras stoppades på hotell Sheraton i Stockholm. Men hennes kamp för romerna har pågått längre än så. – Det kan vara tungt på många sätt, men jag kan inte sluta, säger hon.

BT - 26 sep 13 kl. 17:04

'Romerna kommer aldrig integreras'

De kommer aldrig att integreras, hävdar Frankrikes inrikesminister om romer från Bulgarien och Rumänien. Och han står på sig, trots kritik från EU, människorättsorganisationer och egna regeringskollegor. Det första utspelet från inrikesminister Manuel Valls kom i en radiointervju i tisdags, om den franska regeringens vräkningar av romer från sydöstra Europa.

BT - 18 jul 14 kl. 09:29

Romerna är också EU-medborgare

Slutreplik. Svar till Rolf Lund, BT 6/7. Respekterar dina åsikter, Rolf Lund, då vi ju har yttrandefrihet, vilket även gäller sverigedemokrater.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 15:51

Elever lyfter fram romerna

lund Under höstlovet åker fem elever från Katedralskolan (Katte) till Rumänien för att besöka romska byar och på så sätt få ett nytt perspektiv på frågan om tiggarna.
Det som driver dem är en stor tilltro till att mänskliga rättigheter måste följas och att motverka fördomar.– Vi vill belysa att de som kommer hit och tigger inte gör det för att de vill få ekonomiska fördelar och ha det bra, utan för att det är deras sista åtgärd, säger Julia Rehn.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Så bildas en ny regering – nu börjar talmannens arbete

Klockan 09.30 på tisdagen röstar riksdagen om statsminister Stefan Löfvens förtroende.Han väntas då avsättas från sin post – och sedan börjar talmannens arbete för att få fram en ny regering..

Expressen - 45 minuter sedan

Tappade kontrollen över sin shopping på Ullared

Programledarens hårda och anklagande attityd fick Therese, 34, att bryta ihop och lämna tv-inspelningen av ”Lyxfällan”.– Folk som bryr sig och vill hjälpa måste våga säga de jobbiga sakerna också, säger Magdalena Kowalczyk..

Expressen - 1 timme sedan

Årets första hummer såld – för 83 000

Årets premiärhummer är såld.Den som ropade hem det första kilot var Per-Arne Korshag – för 83 000 kronor.– Den är billig om man jämför med några år sedan, säger per-Arne som berättar att han ropade hem premiärhummern för några år sedan..

Expressen - 1 timme sedan

E22 avstängd efter älgkrock

E22 är avstängd på tisdagsmorgonen efter en viltolycka.Det är oklart om någon kommit till skada i älgkrocken..

Expressen - 1 timme sedan

Så blåstes Stockholms stad på tiotals miljoner

Renoveringen av Söderledstunneln slutade i mångåriga fängelsestraff. Med överfaktueringar och rena bluffakturor blåstes Stockholms stad på tiotals miljoner kronor. Byggledaren berättar för TV4:s ”Kalla fakta” att mellan 50 och 60 miljoner kronor av skattepengar fortfarande inte har kommit till de rätta händerna.

Expressen - 1 timme sedan

Man greps efter att ha misshandlat anhörig

Polisen larmades under natten till Malmö centrum efter ett bråk.På plats greps en man för misshandel..

Expressen - 1 timme sedan

Två bilbränder på samma plats under natten

Två bilbränder startade på samma plats under natten – med bara några timmars mellanrum.Nu misstänker polisen att båda bränderna var anlagda..

Expressen - 1 timme sedan

Åkesson: Vi räds inte omval – tvärtom

På tisdagen sker den obligatoriska statsministeromröstningen i riksdagen, i vilken Stefan Löfven väntas röstas bort. Tidigt på morgonen gästade SD-ledaren Jimmie Åkesson SVT:s morgonstudio. – Alliansen som jag ser det finns knappt längre.

Expressen - 1 timme sedan

Krock mellan bilar och buss – en till sjukhus

Två personbilar och en buss har krockat i Olofstorp i nordöstra Göteborg.– En person är skadad och har förts till sjukhus, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Vägen är helt avstängd..

Expressen - 2 timmar sedan

Efter häktningen: Hon stöttar ännu Arnault

Våldtäktsmisstänkte Jean-Claude Arnault, 72, häktades i avvaktan på tingsrättens dom. Det tyder på att han fälls.Men enligt akademiledamoten Per Wästberg står Katarina Frostenson bakom sin make och anser att han är oskyldig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.