Expressen > Nyheter

Wednesday, 12 December, 05:53

Expressen - 23 apr 11 kl. 05:47

Romerna flyr från medborgargardeHundratals romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde. Regeringen förnekar dock att det rör sig om en evakuering. Ett medborgargarde som kallar sig Vedero har upprättat ett träningsläger i närheten av byn Gyongyospata och planerar att hålla övningar under påskhelgen. Gruppen nekar till att avsikten är att provocera den romska befolkningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ungern, Vedero, Gyongyospata

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Romerna, flyrfrån , medborgargarde
Sydsvenskan - 16 sep 15 kl. 20:22

Inte ett ord om romerna

Ur min hylla plockar jag fram boken "Folket ingen vill ha", av den norske författaren Jahn Otto Johansen. Titeln speglar precis vad boken handlar om - inget land vill ha romerna.Deras utanförskap märks extra tydligt i dessa tider då tusentals människor och företag tävlar om bästa hjälpinsats till de syriska flyktingarna.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 15 kl. 20:22

Inte ett ord om romerna

Ur min hylla plockar jag fram boken "Folket ingen vill ha", av den norske författaren Jahn Otto Johansen. Titeln speglar precis vad boken handlar om - inget land vill ha romerna.Deras utanförskap märks extra tydligt i dessa tider då tusentals människor och företag tävlar om bästa hjälpinsats till de syriska flyktingarna.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 11 kl. 01:02

Romer flyr ungerskt garde

Närmare 300 romer har lämnat sin hemby i norra Ungern av rädsla för ett medborgargarde som upprättat ett träningsläger i närheten. Gardet Vedero planerar att hålla övningar under påskhelgen, men nekar till att det handlar om att provocera den romska befolkningen..

BT - 24 okt 13 kl. 10:46

Larsson: Öppna för fler roller för romerna i Europa

Romerna är EU:s största etniska minoritet, mer än tio miljoner människor spridda i alla medlemsländerena. År 2011 satte EU upp målet att romerna skulle vara integrerade till år 2020. Till dess skulle diskriminering avskaffas, likaså oacceptabla skillnader i fråga om hälsa, utbildning, jobb och bostad.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 13:27

Vi måste se till att Sveriges lagar följs och vi måste hjälpa romerna i Rumänien

Fakta är att varje dag en person, oavsett nationalitet, bor olovligt i tältläger och väljer att färdas med oregistrerade bilar som har körförbud, så bryts ett tiotal olika lagar.Det är inte brott som ställer till det för den stora massan och det är inte lika spektakulärt som att råna en bank, men det är lagbrott. Fakta är också att vi talar om EU-medborgare, inte flyktingar.

Dagen - 15 nov 11 kl. 03:00

Romerna i Uppsala får stöd i kyrkan

Uppsala. Efter ett års väntan har Uppsala pingstkyrka beviljats bidrag från kommunen för att kunna fortsätta vara ett stöd för stadens romer. Nu satsar man framförallt på att motivera unga romer till skolgång.

BT - 04 nov 14 kl. 09:46

Kämpar för romerna

Diana Nyman blev rikskänd när hon i våras stoppades på hotell Sheraton i Stockholm. Men hennes kamp för romerna har pågått längre än så. – Det kan vara tungt på många sätt, men jag kan inte sluta, säger hon.

BT - 26 sep 13 kl. 17:04

'Romerna kommer aldrig integreras'

De kommer aldrig att integreras, hävdar Frankrikes inrikesminister om romer från Bulgarien och Rumänien. Och han står på sig, trots kritik från EU, människorättsorganisationer och egna regeringskollegor. Det första utspelet från inrikesminister Manuel Valls kom i en radiointervju i tisdags, om den franska regeringens vräkningar av romer från sydöstra Europa.

BT - 18 jul 14 kl. 09:29

Romerna är också EU-medborgare

Slutreplik. Svar till Rolf Lund, BT 6/7. Respekterar dina åsikter, Rolf Lund, då vi ju har yttrandefrihet, vilket även gäller sverigedemokrater.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 15:51

Elever lyfter fram romerna

lund Under höstlovet åker fem elever från Katedralskolan (Katte) till Rumänien för att besöka romska byar och på så sätt få ett nytt perspektiv på frågan om tiggarna.
Det som driver dem är en stor tilltro till att mänskliga rättigheter måste följas och att motverka fördomar.– Vi vill belysa att de som kommer hit och tigger inte gör det för att de vill få ekonomiska fördelar och ha det bra, utan för att det är deras sista åtgärd, säger Julia Rehn.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Barnfamilj tvingades utrymma sitt hus efter brand

En flerbarnsfamilj i Västerås tvingades utrymma sitt hus på grund av en brand under natten mot onsdagen, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 2 timmar sedan

Delar av Facebooks högkvarter evakuerat efter bombhot

Minst en av byggnaderna vid Facebooks högkvarter i Menlo Park i Kalifornien har evakuerats efter ett bombhot, rapporterar CNN. San Mateos bombteam har tillkallats..

Expressen - 2 timmar sedan

Fler lägger in en prilla – och fler fimpar ciggen

Allt fler kvinnor lägger in en prilla. OECD:s senaste sammanställning av tobaksanvändningen i Europa visar att svenskarna fimpar cigarretterna – men snusar alltmer..

Expressen - 3 timmar sedan

Lägenhet totalförstörd i brand i Karlskrona

En lägenhet i Kungsmarken i Karlskrona är utbränd efter en kraftig brand.15-20 militärer ska ha befunnit sig i lägenheten, enligt uppgift till Expressen.Ingen har skadats i branden..

Expressen - 4 timmar sedan

Huawei-chefen Meng Wanzhou har släppts mot borgen

Den kinesiska techjätten Huaweis toppchef Meng Wanzhou har släppts mot borgen, rapporterar BBC. Meng Whanzou greps i Vancouver i Kanada den 1 december..

Expressen - 5 timmar sedan

Stormy Daniels tvingas betala två och en halv miljon

Porrstjärnan Stormy Daniels tvingas betala drygt 2 650 000 kronor till Donald Trump.Detta för att täcka större delen av presidentens advokatkostnader i samband med tvisten mellan dem, rapporterar The Hill. .

Expressen - 5 timmar sedan

Cannibal Corpse-stjärnan gripen för misshandel

Gitarristen Pat O'Brien i det amerikanska death metal-bandet Cannibal Corpse har gripits misstänkt för misshandel.O'Brien ska ha attackerat en polis med kniv i samband med ett inbrott, skriver WPTV..

Expressen - 6 timmar sedan

Vid bord 20 talade ingen om krisen i Akademien

Vid bord 20 på Nobelbanketten satt både Horace Engdahl och hans akademikollega Tomas Riad. Skandalen i Akademien tycks ha varit lika bannlyst från samtalsämnena som politik och pengar. – Jag är en artig människa och tog inte upp något, säger Kerstin Wigzell, tidigare generaldirektör.

Expressen - 6 timmar sedan

Larm om brand i godståg

Vid 23.06 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand på ett godståg i höjd med Eslöv.Räddningstjänsten har åkt till platsen..

Expressen - 6 timmar sedan

Frågan till Nobelpristagaren: "Har du skrivit ner receptet?"

Donna Strickland är den tredje kvinnan i historien, och första på 55 år, som mottagit Nobelpriset i fysik. Under SVT:s intervju med professorn handlade samtalet dock till stor del om hennes persikopaj. – Jag tycker att det är väldigt konstigt att en tredjedel av intervjun handlar om hennes kaka när man pratar med en väldigt prominent forskare, säger Maria Schück som är doktorand i växtfysiologi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.