Nyheter 24 > Utrikes

Saturday, 05 December, 10:04

Nyheter 24 - 08 apr 11 kl. 08:50

Alkohol och fylla ökar risken för cancer
Nya rön visar att alkoholen är farlig på ännu fler sätt än man tidigare vetat. Att alkohol är skadligt är styrkt sedan länge, även om viss forskning tyder på att det är nyttigt i mindre mängder. Att drickandet också leder till kraftigt ökad risk att drabbas av cancer är dock inte lika känt.Ny omfattande forskning som redovisas i British Medical Journal visar dock att var tionde man och var 33:e kvinna som drabbas av cancer gör det på grund av sin alkoholkonsumtion.Det brittiska hälsodepartementet kommer nu att rikta tydligare insatser mot hög alkoholkonsumtion för att minska antalet cancerfall, uppger BBC.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
British Medical Journal, BBC, Storbritannien, DNA, Sara Hiom, Cancerforskningsinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alkoholoch , fylla, ökar, riskenför , cancer
Västerbottens Folkblad - 07 maj 19 kl. 09:48

”Ett glas om dagen ökar risken”

För män som dricker ett glas alkohol om dagen ökar risken att drabbas av en blodpropp. Det visar ny forskning från Umeå universitet. – Att stora mängder alkohol är en riskfaktor för blodpropp var känt, men nu kan vi se att risken börjar öka redan vid en alkoholkonsumtion som många nog betraktar som måttlig, säger Magdalena […].

YLE - 23 jul 15 kl. 16:20

Bassänger ökar risken för drunkningsolyckor

De senaste veckorna har det skett flera tragiska drunkningsolyckor där små barn drunknat i simbassänger och badtunnor nära hemmet. Bassängerna hemma på gården ökar risken för drunkningsolyckor enligt Per Lindroos från Simundervisnings- och livräddningsförbundet. Per Lindroos - Arkivbild.

SR - 21 feb 18 kl. 02:32

För mycket alkohol ökar risken för demens

Att dricka för ofta och för mycket ökar risken för att bli dement, det visar en ny fransk studie som publiceras i den vetenskapliga tidskriften The Lancet..

SR - 05 apr 19 kl. 09:59

Måttligt med alkohol ökar risken för stroke

Även måttlig alkoholkonsumtion ökar risken för stroke och förhöjt blodtryck, enligt en omfattande genetisk studie vid Oxford University..

YLE - 06 feb 17 kl. 10:45

Svensk studie: Snus ökar risken för typ 2-diabetes

Användning av snus ökar markant risken för att insjukna i typ 2-diabetes, visar forskning vid Karolinska Institutet i samarbete med universiteten i Umeå och Lund i Sverige. Den som använder en snusdosa eller mer per dag löper 70 procent större risk för att insjukna i diabetes-2. Riskökningen är jämförbar med att röka en hel ask cigarretter per dag.

YLE - 01 aug 16 kl. 13:07

HU: Latent tandinflammation ökar risken för hjärtsjukdomar

Ny forskning vid Helsingfors universitet visar att latenta tandinflammationer ökar risken för hjärtsjukdomar. Minst en fjärdedel av alla finländare har minst en inflammation i tandens rotspets. Sådana inflammationer kan vara symptomfria, men de ökar risken för kranskärlssjukdom.

YLE - 07 jun 13 kl. 04:28

Fattigdom och marginalisering ökar risken för HIV

Fattigdom och marginalisering ökar risken att drabbas av HIV. För de smittade ökar också risken för marginalisering ytterligare. Det framgår ur en rapport vid världshälsoorganisationen WHO, Världsbanken och en högskola i London.

DN - 06 dec 13 kl. 21:30

Cannabisanvändning ökar risken för schizofreni

Att röka cannabis ökar risken för en mängd olika fysiska och psykiska sjukdomar och skador, både under och efter cannabisruset. Långvarig användning av cannabis kan även leda till kroniska psykoser och ökar risken för att utveckla schizofreni..

Nyheter 24 - 25 feb 14 kl. 11:01

Ny studie: Bacon ökar risken för demensLukta som bacon

Njuter du av en klassisk brittisk frukost med stekt bacon och ägg? Tyvärr, nu visar en ny studie att stekt bacon ökar risken för att drabbas av Alzheimers.Kan ge tillbaka minneAtt steka eller grilla mat skapar en blandning av kemikalier och det är vad som gör att risken för demens ökar.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie.
Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

BT - 14 mar 14 kl. 06:20

Lunchställen ökar risken för fetma

Mycket hämtmat i din omedelbara närhet, antingen hemma eller på jobbet, nästan fördubblar risken för fetma. Ju fler restauranger i trakten, desto fetare är du, visar en studie. Sushi, pad thai, chicken tikka, friterade räkor eller varför inte en hederlig svensk skomakarlåda?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.