Nyheter 24 > Nyheter

Saturday, 05 December, 07:05

Nyheter 24 - 16 mar 11 kl. 12:52

Fas 3-arbetare utan utbildning omkom under röjningsarbetet
"Han försökte såga sig loss." GÄVLE. När Håkan Altin hamnat i Fas 3 efter lång arbetslöshet fick han en sysselsättningsplats hos Gävle Kommun. Han fick då i uppgift att delta i röjningsarbete ge sig ut i skogen såga ned vindfällda träd. Någon utbildning fick Håkan Altin dock inte.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
GÄvle, Håkan Altin, Fas, Gävle Kommun, Håkans, Johanna Norlin, SVT, Rapport, Altin, GS, Tommy Andersson, Gävle, Arbetsmiljöverkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fas, 3-arbetareutan , utbildning, omkomunder , röjningsarbetet
BT - 16 maj 11 kl. 10:47

Tvivelaktiga arbetsgivare ser lysande möjligheter i fas 3

Moderaternas viktigaste politiska budskap 2006 var att fler skulle få jobb. Riktiga jobb, inte Ams-jobb och åtgärder. Fler skulle ha en lön att leva på, inte bidrag.

SVT - 15 mar 11 kl. 22:29

Håkan omkom under sin Fas 3-praktik

Trots att han inte var skogsarbetare skickades Håkan Altin ut ensam i skogen när han deltog i Fas 3. Röjningen gick snett och Håkan Altin omkom. Nu väcks kritik mot att outbildade skickas ut utan rätt utbildning eller rätt utrustning..

BT - 09 feb 12 kl. 09:45

Arbetskraft utnyttjas i fas 3

Alliansregeringens främsta megafon i Sjuhärad, Jan Ericson (M), slår ett slag för jobb- och utvecklingsgarantins fas 3 i BT. Jag bortser i mitt svar från hans ovidkommande kritik mot Socialdemokraterna i det här sammanhanget och bemöter hans argument istället.
J an Ericson nämner för det första inte med ett ord regeringens obstruktion av riksdagens beslut att stoppa anvisningarna till fas 3.

BT - 01 feb 12 kl. 10:58

Fas 3 - bättre än sitt rykte

Statistiken visar att drygt 15 procent av dem som gått igenom fas 3 har fått ett arbete. Det är 15 gånger bättre än vad Socialdemokraterna förmådde senast de satt vid makten, menar Jan Ericson. Av och till blossar debatten upp kring den del av regeringens arbetsmarknadspolitik som i folkmun kallas för fas 3.

BT - 26 jan 12 kl. 11:17

Kostnaderna för fas 3 skenar i Borås

I Borås utbetalas varje arbetsdag drygt 50 000 kronor bara i anordnarbidrag i fas 3. Det blir över 14 miljoner om året i rena bidrag. Samtidigt som fas 3-bidraget skenar förväntar sig Arbetsförmedlingen att antalet personer i fas 3 kommer att öka under 2012 och 2013.

BT - 01 okt 12 kl. 14:41

Ersätt Fas 3 med riktiga jobb

Socialdemokraterna föreslår i sin kommande budgetmotion att Fas 3 avskaffas. Alternativet är istället att erbjuda riktiga jobb eller utbildning. Varje individ ska få en individuellt utformad plan.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 13:09

Kd: Höj ersättningen i Fas 3


"Ersättningsnivån till deltagarna behöver höjas." De så kallade Fas 3-jobben, där långtidsarbetslösa får arbeta utan lön på företag för att få fortsatta bidrag och företagen får betalt för att ta emot de arbetslösa, har fått mycket kritik.Och nu har minst ett av regeringspartierna ändrat uppfattning.

BT - 07 maj 13 kl. 13:20

Skrota fas 3 ? skapa riktiga jobb

Omkring 400 000 svenskar har inget jobb att gå till. Detta är nästan tre gånger så många som för sex år sedan . Nästan hälften av de långtidsarbetslösa ingick i februari i den så kallade jobb- och utvecklingsgarantin, det som tidigare kallades för fas 3.

Nyheter 24 - 05 maj 11 kl. 16:14

Eric Rosén: Skäms för Fas 3


KRÖNIKA. Uppdrag Granskning visar på nytt hur illa Fas 3-jobben fungerar. Många är vi som följt rapporteringen kring sorgliga Fas 3.

BT - 01 maj 14 kl. 11:23

Löfven lovar avveckla Fas 3

Socialdemokraterna ska avskaffa Fas 3 om de vinner valet i höst, sade partiledaren Stefan Löfven i sitt 1 maj-tal i Sundbyberg. Löfven vill "befria" alla som befinner sig i Fas 3 och kallar den en själlös slutförvaring. - Det här är ett val mellan värderingar och idéer om Sveriges framtid, sade Löfven i Tomparken i Sundbyberg, där han höll sitt första tal för dagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.