Nyheter 24 > Nyheter

Thursday, 04 March, 07:37

Nyheter 24 - 15 mar 11 kl. 08:49

Säpo ser hot mot imam som fått jobb av Svenska kyrkan
Svenska kyrkan har anställt imamen Othman Al Tawalbeh för att jobba i Fryshuset i Stockholm. Ett beslut som kritiserats av flera präster. Men efter att Säpo noterat näthot på arabiska blev den kontroversiella debatten också en säkerhetsfråga. HELSINGBORG. I helgen knackade Säpo på hos familjen Tawalbeh i Skåne.?
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Svenska, Othman Al Tawalbeh, Fryshuset, Stockholm, Säpo, Helsingborg, Tawalbeh, Skåne, Helsingborgs Dagblad, Al Tawalbeh, Sverige, Aldebe, HD, Arabiska, Mellanöstern, Tawalbehs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säpo, ser, hotmot , imamsom , fått, jobbav , Svenska kyrkan
SR - 08 jun 16 kl. 05:08

Författare ser hot mot den konstnärliga friheten

Två av hans pjäser har förbjudits och dramatikern Lucien Bourjeily tror att kollegor kan komma att censurera sig själva. I Libanon ska nya pjäser godkännas av en statlig censurbyrå..

E24 - 09 jun 11 kl. 15:05

Trichet ser hot mot tillväxten

Den senaste ekonomiska statistiken pekar mot fortsatt BNP-tillväxt i euroområdet, men den kan försvagas under andra halvåret, enligt ECB-chefen..

DN - 09 mar 14 kl. 20:00

Libyska rebeller ser hot mot tanker som ”krigsförklaring”

Den rebellgrupp i östra Libyen som kontrollerar ett antal oljehamnar i området meddelade på söndagen att alla försök från Libyens regering att attackera en Nordkoreaflaggad oljetanker, som tankar olja vid en terminal, skulle ”likställas med en krigsförklaring”..

Dalarnas tidningar - 29 dec 14 kl. 16:31

Kaufmann ser hot mot demokratin

Bruno Kaufmann är en av landets mest erkända demokratiforskare. Han sitter med i referensgruppen för den stora demokratiutredning som regeringen tillsatte tidigare i år. Han är lokalt valnämndens och demokratirådets ordförande i Falun..

Affärsvärlden - 14 nov 16 kl. 11:14

Goldman Sachs ser hot mot tillväxten

Investerarna har tappat aptiten på statspapper efter Donald Trumps valseger, i alla fall tillfälligt. Nu varnar Goldman Sachs för att den skarpa ränteuppgången hotar de globala ekonomiska stimulanserna..

Dagen - 03 mar 11 kl. 09:39

Imam får jobb inom kyrkan

En muslimsk imam har anställts av Sofia församling i Stockholm. Han kommer att finnas med i Fryshuskyrkans mångfaldsarbete.

Imamen Othman Al-Tawalbeh tar en paus i sina studier av mänskliga rättigheter för att under nio månader gå in i mångfaldsarbetet i Fryshuskyrkan som ligger inom församlingens område.

Dagen - 22 mar 11 kl. 03:00

Modigt av Sofia församling att anställa imam

Sofia församling i Stockholm har under en begränsad period anställt en muslimsk imam, som skall arbeta med ungdomar på Fryshuset. Det har väckt en hel del kritik från personer både inom och utom kyrkan. Jag anser att församlingen kan ta den kritiken med ro.

Skånskan - 13 aug 18 kl. 14:20

Silvana Imam har hittat sin röst

Efter en längre bortorvaro från livescenen är Silvana Imam tillbaka i Skåne för andra gången på bara ett par månader.
Ikväll spelar den hyllade rapparen på Malmöfestivalens stora scen.Till tonerna av då nya singeln Vikken Då dansade Silvana Imam in på scenen på årets Lundakarneval.

Sydsvenskan - 01 apr 16 kl. 19:38

Extremism måste granskas. Hot ska inte stoppa medierna.

Sedan Gefle Dagblad granskat kretsen av radikala islamister kring moskén Al-Rashideen ska tidningens chefredaktör Anna Gullberg ha hotats till livet av en nära släkting till moskéns imam."Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské", säger Gullberg till den egna tidningen.Hoten framfördes för några veckor sedan, efter att Gefle Dagblad avslöjat att en medlem av moskéns styrelse på Instagram publicerat en bild av Islamiska statens flagga med kommentaren:"Vi muslimer älskar, ärar och höjer denna flagga.

Skånskan - 16 apr 18 kl. 21:06

Silvana Imam lockade många till biblioteket

MALMÖ Att skriva en låt kan ta allt från en kvart till två månader. Skriver gör hon helst i mobilen eller i datorn, sällan i studion.
Artisten Silvana Imam var på måndagskvällen gäst på stadsbibliotekets författarscen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.